Αρχική Ελλαδα Φιλελεύθερη Δύση:”Αντε χάσου κύριε Μητσοτάκη…” 15 χιλιάδες παρακολουθήσεις το χρόνο για να...

Φιλελεύθερη Δύση:”Αντε χάσου κύριε Μητσοτάκη…” 15 χιλιάδες παρακολουθήσεις το χρόνο για να ανθίσει και όχι να παταχθεί η διαφθορά!!! Ψάχνει σωσίβιο στη Γερμανία(Βέμπερ) που κάνει 1500 παρακολουθήσεις το χρόνο!

1077

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο τίτλος μας: Φιλελεύθερη Δύση: “Άντε χάσου κύριε Μητσοτάκη!..”

Μετά την “Ουάσιγκτον Πόστ”,τους “Τάϊμς” της Νέας Υόρκης,τους Τάϊμς του Λονδίνου,τον γαλλικό Τύπο και η περίφημη δημοκρατική εφημςρίδα “Γκάρντιαν” με ανταπόκριση της γνωστότατης έγκυρης δημοσιογράφους κυρίας Σμιθ έχει ένα εκτενές δημοσίευμα που παρουσιάζει μια σάπια Ελλάδα με σκοτεινό μέλλον λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών.

Αυτά μέσα σε 3-4 ημέρες με αφορμή και ΌΧΙ ΑΙΤΙΑ τις υποκλοπές και την αποκάλυψη της φυλαρχικής εξουσίας που ασκεί ο κ.Μητσοτάκης στην Ελλάδα.

Οταν ΌΛΑ αυτά τα ΕΓΚΥΡΑ ΜΜΕ έχουν τέτοια ρεπορτάζ ουσιαστικά λένε στον πρωθυπουργό,ό,τι είπαν και στον πρόεδρο των ΗΠΑ Νίξον με τις υποκλοπές σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων.Του λένε με το δικό τους τρόπο “Αντε χάσου…Δεν σε εμπιστευόμαστε,δεν σε εκτιμούμε,δεν σε θέλουμε,σε υποπτευόμαστε ότι όποια επικοινωνία και αν έχουμε μαζί σου μας καταγράφεις και εμάς και τους φίλους και τις οικογένειές όλων  μας για να συλλ΄ξεις στοιχεία για την επόμενη ημέρα σου,για τους εκβιασμούς σου,για τα κέρδη σου,για…,για…,”κλπ

Προφανώς γνωρίζουν ότι θα έρθουν ακόμα πιο σοβαρές αποκαλύψεις και για άλλους πολιτικούς,δημοσιογράφους,επιχειρηματίες.Με πρόσχημα εθνικούς λόγους και παρανομίες.Την ώρα που η Ελλάδα πνίγεται στη διαφθορά ,την οποία υποτίθεται ότι πολεμά (και)με παρακολουθήσεις…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως είναι πρωθυπουργός της χώρας που είχε Χούντα(του 1967) και την πλήρωσε σκληρά στην Κύπρο με την διχοτόμηση.

Οταν του γράφουν ότι η κυβέρνησή του έχει πρακτικές απο τις σκοτεινότερες και όχι απλώς τις σκοτεινές, εποχές εκείνης της Χούντας τότε το πρόβλημα μεταφέρεται ,όπως και επι Χούντας,στη χώρα.

Και η χώρα πρέπει να φοβάται,όταν το δυστικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ(φημισμένα ΜΜΕ=οι κυβερνήσεις τους)στρέφεται εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης,άρα εναντίον της χώρας μας.Και αυτό το πολιτικό σύστημα δεν είναι …σοβιετικό,αναρχικό,αριστερό τέλος πάντων.Είναι το δυτικό σύστημα.Αυτό το οποίο μας είπε ο κ.Μητσοτάκης,ότι τον πήρε στην αγκαλιά του και με αυτή την αγκαλιά θα κερδίσει η Ελλάδα.Αυτό το σύστημα τον κλωτσάει τώρα τον χαστουκίζει,τον κλωτσάει στον πισινό σχεδόν όσο δυνατά χτυπούσε τη Χούντα.

