Αρχική Ελλαδα Ο Γιώργος Παπανδρέου ,η επίθεση στον Καραμανλή και η οδυνηρή ήττα του...

Ο Γιώργος Παπανδρέου ,η επίθεση στον Καραμανλή και η οδυνηρή ήττα του στη λίστα Λαγκάρντ απο τον δημιουργό της…

1887

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή και σθεναρή στήριξη στον άνθρωπο που η Ελληνική Δικαιοσύνη αρνείται επι 12 χρόνια να απαλλάξει  εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η επίθεση αφορά τον γνωστό Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ,τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίστηκε λέγοντας ότι “διόρθωσε”τα στατιστικά από 6% και πήγε την τρύπα στο 15%.

“Ακόμα τον ταλαιπωρούν και σήμερα στα δικαστήρια…” είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.Και άθελά του κατέδειξε ότι ουσιαστικά η θέση του ήταν στη Δικαιοσύνη,στην οποία αν και πανίσχυρος δεν μπόρεσε να δικαιωθεί ούτε με αριστερή ούτε με δεξιά διακυβέρνηση.

Τον κ.Γεωργίου δεν τον κατήγγειλε κανείς πολιτικός αντίπαλος του Παπανδρέου.Αλλά κυρίως η κ.Γεωργαντά,η οποία μπήκε στην επιτροπή του από την οικογένεια Παπανδρέου και τον κατήγγειλε ότι ήθελε να δώσει στοιχεία με αυξημένα νούμερα χωρίς αυτά να έχουν προκύψει από την έρευνα της επιτροπής που συγκροτήθηκε ακριβώς για να ερευνήσει αυτά τα θέματα.

Και επειδή οι καταγγελίες της ήταν ακλόνητες με πολλές κυβερνήσεις να εναλλάσσονται ο κ.Γεωργίου δεν “καθάριζε” τις κατηγορίες…

Ιδού ο σχετικός διάλογος:

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Τα Greek statistics λέτε.
Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Τα Greek statistics που μου είπε κάποιος ότι “ήτανε και το πιο γρήγορο ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στην Ευρώπη”. Αυτές οι στατιστικές ήταν η βάση των προϋπολογισμών της χώρας μας τα επόμενα χρόνια κι αυτό που θα ψηφίσουμε ή θα ψηφιστεί μεθαύριο θα είναι βάσει των στατιστικών του κ. Γεωργίου.
Και όμως, αυτόν τον άνθρωπο και αυτούς τους προϋπολογισμούς τους ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, τους ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν τον άνθρωπο τον κυνηγήσανε. Δικαιώθηκε ότι αυτές ήταν σωστές οι στατιστικές, αλλά του βρήκανε κάτι άλλα άσχετα, επειδή ήταν πολιτική δίωξη. Κι είναι ντροπή μας ότι κάποιοι ακόμα κυνηγούν αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος έκανε πατριωτικά τη δουλειά του και πάνω σε αυτό στήθηκε το πρόγραμμα σωτηρίας από τη χρεοκοπία.
Τώρα, μου είπατε για τη διαφθορά. Κύριε Χατζηνικολάου, υπήρξε διαφθορά στη χώρα μας; Εγώ ποτέ δεν είπα ότι ήμασταν διεφθαρμένη χώρα, αυτά ήταν αλλοίωση των όσων έχω πει.

 

Ο Νίκος Χατζηνικολάου τον στρίμωξε με ερωτήσεις για την διαφθορά,τις οποίες “ξεχνούσε” να απαντήσει ο Γιώργος και τις επανέφερε ο Νίκος.Μέχρι που αναγκάστηκε να ψελλίσει ότι δεν είπε για διαφθορά βαριά πράγματα,αλλά για το πελατειακό κράτος κλπ.

Επίσης απέφυγε να απαντήσει στο γιατί έδωσε ένα δις ευρώ ως επίδομα σε πλείστους όσους πολίτες  “αδύναμους οικονομικά”αμέσως μετά την ομιλία και την διακήρυξή του ότι “λεφτά υπάρχουν”.

Δεν “ξέχασε” τίποτα ο Γιώργος.Αλλά αρνήθηκε να απαντήσει ουσιαστικά γιατί…καίγεται!

Ενας χρόνο μετά το λεφτά υπάρχουν και ενώ είχε μοιράσει το ένας δις ο τότε πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης Κρις Σπύρου αποκάλυψε ότι μια μεγάλη ομάδα ελληνοαμερικανών είχε στείλει επιστολή στην Κυβέρνηση Παπανδρέου και της έγραψε μεταξύ άλλων να δώσει τον κατάλογο των πολιτών που πήραν τα χρήματα αυτά για να “συνεχίσουμε εμείς οι ελληνοαμερικανοί με φίλους αμερικανούς και άλλους να δίνουμε σε αυτούς τους πολίτες χρηματα”.

