Αρχική Θέμα Ο κόσμος χάνεται στον πόλεμο, η Ελλάδα γελοιοποιείται διεθνώς για την διαφθορά...

Ο κόσμος χάνεται στον πόλεμο, η Ελλάδα γελοιοποιείται διεθνώς για την διαφθορά και τη Δικαιοσύνη της και ο Κύρτσος μιλάει για νάνους γύρω απο τον Κυριάκο!

1676

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Οι ειδήσεις για την κανονικότητα στην οποία υποτίθεται ότι επανέφερε τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Εχουν την ιδιαίτερη σημασία τους,καθώς ο Κυριάκος μας είπε ότι επέλεξε αρίστους για να επαναφέρουν την κανονικότητα εντός της χώρας και να κάνουν τις σωστές κινήσεις στο εξωτερικό.Οπως έλεγε δεν μπορούν οι ανίκανοι στο εσωτερικό να είναι ικανοί να χειριστούν τα εθνιά θέματα και να απολαμβάνουν εμπιστοσύνης στο εξωτερικό.

Οι ειδήσεις λοιπόν:

1.Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μάλλον ειρωνικά δημοσιεύει την είδηση ότι όλα γίνονται κανονικά και στο οδικό άξονα της Κρήτης το κανονικό κράτος μας πληρώνει 10 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χιλιόμετρο της οδού αυτής.

Θυμίζουμε συγκριτικές  παραμέτρους:

Οι Κώστας Λαλιώτης και Γιώργος Σουφλιάς ήταν οι υπουργοί δημοσίων έργων για τεράστια χρονικά διαστήματα και τεράστια έργα.

Κανονικά θα έπρεπε να μιλούν κάθε μέρα για τα τεράστια έργα που άλλαξαν την Ελλάδα.Είναι όμως και οι δυο πλήρως εξαφανισμένοι!

Πολλοί άσπονδοι φίλοι τους λένε ότι τα έργα αυτά πτώχευσαν την Ελλάδα και ότι η Εγνατία οδός είναι παράδειγμα προς αποφυγήν διότι το κάθε χιλιόμετρο στοίχισε επτά(7) εκατομμύρια ευρώ.Εβρισκαν το ποσό υπερβολικό ή και εγκληματικό ορισμένοι…άσχετοι. Οι απαντήσεις ήταν ότι είχε πολλές γέφυρες που ανέβαζαν το κόστος.

Με αυτά τα δεδομένα μάλλον ειρωνικό καρφί μοιάζει η αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ για ακόμα πιο ακριβό κόστος στην Κρήτη που δεν έχει γέφυρες αυτής της κατηγορίας.

Από την άλλη πλευρά θα απαντήσουν ότι περίπου ίδιες είναι οι τιμές και σε άλλους δρόμους.π.χ.: Ε65 ΞΥΝΙΑΔΑ 32,5 χιλιόμετρα με κόστος 306 εκατομ με σήραγγα 3,5 χιλιόμετρα.Κόστος 9,4 ανα χιλιόμετρο. Μεσαίο τμήμα Τρίκαλα-Ξυνιάδα 78,5 χιλιόμετρα με κόστος 825 εκατομ ευρώ δηλαδή 10,5 εκατομ ανα χιλιόμετρο.Ε65 ΛΑΜΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 111 χιλιόμετρα κόστος 1,110 δις ευρώ δηλαδή 10,2 εκατομμυρια το χιλιόμετρο.

Αυτή η ομοιομορφία όμως  στις τιμές  σε τόσο ανόμοια εδάφη θυμίζει καρτέλ ή δεν θυμίζει;

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ζητήσαμε απο τον Εισαγγελέα να ερευνήσει πως γίνεται στην περιοχή της Λαμίας με τα πολλά τραπεζικά εγκλήματα να κοστίζουν 300 μέτρα δρόμου περίπου 400 χιλιάδες ευρώ,δηλαδή 1.2 εκατομμύρια το χιλιόμετρο.Μας είπαν ότι είναι υπερβολικό,αλλά σε κάθε περίπτωση ο Εισαγγελέας θα βρει αν είναι ή όχι.

2.Η ισπανική εφημερίδα EL PAIS θεωρείται μια απο τις πιο έγκυρες και πιο μεγάλες όχι απλά στην Ισπανία,αλλά και στην Ευρώπη.

Αυτή η εφημερίδα έχει ένα απίστευτα σκληρό ρεπορτάζ εναντίον της…κανονικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρίστων συνεργατών του.

