Αρχική Ελλαδα O Aλέξης Τσίπρας πήγε σπίτι του γιατί κάτι “ξέχασε” στη Δικαιοσύνη…Το απίστευτο...

O Aλέξης Τσίπρας πήγε σπίτι του γιατί κάτι “ξέχασε” στη Δικαιοσύνη…Το απίστευτο (πολιτικό) υβρεολόγιο του Γ.Γεραπετρίτη σε Κυριάκο-Σαμαρά-Βενιζέλο!Ποιός γλείφει εκεί που έφτυνε;

2157

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ας αρχίσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα την παραίτηση και την πιθανή διαδοχή του από την Εφη Αχτσιόγλου ή τον κ.Χαρίτση ή άγνωστο αουτσάϊντερ.

“Δεν είναι δίκαιο να φεύγει έτσι για το σπίτι του ο Αλέξης Τσίπρας και να μένουν ακλόνητοι σε κυβερνητικά πόστα οικογένειες και άτομα που χρειάζονται φορτηγά για να μεταφέρουν τις δικογραφίες για τα κλεμμένα,τις δικογραφίες που θάφτηκαν,τα εγκλήματα που δεν μπήκαν καν σε δικογραφίες”.

Ετσι μας απάντησε στέλεχος (στα ψηλά) του ΣΥΡΙΖΑ

-“Γιατί δεν είναι δίκαιο,αυτά δεν συνέβαιναν και πριν το 2015;” τον ρωτήσαμε.

“Φυσικά” ήταν η απάντηση.

-“Γιατί συνέβαιναν;” ξαναρωτήσαμε.

“Διότι δεν λειτουργούσε η Δικαιοσύνη σωστά,αλλά α λα κάρτ” μας απάντησε.

“Πως μπορείτε να επικαλείστε την ανυπαρξία Δικαιοσύνης στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας και να βάζετε στη μια ζυγαριά τη σωρεία των εγκλημάτων των άλλων και τα λίγα δικά σας αλλά ταυτόχρονα να δέχεστε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη;Γιατί θα έπρεπε να υπάρχει Δικαιοσύνη για τον Αλ Τσίπρα αφού δεν υπάρχει για  όλους;Πόσες φορές χρησιμοποίησε στα 4,5 χρόνια της πρωθυπουργίας του στην πράξη και στα λόγια ο Αλ Τσίπρας τον Μάρτιν Λούθερ Κίγκ,ο οποίος τιμάται σήμερα και διαχρονικά από λευκούς και μαύρους και κίτρινους και κόκκινους; Εμείς δεν τον ακούσαμε ούτε μία φορά”

“Τι εννοείς” ξαναρώτησε.

“Ο Μάρτιν Λούθερ Κίγκ έμεινε στη ιστορία του πλανήτη για πολλά,αλλά κυρίως για την εμβληματική στάση ζωής-φράση:

“Δεν μπορείς να είσαι υπέρ της Δικαιοσύνης για λίγους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της Δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους”.

“Ε καλά τώρα…Τι σχέση έχουν αυτά;”ξαναείπε.

“Δεν θα σας ρωτήσουμε αν κάνατε τα ίδια που κάνατε στις υποθέσεις Παππά και Παπαγγελόπουλου για ανάλογες υποθέσεις πολιτικών,αλλά ας δούμε μερικές παραδειγματικά:

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε το προβλημα της δικαιοσύνης α λα κάρτ και μάλιστα ένα απο τα συνθήματά του ήταν “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ”.

Ακριβώς επειδή η Δικαιοσύνη είναι α λα καρτ και βγάζει αποφάσεις ντροπής υπερ ισχυρών και επωνύμων και αποφάσεις κατάπτυστες σε βάρος ανίσχυρων,αδύναμων και ανήμπορων.

