Αρχική Αθλητικα Ο Αγιαξ (της Ηπείρου) εκτόξευσε τον (κακό) Παναθηναϊκό προς τον τίτλο!

Ο Αγιαξ (της Ηπείρου) εκτόξευσε τον (κακό) Παναθηναϊκό προς τον τίτλο!

396

Ο “Αγιαξ”της Ηπείρου δικαίωσε για μία ακόμα φορά το προσωνύμιο.

Με καταπλητκική απόδοση νίκησε 2-1 την ΑΕΚ που είχε πάρει φόρα πρωταθλητισμού στο άδειο(λόγω τιμωρίας) γήπεδο των Ιωαννίνων και μπροστά στα…γεμάτα μπαλκόνια των γυρω πολυκατοικιών!

Την υπεροχή την είχε φυσικά η ΑΕΚ,η οποία θα μπορούσε να φύγει νικήτρια και άνετα,αλλά έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο κρυο και βρεγμένο από την φοβερή υγρασία γήπεδο,ενώ ο Τσιντώτας(πρωην της ΑΕΚ)είπε “οχι”στο 2-2 σε δύσκολο σουτ του Χατζησαφί.

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε 2-0 οι παίκτες του ήταν καμικάζι στις μονομαχίες,αλλά με καθαρό τρόπο και ο νεαρός και ταχύτατος μπακ Πήλιος εξαφάνισε τον Λιβάϊ Γκαρσία.Για την ΑΕΚ μείωσε ο Αραούχο τα γκολ του Ριένστρα και του Μπάλμαν.

Με τη νίκη ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 στη Λειβαδιά ξέφυγε επτά βαθμούς(42-35)και πήρα αέρα όχι μόνο έναντι του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην επόμενη αγωνιστική,αλλά και τίτλου.Αν βέβαια συνέλθει γρήγορα γιατί και στή Λειβαδιά ήταν κάκιστος στο β ημίχρονο και ο Μπρινιόλι απέτρεψε την ισοφάριση μετά απο μια αλυσίδα λαθών.

Ο Φορτούνης έδειξε και πάλι ότι είναι μερικές κλάσεις πάνω από όλους του Ολυμπιακού και παρά την μακρά απουσία έπαιξε περίφημα και έβαλε το 2-0 (το 1-0 ο Μπακαμπού)στον Ιωνικό.

Ο ΟΦΗκαι ο Βόλος έφεραν 0-0