Μας παρουσιάζει ως μια μπανανία, στην οποία οι λογαριασμοί με τα τόσα δισεκατομμυρια σε φορολογικούς παραδείσους(Λαγκαρντ,Μπόργιανς,Παναμα,Πανδώρα πέϊπερς κλπ)μένουν χωρίς καμία έρευνα.

Θυμίζουμε ότι στις λίστες αυτές υπήρχαν ονόματα πολιτικών,επιχειρηματιών ,δημοσιογράφων ,όπως ο ζάμπλουτος Τράγκας,οι Μπομπολαίοι,ο Μαρινόπουλος των σουπερ μάρκετ που μας άφησαν τεράστιο φέσι και άλλοι.

Γράφει μεταξύ άλλων η ισπανική έγκριτη εφημερίδα:

“…Η Ελένη Τουλουπάκη είναι η πιο γνωστή εισαγγελέας της Ελλάδας εδώ και χρόνια. Γεννημένη πριν από 56 χρόνια στην Κρήτη, ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς έως ότου η νέα ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην τροποποίηση αυτής της δομής. Αρκετά ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είχαν αναγνωρίσει το πρωτοποριακό της έργο στη δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων.

Από την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ η Ελλάδα υπέφερε από την αυστηρή λιτότητα λόγω της οικονομικής κρίσης, επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Κατά τη γνώμη της, η διαφθορά είχε οδηγήσει την Ελλάδα να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Από εκείνη την εποχή είναι η λίστα Falciani, η λίστα Borgians, τα Panama Papers και άλλες σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς που πέρασαν από τα χέρια του. Επίσης η υπόθεση που έχει θέσει πλέον σε κίνδυνο την καριέρα της εν μέσω πανδημίας: το σκάνδαλο Novartis.

Το 2016, δύο ανώτερα στελέχη της Novartis ταξίδεψαν από την Ελλάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες. Αποκάλυψαν ότι η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία δωροδοκούσε χιλιάδες γιατρούς για μια δεκαετία για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους σε βάρος φθηνότερων εναλλακτικών λύσεων. Το FBI έστειλε τις μαρτυρίες στην Ελλάδα και, με τον αριστερό συνασπισμό Σύριζα ακόμα στην κυβέρνηση, η έρευνα οδήγησε στη δίωξη δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών από τα προηγούμενα στελέχη, τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και το ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η νίκη στις εκλογές του 2019 από την απόλυτη πλειοψηφία των συντηρητικών της ΝΔ ήταν και μια ανατροπή με την έννοια των κατηγοριών: αυτή τη στιγμή οι μόνοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Novartis είναι τρεις εισαγγελείς και πέντε δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν στοιχεία για δωροδοκίες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Ελένη Τουλουπάκη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Novartis επιβλήθηκε πρόστιμο 678 εκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει η υπόθεση. Στην Ελλάδα, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, θα είναι αυτή, η εισαγγελέας, που θα απολογηθεί ως κατηγορούμενη. «Η εμπειρία που ζω ως συνέπεια του ανοίγματος της διαδικασίας εναντίον μου από ένα δομημένο και ισχυρό πολιτικοοικονομικό σύστημα, αποκαλύπτει την αδυναμία ενός ανθρώπου απέναντι σε ένα σύστημα που κινείται χωρίς κανόνες, μόνο για λόγους συμφέροντος», λέει στην EL PAÍS. Ξέρει όμως να βλέπει τη θετική πλευρά. Πιστεύει ότι, αν και επώδυνη, μια τέτοια εμπειρία εμπλουτίζει τους νομικούς φορείς και τους διευκολύνει να συμπάσχουν με όσους υποφέρουν από την απονομή δικαιοσύνης χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, διευθυντής της καθημερινής Documento και ένας από τους πέντε δημοσιογράφους που κατηγορούνται, πιστεύει ότι αν και σε πολλές χώρες μπαίνουν εμπόδια σε όσους διώκουν τη διαφθορά, ο ακραίος βαθμός με τον οποίο γίνεται αυτή στην Ελλάδα είναι μοναδικός. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μέχρι πρόσφατα ότι τρεις εισαγγελείς κατά της διαφθοράς θα μπορούσαν να κατηγορηθούν απλώς για διερεύνηση υπόθεσης διαφθοράς. Ο δικηγόρος που υπερασπίζεται την Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης, υποστηρίζει ότι η εισαγγελέας είναι σύμβολο και ότι αυτό που κινδυνεύει είναι η ίδια η ανεξαρτησία των θεσμών. Αν και η υπόθεση ξεπερνά ήδη τις 300.000 σελίδες, για τον Χειρδάρη η συνεργασία μαζί της στην προετοιμασία της άμυνας αποδεικνύεται εύκολη. Είναι μια πολύ στιβαρή νομική υπόθεση όπως υποστηρίζει, και αναλύει κάθε λεπτομέρεια.