Στη Βουλή την ίδια ημέρα, σήμερα,άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ελληνικό “Γουότεργκέϊτ”,όπως το ονόμασε η εφημερίδα που αποκάλυψε το “Γουότεργκεϊτ”,η ουάσιγκτον Πόστ.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κ.Καιρίδης είπε πάνω-κάτω:” Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που θεμελίωσε την σύγχρονη Δημοκρατία,την οποία έχουμε σήμερα και πάει πολύ να μας κατηγορείται για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.Και έσπευσε να πει ότι προβλήματα έχουν και άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης και προσπάθησε να ταυτίσει την Ελλάδα με την Ιταλία και την Γαλλία.Για να μην μένει η αναφορά που κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ και η ταύτιση με τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία…

Είναι όμως ακριβής ο κ.Καιρίδης;

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήρθε το 1974 στην Ελλάδα πρώτος και αντιμετώπισε τους κινδύνους.Νομιμοποίησε σύντομα την Αριστερά και έστριψε το τιμόνι προς την Ευρωπαίκή Ένωση.

Ετσι έκανε μια προσωπική φιλία και με τον σοσιαλδημοκράτη καγκελλάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

Εκείνος τον πίεσε το 1978 να πάρει στη Νέα Δημοκρατία τον έως τότε σφοδρό πολέμιό του Κώστα Μητσοτάκη,ο οποίος αντιπρόωπευε την γερμανική δεξαμενή σκέψης και πράξης στην Ελλάδα.

Τον πήρε και τον έκανε υπουργό Συντονισμού.

Στο προεδρικό Μέγαρο επι κωνσταντίνου Καραμανλή δεξί χέρι αναδείχθηκε ο μεσήνιος καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Προκόπης Παυλόπουλος και όταν ο Κώστας Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός προκλήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση στα εξωτερικά εθνικά θέματα μεταξύ του προεδρικού Μεγάρου και της Κυβέρνησης που αντιπροσώπευε πέραν του πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη, ο μεσήνιος Υπουργός Εξωτερικών του Κώστα Μητσοτάκη,ο Αντώνης Σαμαράς.

Και επέρριπταν στον Κώνσταντίνο Καραμανλή προδοτική στάση στο “Σκοπιανό”για να λάβουν απάντηση τα περίφημα δάκρυα του Μακεδόνα πολιτικού μπροστά στις κάμερες.

Ο δεύτερος Καραμανλής που έγινε πρωθυπουργός το 2004 έκανε Υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη και δεν έδωσε καμία θέση στον έχοντα άκρατη φιλοδοξία για τα πάντα Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ο δεύτερος Μητσοτάκης που έγινε πρωθυπουργός,ο Κυριάκος φρόντισε να μαχαιρώσει από την πρώτη στιγμή το δεξί χέρι του Καραμανλισμού,τον καθηγητή Προκόπη  Παυλόπουλο χλευάζοντας τον ταυτόχρονα με τη δήλωση ότι δεν τον ψηφίζει για πρόεδρο της Δημοκρατίας.Ο ΜΟΝΟΣ από τους 300 της Βουλής που έκανε τέτοια προσωπικού πολιτικού μίσους δήλωση απόρριψης.Ο ΜΟΝΟΣ “σοφός”…

Εκανε επίσης υπουργό τον Κωστάκη Καραμανλή του Αχιλλέα.Με τον σημερινό βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη πήγαμε στην Πρώτη Σερρών και βιώσαμε μπροστά στα μάτια μας την σφοδρή οικογενειακή αντιπαράθεση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την πλευρά του θείου του Αχιλλέα Καραμανλή…

Η πλευρά των Καραμανλήδων δεν κατηγορήθηκε ποτέ για συστήματα παρακολούθησης αντιπάλων ,δημοσιογράφων κλπ.