Ο κ.Σπύρου αποκάλυψε ότι απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Γιατί;

Διότι θα επιβεβαιωνόταν ότι μεταξύ των ανήμπορων που έλαβαν σοβαρά ποσά από το ένα δις ήταν άνθρωποι με βίλες,με σπιταρώνες στο Κολωνάκι και στα βόρεια και νότια προάστεια.

Η απάντηση δηλαδή θα έδινε απάντηση στο ερώτημα “τι είναι μεταξύ άλλων διαφθορά;”

Και σήμερα ακόμα απάντηση δεν δόθηκε.Και δεν έχει παραγραφεί η διανομή του ενός δις…

Ιδού η ακριβής ερώτηση-απάντηση:

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Αυτή είναι η περιβόητη αναφορά στο «λεφτά υπάρχουν», όπου σας κατηγορούν ότι με αυτό θολώσατε την εικόνα κι έτσι νόμιζε ο κόσμος ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και ότι αυτό στη συνέχεια σας δέσμευσε πολιτικά και καθυστερήσατε να αντιδράσετε, αφήσατε τη χώρα αδάνειστη για καιρό, ενώ θα μπορούσατε -λέει η Νέα Δημοκρατία- τους πρώτους μήνες της εκλογής σας να δανειστείτε αρκετά χρήματα και να ξεπεράσετε τον κάβο, να μη φτάσουμε στο μνημόνιο.
Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Εγώ δε θόλωσα την εικόνα, αυτή είναι η εικόνα την οποία εσείς δείξατε και την οποία λέω και σήμερα. Ακριβώς τα ίδια λέω σήμερα, λεφτά υπάρχουν, εφόσον και βέβαια υπάρχουν πολλά λόγω και του Ταμείου Ανάκαμψης πια, αλλά εν πάση περιπτώσει λεφτά υπάρχουν εάν νοικοκυρέψουμε τη χώρα, αν χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, αν χτυπήσουμε τη διαφθορά. Αυτά όμως που κάναμε..

…ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Αναφέρεστε τώρα στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΣΥΡΙΖΑ;
Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Αναφέρομαι για εκείνη την εποχή κατ΄ αρχήν στη Νέα Δημοκρατία, η οποία τα λεφτά τα οποία δανείστηκε και δανείστηκε πάρα πολλά λεφτά που πήγαν; Που πήγαν κ. Χατζηνικολάου; Πήγαν σε μία μαύρη τρύπα, την οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός.
Και αυτά τα οποία είπα αυτοί που θόλωσαν αυτό το μήνυμα είναι αυτοί που απλώς κόψανε τη φράση και είπανε μόνο «τα λεφτά υπάρχουν» αλλά ξεχάσανε όλα τα άλλα και τα ξεχάσανε επίτηδες κ. Χατζηνικολάου, γιατί αυτά τα οποία είπα για να χτυπήσουμε την κακή γραφειοκρατία, τα ισχυρά συμφέροντα, την παρέμβαση την πελατειακή των ισχυρών συμφερόντων, είναι εκείνοι που δε θέλανε αυτά να τα κάνουν και αυτά χτύπησα, αυτά πάλεψα, με αυτούς…
Ο κ.Παπανδρέου μίλησε για πελατειακό κράτος που δημιουργεί έναν μαύρο πάτο και εκεί καταλήγουν τα κρατικά χρήματα.Απέφυγε να πει ότι τα χρήματα δεν είναι μαζεμένα σε βαρέλια,αλλά στους φορολογικούς παραδείσους και εκεί τα βρήκε η διαβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ κληθήκαμε και καταθέσαμε.

Κληθήκαμε διότι:

1)σε συνέντευξη προς εμάς(Ιούνιος 2010) ο τότε επικεφαλής  των οικονομικών διωκτικών αρχών Γ.Καπελέρης μας είπε ότι ήρθαν απέξω κατάλογοι με χρήματα μαύρα πολιτικών,επιχειρηματιών,δημοσιογράφων.

2)Στη συνέχεια με “βοήθεια” έντιμου Υπουργού της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου πήραμε(κάτι που δεν καταφέραμε ποτέ επι Καραμανλή) ερώτηση στη ΔΕΘ  του 2010 και ρωτήσαμε τον Γιώργο για το αν ήρθαν κατάλογοι και τι θα κάνει με το μαύρο χρήμα που βγήκε στο εξωτερικό απο μίζες και λεηλασία.