Παράδειγμα:Το τμήμα στο οποίο προήδρευε η Γεωργίου,η οποία προήχθη απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου έβγαλε μια απόφαση στην οποία έβγαλε λάδι εσμό τραπεζικών,οι οποίοι αναγκάστηκαν να ομολογήουν ότι έδιναν θαλασσοδάνεια εν γνώσει τους ότι δεν θα πληρωθούν για να πάρουν οι ίδιοι προαγωγές παραγωγικότητας.Λάδι οι τραπεζικοί με καραμπινάτες και ευθείες ομολογίες γραμμένες στα πρακτικά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.Καταδικάστηκε αντίθετα μια ανήμπορη ,την οποία ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ οι τραπεζικοί να μαζεύει “πελατεία”.

Ακόμα πιο προκλητική η υπόθεση των κομματικών δανείων μισού δις τα οποία δεν πληρώνονται ποτέ.

Αντίθετα:

Εκκρεμεί στην πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή πολύτεκνης(4 ανήλικα παιδιά) οικογένειας της Θεσσαλονίκης,της οποίας την πρώτη κατοικία πήρε σε πελιστηριασμό νεαρή δικαστίνα με τιμή ελάχιστα ψιλά πάνω απο την τιμή εκκίνησης.ΤσάμπαΕτσι η οικογένεια δεν μπόρεσε να πουλήσει το σπίτι να ξεχρεώσει το δάνειο και να της μείνουν έστω λίγα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τα υπερδιπλάσια χρήματα για μικρότερο διαμέρισμα που αγόρασε απο τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 2009.

Τέτοια παραδείγματα χιλιάδες με ωμά εγκλήματα τραπεζικών και δικαστών υπέρ επωνύμων,όπως υπουργικοί κουμπάροι που δεν έχουν πληρώσει παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις και συνεχίζουν να παίρνουν τεράστια ποσά από τις ίδιες τράπεζες με άλλες εταιρείες τους.

Δεν επέλεξε τυχαία το σύνθημα “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ”ο ΣΥΡΙΖΑ.Αντίθετα γνωρίζει ότι το πρόβλημα της διαφθοράς διογκώνεται ακριβώς απο τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Το 2011 οο Δικηγορικός σύλλογος Αθήνας κάλεσε επιφανείς και συνέγραψαν το βιβλίο “ΜΕΛΕΤΕΣ επι του Μνημονίου”.ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέγραψε τη “Μαύρη Βίβλο” των σκανδάλων της εποχής και των κουκουλωμάτων τους.

Στο βιβλίο του Δικηγορικού Συλλόγου έγραψε τότε ο καθηγητής νομικής Αθηνών Φίλιππος Σπυρόπουλος:

“Την αυστηρότηατ του νόμου τη λησμονήσαμε στον τόπο μας επι σειράν ετών.Την αντικαταστήσαμε με κακώς νοούμενη επιείκεια και με ανοχή της ανομίας και εθιστήκαμε σ αυτήν και στη βολή που μας χάριζε.Το κράτος δεν έπαυσε ποτέ  να είναι κομματικό και πελατειακό..Παροχές υπέρμετρες,αλλά κυρίως διαφθορά ατιμώρητη και ανύπαρκτο σύστημα ελέγχων…”

Προφανές είναι ότι φωτογραφίζει περιπτώσεις σαν κι αυτές που προαναφέρουμε και είναι πάμπολλες και σε γνώση του.

Ο καθηγητής Σπυρόπουλος πάντα ήταν κοντά στη Νέα Δημοκρατία και πρόσφατα έγινε (υπηρεσιακός) υπουργός Δικαιοσύνης!!!

Τυχαία;

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε…

Σε άλλες σελίδες του βιβλίου αυτού ένας άλλος καθηγητής παρουσιάζει στοιχεία και κάνει σκουπίδι την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για την βία των νόμων με τους οποίους κατήργησε το Σύνταγμα και τους νόμους.