Η Ελένη Τουλουπάκη είναι η πρώτη νομικός της οικογένειάς της. Ο πατέρας της εργαζόταν σε μια εταιρεία αστικών λεωφορείων. Περιγράφει τους γονείς της ως απλούς ανθρώπους με μεγάλες αξίες, που την επηρέασαν να αφοσιωθεί στην απονομή δικαιοσύνης. Όπως ο αδερφός της, που είναι χειρουργός και εργάζεται «στην υπηρεσία κατά του ανθρώπινου πόνου». Υποστηρίζει ότι δεν είναι τυχαίο ότι διώκεται για υπόθεση που σχετίζεται με την πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με την ίδια, η σταθερή ηθική της πεποίθηση είναι αυτή που την καθοδηγεί ανά πάσα στιγμή και νιώθει ότι υποστηρίζεται από την οικογένεια και τους φίλους της.

Στον ελεύθερο χρόνο της, η εισαγγελέας γράφει ποίηση και παίζει (φωτογραφίες)σε ομάδα κλασικού θεάτρου, με την οποία έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων στους Ευμενίδες του Αισχύλου.

Η εύκολη λύση θα ήταν να τη συγκρίνουμε με την ηρωίδα μιας ελληνικής τραγωδίας, αλλά δεν θα της άρεσε η παρομοίωση γιατί υποστηρίζει ότι η απονομή της δικαιοσύνης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι θέμα ηρωισμού. Με τον ίδιο τρόπο αρνείται κατηγορηματικά ότι ο αγώνας της είναι πολιτικός, παρά το γεγονός ότι αυτή που προώθησε την κατηγορία εναντίον της είναι η Κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τη Βουλή, καταστρέφοντας δηλαδή την ίδια την έννοια της διάκρισης των εξουσιών.

Θεωρεί τον εαυτό της απλό δικαστικό λειτουργό και υπερασπίζεται ότι ο αγώνας της δεν είναι κομματικός, αλλά θεσμικός. Ισχυρίζεται ότι δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης και θέτει μόνο ζητήματα που σχετίζονται με το κράτος δικαίου. Θα αντιμετώπιζε όποιον κυβερνά με την ίδια πεποίθηση. Ο δικηγόρος της, Β. Χειρδάρης, επίσης επιμένει ότι δεν είναι ακτιβίστρια, αλλά απλώς εισαγγελέας που κάνει τη δουλειά της.

Αν και η δίωξή της ως κατηγορούμενη μπορεί να σημαίνει το τέλος της καριέρας της, δεν έχει μετανιώσει. «Προσπαθούμε να εντοπίσουμε και να φέρουμε στη δικαιοσύνη εκείνες τις πρακτικές στον τομέα της υγείας που στοίχισαν ζωές ή προκάλεσαν αναπηρία σε άτομα που δεν είχαν πρόσβαση στα φάρμακα λόγω υπερτιμολόγησης. Αν η δέσμευσή μου σε αυτούς τους στόχους σημάνει το τέλος της καριέρας μου, ειλικρινά, το προτιμώ από τη σιωπηρή συναίνεση με την αδικία»!

Αυτά το δημοσιεύματα θυμίζουν κανονικό κράτος και άριστους συνεργάτες;

3.Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε ότι δεν ψήφισε Παυλόπουλο γιατί ο καθηγητής και στενός συνεργάτης των Καραμανλήδων Προκόπης Παυλόπουλος “δεν πολέμησε γερά το πελατειακό κράτος.”

Τέτοια ρεπορτάζ σαν αυτό της όχι δεξιάς ισπανικής εφημερίδας EL PAIS δεν υπήρξαν…

Αντί του Προκόπη Παυλόπουλο μας έφερε στην προεδρία μια δικαστίνα.Την Αικατ.Σακελλαροπούλου.Μας την σύστησε άριστη και με γνώσεις και τα πάντα όλα.

Βγήκαν και οι δυο μπροστά στις κάμερες προχθές για να καταγγείλλουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η Αικατερίνη μας είπε ότι είναι απαράδεκτη η εισβολή γιατί “είναι η πρώτη σε ευρωπαϊκό κράτος μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο.”