3)Η απάντηση ήταν εκπληκτική…

Αποκάλυψε ότι ήρθαν κατάλογοι,ότι θα αποκαλυφθούν όλοι απο τις διωτικές αρχές και κα κυνηγηθούν απο αυτές ,διότι το κράτος λεηλατήθηκε και τα χρήματα βγήκαν σε φορολογικούς παραδείσους.

Η απάντησή του σε εκείνο το ερώτημα προβλήθηκε ως πρώτο θέμα το ίδιο βράδυ στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στο ΜΕΓΚΑ!!!

Ο κ.Καπελέρης αναφερόταν στη λίστα Λαγκάρντ χωρίς να την κατονομάσει και το ίδιο και ο Γιώργος.

Η λίστα είχε έρθει στη χώρα από την άνοιξη του 2010 και παρέμενε κρυφή.

Στον ορυμαγδό των ερωτήσεων για το τι έγινε στις Κάννες ο Γιώργος απάντησε…φιλολογικά και …όλα καλά.

Γιατί;

Δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ είναι ο γαλλοελβετος πρώην αξιωματούχος της σχετικής Τράπεζας HSBC Ερβέ Φαλσιανί.

Μερικά χρόνια αργότερα,όταν πια η λίστα ενταφιάστηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη ο Φαλσιανί υποστήριξε ότι στις Κάννες ο Γιώργος Παπανδρέου υπέκυψε, διότι εκβιάστηκε με τη λίστα Λαγκάρντ και εκβιάστηκε γιατί του είπαν ότι στον τεράστιο λογαριασμό του μισού και άνω δις ευρώ της λίστας είναι η μητέρα του Μαργαρίτα.

Ο Γιώργος έκανε αγωγή στην Ελλάδα κατά Φαλσιανί για συκοφαντική δυσφήμηση.

Το εκπληκτικό είναι ότι έχασε και την δίκη στον πρώτο βαθμό και στον δεύτερο και “καταδικάστηκε” να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για τα έξοδα των δικών στον Φαλσιανί.

Δικηγόρος του κ.Φαλσιανί ο έγκριτος δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος,δικηγόρος σήμερα και της εισαγγελέως κ.Τουλουπάκη.

Αυτοί είναι κατά τη γνώμη μας οι λόγοι για τους οποίους ο Γιώργος δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις και προσπάθησε να εμφανίσει τις κινήσεις του ως αναγκαστικές γιατί “η κυβέρνηση Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα” και η δική του κυβέρνηση την έσωσε με την προσφυγή στα μνημόνια και στο ΔΝΤ.

Ιδιαίτερα στο τελευταίο(ΔΝΤ) αναφέρθηκε “απαλά” και το φόρτωσε στη Μέρκελ ως δικής της επιθυμία κίνηση.

Ούτε λέξη για τις “περατζάδες” και τις συναντήσεις με τον επικεφαλής -τότε- του ΔΝΤ διαβόητο Στρός Κάν,τον οποίο έφαγε η πολιτική “μαρμάγκα” για την προσωπική του διαφθορά…

Ιδού πως απάντησε με “αλλα λόγια να αγαπιόμαστε” για την σκληρή νύχτα στις Κάννες:

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Μπαίνουμε στο τελευταίο μέρος της συνέντευξής μας με τον πρώην Πρωθυπουργό, με τον Πρόεδρο, με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είναι για άλλη μια φορά υποψήφιος για την ηγεσία της παράταξής του και νομίζω ότι πρέπει να γυρίσω εκεί, έχουμε όμως ένα-δύο ιστορικά υπόλοιπα στα οποία πρέπει να μου δώσετε απαντήσεις.
Το ένα κ. Πρόεδρε είναι τι έγινε σε εκείνη την περιβόητη πια Σύνοδο στις Κάννες, όπου πολλοί λένε ότι ο Σαρκοζί ανέβηκε πάνω στο τραπέζι, ότι ήταν υβριστικός, ότι απειλούσε, διότι τολμήσατε να θέσετε ένα ζήτημα δημοψηφίσματος τότε στους εταίρους σας ή μάλλον να τους ενημερώσετε ότι σκέφτεστε να κάνετε δημοψήφισμα.
Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω και μαζί μου χιλιάδες συμπολίτες μας, γιατί ένας Πρωθυπουργός που κερδίζει την ψηφοφορία στη Βουλή, την ψήφο εμπιστοσύνης, στη συνέχεια παραιτείται.
Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Πολύ καλά ερωτήματα κ. Χατζηνικολάου και μιλάμε μεν για την ιστορία και πολύς κόσμος θα αναρωτιέται γιατί μιλάμε για τα παλιά, αλλά θεωρώ ότι είναι μαθήματα για το σήμερα και το αύριο.
Κος ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Για το μέλλον!
Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Και με αυτή την έννοια τα προσεγγίζω, γιατί θα γράψουν ιστορικοί, θα γράψουν κι έχουν γράψει, αλλά νομίζω ότι είναι μερικά πράγματα που είναι σημαντικά.
Θεωρώ ότι ο κ. Σαρκοζί τότε είχε και το G20, όπως έγινε προχθές στη Ρώμη και είχε και την προεκλογική του καμπάνια και φαίνεται ότι του χάλασα τη φιέστα. Πράγματι ήταν εναντίον του δημοψηφίσματος, αντιθέτως η Μέρκελ ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος και μάλιστα την είχα ενημερώσει και δυο μήνες πριν ότι ήταν μία πιθανότητα να χρειαστεί το δημοψήφισμα.
Θεωρώ ότι ήταν λάθος από πλευράς αυτών των Ηγετών να μη βγουν και να στηρίξουν, διότι εγώ πήγα στις Κάννες για να έχω τη στήριξή τους και μάλιστα στήριξη των G20 να πούνε “ναι, είναι μία απόφαση δημοκρατική κι εμείς θα σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού”.
Και αν βεβαίως συμφωνήσουν με το πρόγραμμα το οποίο έχει διαπραγματευτεί η κυβέρνηση, θα είναι μία πολύ πιο μεγάλη στήριξη και από τις διεθνείς αγορές και βεβαίως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς για την Ελλάδα. Δεν υπήρξε αυτή η στήριξη από τον κ. Σαρκοζί, αυτό βγήκε δημόσια και δημιούργησε βεβαίως τεράστια προβλήματα και εσωτερικά και στη χώρα και βεβαίως και στο κόμμα.
Θεωρώ ότι έκανα και μία άλλη ζημιά, αυτό μετά το επικαλέστηκαν πάρα πολλοί κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Brexit μέσα στη Βρετανία. Λέγανε “βλέπετε η Ευρωπαϊκή Ένωση; Δε σέβεται τη δημοκρατική βούληση των Ελλήνων, της κοιτίδας της δημοκρατίας” και τα λοιπά. Άρα λοιπόν αξιοποίησαν και αυτή τη στάση την θα έλεγα απορριπτική μιας δημοκρατικής διαδικασίας, για να πουν “να ένας άλλος λόγος που πρέπει ξανά εμείς οι βρετανοί να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας”. Άρα αυτό είναι ένα δίδαγμα.
Το δεύτερο είναι ότι η αγωνία η δικιά μου κ. Χατζηνικολάου ήταν και πάντα είναι πως μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα. Είχαμε φθάσει σε ένα σημείο που είχαμε το μεγαλύτερο κούρεμα που είχε γίνει στην πρόσφατη ιστορία όχι για τη χώρα μας, παγκοσμίως. Αυτό ήταν ένα βήμα για να μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα, να φύγουμε από τη δίνη αυτή της πίεσης των αγορών, της κακής εικόνας, της αναξιοπιστίας.
Είχαμε ένα νέο βήμα, πάνω στο οποίο μπορούμε να πάμε μπροστά. Αυτό ήθελα να το προστατεύσω ως κόρη οφθαλμού. Πώς να το προστατεύσω όμως, όταν είχα από όλες τις πλευρές επιθέσεις;

Επίλογος: Ρώτησε τον αδελφό του Αντρίκο για το πως έγινε η Επιτροπή Γεωργίου για να κάνει το άσπρο -μαύρο στα στατιστικά,απαραίτητη προυπόθεση για να πλακώσει τον ελληνικό λαό με τα μνημόνια;Τον ρώτησε για την Γεωργαντά,την επιστήμονα που αποκάλυψε την αλήθεια;Διάβασε έστω τα πρακτικά της βουλής,ώστε να περάσει το χρόνο του και να μην του μπουν ιδέες να ρωτήσει ποιοί σκέφτηκαν να κατεβάσουν τον Αντρίκο στη θέση του ως υποψήφιο για το ΚΙΝΑΛ και το ξεσκέφτηκαν αμέσως όταν θυμήθηκαν τι έχει γραφεί στα πρακτικά της Βουλής για τέτοια θέματα και τι-πολιτικά-θα έβρισκε μπροστά του;