Γράφει π.χ. στη σελίδα 238:

“το φαινόμενο της απαξίωσης του Κοινοβουλίου και του συντάγματος με μαζική κατάθεση ετερόκλητων τροπολογιών της τελευταίας στιγμής… με τα ετερόκλητα “πολυνομοσχέδια” με ύλη διαφόρων υπουργείων…το φαινόμενο συνιστά δυστυχώς τον κανόνα…το 2011 η Βουλή ψήφισε 128 νόμους…πλήρης υποτέλεια της βουλής στην κυβέρνηση…κατάχρηση του θεσμού των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου…απουσία δικαστικού ελέγχου…”

Το συμπέρασμά του είναι ότι η δημοκρατική λειτουργία είχε πάει περίπατο την εποχή εκείνη και η κυβέρνηση είχε τσαλαπατήσει το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Στην κυβέρνηση εκείνη περίοπτη θέση ως Υπουργός Μεταρρύθμισης είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιός χαρακτηρίζει ντροπή και αίσχος την πολυνομία και τους 100 νόμους σε ένα χρόνο σε αυτό το βιβλίο;

Μα ο Γιώργος Γεραπετρίτης!!!Ο μεγαλομέτοχος δια της συζυγικής οικογένειας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ!

Αυτός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε υπερυπουργό στην Κυβέρνησή του.

Αυτή την κυβέρνηση επέλεξε από την Δικαιοσύνη,η οποία επέτρεπε όλα αυτά που περιγράφουν στο βιβλίο αυτό του Δικηγορικού Συλλόγου οι δυο καθηγητές ,την νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας,την πελάτισα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Και εν τέλει την ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη “Μαύρη βίβλο” και τις εκπεφρασμένες απόψεις του για τον τρόπο λειτουργίας  της Δικαιοσύνης.

Αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός ότι στο ίδιο βιβλίο σε ένα μεγάλης έκτασης κείμενό του ο γνωστός καθηγητής της Νομικής Γεώργιος Κασιμάτης περνάει γενεές 14 την πλειοψηφία του τότε Συμβουλίου Επικρατείας για την απόφαση με την οποία έρινε θετικά όλα αυτά που αφορούσαν το μνημόνιο,την διαβόητη απόφαση 668/2012.

Ο καθηγητής εξυπνεί ονομαστικά τη στάση της μειοψηφίας και μεταξύ αυτών του Αντιπροέδρου του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζου ,τον οποίο επέλεξε ως Συμβουλο στην προεδρία της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Δεν αναφέρει κανέναν της πλειοψηφίας ονομαστικά στις σχεδόν 80 σελίδες με τις οποίες του περνά -νομικά-γενεές 14.

Δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα της τότε Συμβούλου Επικρατείας  Αικταερίνης Σακελλαροπούλου,η οποία είχε ήδη εγκατασταθεί στο νέο σπίτι που αγόρασε απο τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.Υποθέτουμε,άρα,ότι ανήκε στην πλειοψηφία αυτή.

Τυχαία είναι όλα αυτά;

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε…

Στη συνέχεια αυτής της έρευνας θα επανέλθουμε με το άγριο παρασκήνιο στο οποίο τότε Μέρκελ και Σόϊμπλε “έφαγαν” τον χιλιοεκτεθειμένο στη λίστα Λαγκάρντ Γιώργο Παπανδρέου και επέβαλαν τον Παπαδήμο και τον πλουτισμό των γερμανικών ταμείων από την ελληνική περιουσία.Οι Αμερικανοί βλέποντας το παιχνίδι Γερμανίας-Ρωσίας επανήλθαν και δια της κυβέρνησης Τσίπρα “καθάρισαν”και την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε ,όπως εξηγεί στο βιβλίο του ο τότε πρόεδρος Ομπάμα.

Αυτή είναι η προσφορά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμένου στην Ελλάδα.Δηλαδή η σταθεροποίηση της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ και η ‘ηττα της Γερμανίας στα  σχέδιά της να επιβληθεί μέσα απο το ελληνικό “βήμα” στην Ευρώπη…

Εχουμε ντοκουμέντα από το 2011…

Αλλες εποχές τότε..Αλλο το διακύβευμα και άλλα αυτά που έχουν μπροστά τους η Εφη Αχτσιόγλου και ο κ.Χαρίτσης στην μεταΤσίπρα εποχή…