Κατά την μορφωμένη αυτή κορυφαία αξιωματούχο μας είτε ο β παγκόσμιος πόλεμος έγινε μετά το 1974,είτε η Κύπρος στην οποία η Τουρκία εισέβαλε με τανκς και αεροπλάνα και πλοία και χιλιάδες νεκρούς ,Κύπριους και Ελληνες,δεν είναι ευρωπαϊκό κράτος…

Χαρακτηριστικό της Αικατ.Σακελλαροπούλου είναι το ύψος της.Δεν είναι ακριβώς πρώτο μπόϊ…

4.Λέτε να αφορά και αυτή η ανάρητση του Γιώργου Κύρτσου που έγραψε προχθές:

“Η επιδείνωση στις σχέσεις Μητσοτάκη-Δένδια και οι σχετικές διαρροές δυσαρέσκειας από Μαξίμου,
αποτελούν «ζέσταμα» για κρίση που θα ξεσπάσει στη ΝΔ.
Το σύστημα Μητσοτάκη έχει αποτύχει,
Είναι όμως σκληρό και πιστεύει στον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας.
Προσδεθείτε,ζώνη αναταράξεων.

Δεν θα εκπλαγώ αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ(Βήμα) για πρόβλημα στις σχέσεις Μητσοτάκη-Δένδια.
Η συνταγή Μητσοτάκη απλή.
Περιστοιχίζεται από πολιτικούς νάνους.
Νομίζει ότι έτσι φαίνεται γίγαντας.
Οποιος δεν είναι γονατιστός τους φαίνεται..
τεράστιος και απειλητικός.”

Το χαρακτηριστικό των προηγούμενων ειδήσεων-θεμάτων είναι η λειτουργία της Δικαιοσύνης στην εποχή της κανονικότητας που έφερε ο Κυριάκος.Μια δικαστική λειτουργός  η συμπατριώτισά του Ελένη Τουλουπάκη παρουσιάζεται παγκοσμίως ως ηρωίδα  ελληνίδα δικαστικός, που υφίσταται τα πάνδεινα επι των ημερών του Κυριάκου.Η οικογένειά της είχε φιλικότατες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.Μια άλλη δικαστική λειτουργός παρουσιάζεται λίγη και ανιστόρητη και κατέχει στις κρισιμότερες μεταπολεμικά στιγμές την θέση, στην οποία σήμερα ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ο Προκόπης Παυλόπουλος.Ελέω Κυριάκου…

Το θέμα είναι βαθύτερο και η λειτουργία της Δικαιοσύνης στην επαρχία είναι ακόμα πιο χαρακτηριστική.

5.Στη Χαλκίδα συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωτο με κράτηση όλο το Σαββατοκύριακο ένας δημοσιογράφος του τοπικού Evia Zoom.

Τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση η τοπική Δήμαρχος.Το συκοφαντικό ρεπορτάζ είχε πυρήνα το αν έπινε ή δεν έπινε ουίσκι κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.Εχει σημασία αν έπινε ή δεν έπινε;

Σε ποιά δυτική χώρα υπάρχει αυτόφωρο για τέτοιες αιτίες;

Η δίκη πάντως είχε ορισθεί για σήμερα και προφανώς αργότερα θα γράψουμε νεότερα για το ποιός,πότε,πως,γιατί κλπ

6.Ενα νέο σκάνδαλο στο χώρο της υγείας αποκαλύπτεται τις ώρες του πολέμου στην Ουκρανία.

Περί του πολέμου μας ενημερώνει με πολύ συχνές εμφανίσεις τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και “μητσοτακικός” κ.Χατζηβασιλείου.Είναι διεθνολόγος.

Περί του σκανδάλου  στο χώρο της Υγείας 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μια φοβερή ερώτηση στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό του σκανδάλου είναι ένα εκατομμύριο ευρώ που έφτασαν αδικαιολόγητα απο την τράπεζα Πειραιώς στην ΑΛΦΑ της Ρουμανίας και το πόρισμα για το σκάνδαλο βρήκε παράνομες εξαγωγές υπερπολύτιμων στο εσωτερικό φαρμάκων για σοβαρότατες ασθένειες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο διεθνολόγος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να συνεργαστούν για να διαπιστωθεί αν νόμιμα βγήκε αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ στη Ρουμανία ή αντίθετα αν είναι μίζα και τίνος;

Μέρες που είναι να μην χάνονται χρήματα που μπορεί να αξιοποιήσουμε έστω για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία-Ρουμανία,όπου αναμένονται πολλοί πρόσφυγες ξεριζωμένοι,πεινασμένοι,τραυματισμένοι,εξουθενωμένοι…