Η πρώτη Κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάστηκε στα πράσα με τους Μαυρίκηδες να κάνει παρακολουθήσεις ανταποδίδοντας στο καθεστώς Ανδρέα Παπανδρέου με ίδια καθεστωτική συμπεριφορά τις παρακολουθήσεις που έκανε τότε μέσω της υπηρεσίας απορρήτων του ΟΤΕ(κάναμε σχετική δίκη με τον Ελεύθερο Τύπο) το παπανδρεϊκό καθεστώς.

Η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάνεται τώρα στα πράσα για τον ίδιο ακριβώς λόγο απο τον ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ.Για υποκλοπές.Αντί Μαυρίκη και Γρυλλάκη έχουμε Δημητριάδη και Κοντολέοντα και ,όπως και τότε έχουμε διαβεβαιώσεις ότι και οι 4 αυτοί έχουν φιλοατλαντικό προσανατολισμό…

Ετσι,λέει,πίστευαν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι…

Οι δυστυχείς…Καλά δεν ρώτησαν…Δεν διάβασαν ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ,δηλαδή ο “ατλαντισμός” καθαίρεσε και παραπέμπει σε δίκες τους ίδιους τους προέδρους τους(Νίξον,Τραμπ κ.α.) για παρόμοια θέματα,όπως οι παρακολουθήσεις,τα προσωπικά ωφελήματα από απόρρητα εθνικά θέματα των ΗΠΑ;

Αυτά είναι τα γεγονότα και τα πρόσωπα και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το ποιοί και πως θεμελίωσαν την συγχρονη Δημοκρατία μας,στην οποία αναφέρθηκε ο κ.Καιρίδης,ο οποίος άφησε πάντως αιχμές για τις παρακολουθήσεις.

Πολύ περισσότερες όχι αιχμές,αλλά κάτι παραπάνω έκανε ο δημοσιογράφος πρώην Υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε τηλεοπτικό σταθμό (οπεν)είπε μεταξύ άλλων:

«Στις αρχές Αυγούστου όταν έμαθα το θέμα υπέστην ένα σοκ. Δεν είναι ευχάριστο. Θεωρώ ότι έγινε ένα μεγάλο σφάλμα. Ο Πρωθυπουργός μίλησε ευθέως και είπε ότι αν γνώριζε κάτι τέτοιο δεν θα το επέτρεπε. Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.Πιστεύω ότι έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί παρακολουθήθηκε ο Ανδρουλάκης; Με ποια στοιχεία εισαγγελέας έδωσε την άδεια; Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – κι αυτό είναι μια πρόταση δική μου – θα μπορούσε να ξεκινήσει δική του, ανεξάρτητη, έρευνα, στην οποία θα μπορεί να καταθέσει ο κ. Ανδρουλάκης. Για να φύγει κάθε υπόνοια.

Καταθέτω πρόταση αν θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα πέραν της Εξεταστικής. Αν θέλουμε να μην κουκουλωθεί τίποτα, πρέπει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει δική του έρευνα στην οποία να καταθέσει και ο κ. Ανδρουλάκης.

Η χώρα ταλανίζεται από μια υπόθεση που δεν είναι ασήμαντη, αλλά μπορεί και να μην είναι η τεράστια υπόθεση, όπως αυτή εμφανίζεται. Να βγουν όλα στο φως».

Ηδη έχουμε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες στην μη παρακολούθηση πολιτικών στη Βρετανία ακόμα και όταν ανακάλυψαν ότι σοβιετικοί πράκτορες της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ τους είχαν παγιδεύσει(υπόθεση Μάϊκλ Φουτ κ.α.) με έμμεσες χρηματοδοτήσεις στο κόμμα κλπ.

