Αρχική Αθλητικα O ‘Ελληνας Γιαννάκης Αντετοκούνμπο απο τα Σεπόλια είναι πρωταθλητής κόσμου!

O ‘Ελληνας Γιαννάκης Αντετοκούνμπο απο τα Σεπόλια είναι πρωταθλητής κόσμου!

852

Οταν τον ρωτούσαν και τον ρωτάνε πως σε λένε απο μικρός απαντούσε; Γιαννάκη!

Και απο που είσαι;Από τα Σεπόλια!

Ο Αντετοκούνμπο έπρεπε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της ως τώρα καριέρας του να είναι απίθανος για να κερδίσουν οι Μπάκς το πρωτάθλημα και την σιδερένια άμυνα των Φοίνιξ Σανς.

Ηταν απίθανος και απίστευτος.Εβαλε τους μισούς σχεδόν από τους 105 πόντους των Μπακς.Εβαλε τους 50!!!Και οι Σανς μόνο 98…

Στο τέλος έκλαψε και μαζί του έκλαιγαν μέσα σε παραλήρημα οι χιλιάδες θεατές που είχαν καλύψει κάθε εκατοστό στο γήπεδο και εκτός γηπέδου στο Μιλγουόκι.

Η πόλη που δεν θα κοιμηθεί απόψε είχε 47 χρόνια να πάρει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της.Και ο Γιάννης έγινε ο ήρωάς της,δικαιώνοντας την επιλογή του να μείνει και να πάρει εκεί το πρώτο πρωτάθλημα της ζωής του στην όγδοη χρονιά παρουσίας του στο ΝΒΑ και στα 26 του χρόνια να ανακηρυχθεί ο καλύτερος και πολυτιμότερος πάικτης της χρονιάς.

ΟΙ Μπάκς νίκησαν με 4-2 στους τελικούς και ο Γιάννης με τους 50 πόντους έφτασε τους 194 στα 5 τελευταία παιχνίδια,σχεδόν απο 40 σε καθένα!!!Απόψε πήρε και 12 ριμπάουντ,έδωσε και 5 ασίστ.

Τι άλλο να έκανε;

“Θα έκανα ότι έπρεπε ακομα αν χρειαζόταν ” είπε ευχαριστώντα ςτον κόσμο για την αποθέωση.

Η διαφήμιση της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη που είχε (πέρα από την αρχαία ιστορία της και την επανάσταση του 21) απο συστάσεως …αμερικάνικου κράτους!

Είναι η αποστομωτική απάντηση σε ακροδεξιά ρατσιστικά παραληρήματα για το παιδί απο τα Σεπόλια,το οποίο ήδη έχει αθέατη φιλανθρωπική δράση με μεγάλες παροχές στην Ελλάδα και σε Ελληνες των ΗΠΑ…

Δηλώσεις για την απίστευτη πορεία και την τεράστια αξία του κάνουν συνεχώς οι “μύθοι” των ΗΠΑ σε μπάσκετ και πολιτική.

Φυσικά δεν θα λείψουν αργότερα,όταν ξυπνήσουν κυριολεκτικά καιο μεταφορικά και Ελληνες όλων των χώρων.Κάτι τις απο τη δόξα του θα προσπαθήσουν να το κλέψουν…

O Mintleton έπαιξε 41 λετπά,έναντι των 42 του Γιαννάκη και είχε μόνο 17 πόντους.

Από τους Σανς ο “πολύς” Ντέβιν Μπούκερ που είχε ανοίξει προσωπική κόντρα στοι παρκέ με τον Γιάννη είχε στο πιο κρίσιμο ματς μόνο 19 πόντους και χρειάστηκε να βάλει 26 ο Κρις Πολ για να ακολουθούν οι Σανς στο β ημίχρονο,αν και στο πρώτο προηγήθηκαν με 47-42 διότι οι Μπακς είχαν καταστροφικό δεύτερο 12 λετπα στο οποίο έβαλαν μονο 13 πόντους…

Στο τέλος του αγώνα οι ρεπόρτερς θυμήθηκαν ότι στην πρωταθλήτρια ομάδα δυο είναι οι πύργοι που είναι μαζί στα 8 χρόνια που είναι ο Γιάννης εκεί. Ο Γιάννης,και ο Κρις Μιντλετον 30 χρόνων.Ο άλλος πύργος,ο Μπρουκ Λόπεζ,ηλικίας 33 ετών πήγε στους Μπάκς 2018.

Ο ανταγωνισμός  του 26χρονου Γιάννη με τον σουτέρ (ύψος 2.01) Μιντλετον γράφει σελίδες στον κόσμο του μπάσκετ και αμέσως μετά οι δυο παίκτες ρωτήθηκαν γιαυτό.Σε πελάγη ευτυχίας και οι δυο έπλεξαν ο ένας το εγκώμιο του άλλου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας στα ελληνικά είπε ότι θα έρθει κατευεθειας στα Σεπόλια και ζήτησε εκατό χιλιάδες κόσμο στο αεροδρόμιο.

Οι σχολιαστές της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης δείχνοντας το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης που καλλιεργούν δίπλα στον Αδωνη(ειρωνευόταν τον πριν 6-7 Γιάννη ως “Α-κενο-τούμπο” συνέκριναν τιν Αντετοκούνμπο με τον Ούγγρο….Λάγιος Ντέταρι.Ο εν όγω ήταν ένας καλός ποδοσφαιριστάκος, τον οποίο έφερε ο Κοσκωτάς στο λιμάνι και μαζί με τον Ανδριανόπουλο έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους να …παραληρεί…Καμία σχέση με Τζιοβάνι,Ριβάλντο και τόσους άλλους…

Ιδού τι δήλωσαν Γιάννης και Μίντλετον αμέσως μετά το επικό πρωτάθλημα που κατέκτησαν:

Γιάννης για Κρις Μιντλετον:

«Τον αγαπώ μέχρι θανάτου. Είναι τρελό. Δεν καταλαβαίνει πόσο με πιέζει να είμαι σπουδαίος. Είναι ένας από αυτούς. Δεν υπάρχει κανένας άλλος στον κόσμο που να ήθελα να κάνω αυτό το ταξίδι. Είναι εδώ από την αρχή. Είναι εδώ από την ημέρα που παλεύαμε για τα λεπτά μας. Στα 18 μου μου φώναζε να πασάρω την μπάλα και τώρα είμαστε σε αυτή την σκηνή και το κάνουμε μαζί. Πρέπει να απολαύσουμε αυτή την στιγμή. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε ξανά. Έπαιξε σπουδαία, μας οδήγησε όταν ήμουν κάτω, μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω, αλλά όταν το χαρούμε πρέπει να επιστρέψουμε και να στρωθούμε στην δουλειά».

«Είναι σαν αδελφός μου από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε μαζί. Μαζί δυσκολευτήκαμε. Αλλά σταθήκαμε ο ένας στον άλλον, δεν εγκαταλείψαμε. Είχαμε κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι. Κάθε χρονιά προκαλούσαμε ο ένας τον άλλον να γίνουμε καλύτεροι, να γίνουμε καλύτεροι ηγέτες, καλύτεροι συμπαίκτες».