Η βουλευτίνα Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε με βάση επίσημα στοιχεία στον ελάχιστο αριθμό παρακολουθήσεων σε χώρες τεράστιες,όπως η Μεγάλη Βρετανία που έχει τα διαπλανητικά κοινοπολιτειακά συμφέροντα,αλλά και η Γερμανία των 80 εκατομμυρίων.Στην Ελλάδα,είπε σήμερα στη Βουλή,με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΑΔΑΕ το 2021 έγιναν 15 χιλιάδες παρακολουθήσεις για εθνικούς λόγους και υποψίες ποινικών εγκλημάτων κλπ.Στη Γερμανία στο ίδιο διάστημα έγιναν χίλιες πεντακόσιες(1500) και στη Βρετανία,ακόμα λιγότερες…

Το θέμα αντίστροφα είναι τεράστιο.

Με τόσες πολλές παρακολουθήσεις θα έπρεπε να έχει παταχθεί πλήρως η διαφθορά και να είμαστε χώρα που δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση,καρτέλ κλπ.

Ομως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη διαφθορά.Αρα οι παρακολουθήσεις δεν γίνονται για να παταχθεί η διαφθορα,αλλά για να εξουδετερώσουν εκείνους που στοχεύουν στον έλεγχο της διαφθοράς.

Ηδη τέτοιες καταγγελίες διατυπώνονται με τα αιτήματα έρευνας για το ποιοί παραγγέλλουν παρακολουθήσεις,ακόμα και μέσω στελεχών της ΕΥΠ.

Η Βουλή πάει σε εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις υπό την διεθνή και εγχώρια πίεση,η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντέχει παραπάνω από 2 μήνες τόση κατακραυγή “νοικοκυραίων”.

Το βασικό επιχείρημα του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι παρακολουθησεις γίνονταν πάντα και επι των άλλων κομμάτων για λόγους εθνικής ασφαλείας και για αντιμετώπιση σοβαρών εγκλημάτων και με εποπτεία της εισαγγελέως της ΕΥΠ,η οποία θα κληθεί να απαντήσει αν πράγματι υπάλληλοι της ΕΥΠ την παγίδευσαν με δήθεν σοβαρούς λόγους για τον κ.Ανδρουλάκη,τον δημοσιογράφο Κουκάκη και άλλα ονόματα που θα αποκαλυφθούν προσεχώς…

Το τεράστιο πρόβλημά του είναι ότι ο διεθνής Τύπος που ήταν απόλυτα φιλικός μαζί του έως το καλοκαίρι που αποκαλύφθηκε αυτό το σκάνδαλο δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια πρωτοσέλιδα όχι μόνο για τους προηγούμενους κοντινούς πρωθυπουργούς,αλλά για κανέναν μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο.

Πρόβλημά του είναι ότι και βασικά στηρίγματά του στο εσωτερικό( ΒΗΜΑ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) κάνουν αποκαλύψεις και για άλλες παρακολουθήσεις και τον καλούν σε εκλογές σύντομα με κείμα σαν κι αυτό του ΒΗΜΑΤΟΣ:

Το μόνο “σωσίβιο” του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να είναι ο Γερμανός Βέμπερ του Λαϊκού Κόμματος της Ευρωβουλής.Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

 

ΥΓ.Την ίδια αυτή εποχή τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ληστεύονται με τις αυξήσεις το ρεύμα ,στο φυσικό άεριο και σε όλα τα υπόλοιπα αγαθά.Στη Δύση οι επιχειρήσεις ενέργειας είναι κρατικές,στην Ελλάδα ο Κυριάκος χαρίζει 9 δις σε …παρόχους ,ιδιώτες!Και εκείνοι στέλνουν ανεξέλεγκτους τεράστιους λογαριασμούς για ΚΛΕΙΣΤΕΣ συνδέσεις με ΜΗΔΕΝ κατανάλωση!!!

Με πρόσχημα τη Ρωσία οι μαυραγορίτες της Ευρώπης,πολιτικοί και φίλοι τους επιχειρηματίες γίνονται ζάμπλουτοι με αισχρή λεηλασία πολιτών μέσω αδικαιολόγητων αυξήσεων και ιδιωτικοποιήσεων…