Αρχική Δικαιοσυνη Κ.Βαξεβάνης:Πολτοποίησε τις “κατηγορίες” εναντίον του-Βασιλική Θάνου:Οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού!

Κ.Βαξεβάνης:Πολτοποίησε τις “κατηγορίες” εναντίον του-Βασιλική Θάνου:Οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού!

1337

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O καλύτερος -μακράν-αυτή την εποχή ερευνητής δημοσιογράφος στην Ελλάδα Κώστας Βαξεβάνης πολτοποίησε την εναντίον του κατηγορία στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Αλεβιζοπούλου,η οποία συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου και μετά το πέρας της πήγε κανονικά στο γραφείο του χωρίς να τον ακουμπήσουν στο παραμικρό.

Πρόβλεψή μας ότι και και στο μέλλον θα είναι πλήρης και δικαστικά η δικαίωσή του στην υπόθεση,στην οποία άσκησε καθαρά και μόνο δημοσιογραφική έρευνα και προέβη σε αποκαλύψεις πολύ σοβαρές για το τεράστιο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και την πολιτική και δικαστική συγκάλυψή του στην Ελλάδα.

Δαιβάστε στο documentonews πως περιγράφει ο ίδιος την καταδίωξή του και με ποιό σκληρό τρόπο αντιμετώπισε την ανακρίτρια και τις κατηγορίες της μέσα στο ίδιο το γραφείο της.Ύστερα τσακώθηκε μαζί της,αρνήθηκε να υπογράψει την απολογία του γιατί δεν του έδινε αντίγραφό της και εκείνη τον άφησε να φύγει σαν Κύριος και να κάνει στην είσοδο δηλώσεις για στημένη εναντίον του δίωξη και καταδίωξη για την ερευνητική προσπάθειά του.

Κορυφαία στιγμή όταν προσκόμισε τα σχετικά που δείχνουν ότι και ο διευθυντής του Μαρινάκη δημοσιογράφος Κουρτάκης παρότι έκανε παρόμοια ακριβώς δημοσιεύματα και αποκάλυψε επίσημα ότι μεταξύ των πηγών του ήταν και ο πρώην δικαστικός και μετέπειτα Υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος δεν διώχθηκε.Και σωστά φυσικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο συνέδεσε κατά την απολογία του ο Κώστας Βαξεβάνης την καταδίωξή του για τις αποκαλύψεις του στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ με το σκάνδαλο Βγενόπουλου.Είχε καταδιωχθεί σκληρά και απο τον Βγενόπουλο και δικαίωθηκε πλήρως.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρεται στην πρόσφατη ανακίνηση του θέματος Βγενόπουλου από την ηλεκτρονική εφημερίδα IEFIMERIDA. Σχετικά θέματα εκεί υπογράφει η πρώην διευθύντρια σύνταξης του Ψυχάρη στο ΒΗΜΑ,η οποία επαίρεται μεταξύ άλλων και για τους αγώνες που έδωσε μαζί με άλλους για τον ΔΟΛ ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Η ανακίνηση αφορά την διενέργεια νέας έρευνας για το περιεχόμενο κασετών και την μήνυση, με την οποία ο Βγενόπουλος ισχυριζόταν ότι η πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου τον εκβίασε για να πάρει χρήματα.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Βγενόπουλου και κατά σύμπτωση μετέπειτα και δικηγόρος της Μαρέβας Μητσοτάκη δήλωσε ότι η κ.Θάνου με τις κασέτες αυτές έπεσε θύμα μιας απατεώνισας και δεν έχει σχέση με δωροληψία-δωροδοκία.

Η υπόθεση ερευνήθηκε και τέθηκε στο αρχείο από την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ζαίρη.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα επανέρχεται και ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ.Μπαρδάκης διέταξε κατεπείγουσα νέα έρευνα την ίδια ημέρα της τελευταίας-τμηματικά- απολογίας του Κώστα Βαξεβάνη!!!

Η εφημερίδα αυτή καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2019 για δυσφήμηση του Κώστα Βαξεβάνη διότι με δημοσίευμά της στις 18-12-2016(αξιολογήστε την χρονική σύμπτωση…)κατηγορούσε τον εκδότη του Documento ότι έχει πολιτικούς προϊσταμένους, ότι η εφημερίδα έχει χαμηλή κυκλοφορία και συντηρείται από κρατικές διαφημίσεις. Τον χαρακτήριζε «γελοίο βόθρο, δημοσιογράφο της χαρτορίχτρας, Ρομπέν των Συριζοδιαπλεκόμενων, ρόμπα ξεκούμπωτη, μπαχαλομάγκα, αστείο γιγαντάκο κλπ κλπ

Η εφημερίδα αυτή υποστηρίζει τώρα ότι η νέα έρευνα την δικαίωσε απέναντι σε αγωγή που κατέθεσε εναντίον της η κ.Θάνου ,η οποία υποστηρίζει ότι απο κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι πήρε η ζήτησε να πάρει χρήματα απο τον Βγενόπουλο,τον οποίο κατα κανένα τρόπο δεν βοήθησε όσο ήταν στη Δικαιοσύνη.

Η εφημερίδα σε εκτενές ρεπορτάζ της στις 9 Μαρτίου 2022 κατα κανένα τρόπο δεν αποδεικνύει ότι η ίδια η κ.Θάνου πήρε η ζήτησε να πάρει χρήματα και κύριος άξονας είναι και πάλι οι κασέτες που είχαν αποκαλυφθεί το 2016 με την μήνυση Βγενόπουλου ,η οποία κατέληξε στο αρχείο.

Κρίσιμο ζήτημα είναι ποιός είχε τις κασέτες αρχειοθετημένες επι 6 χρόνια,ζήτημα βέβαια στο οποίο οι δημοσιογράφοι δεν απαντούν αφού ορθώς προστατεύονται απο το απόρρητο.Δεν εκπλήσσει βέβαια το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος και η συγκεκριμένη εφημερίδα έχουν και μετά τόσα χρόνια τις κασέτες.Αλλωστε κινούνται στην εξουσιαστική ελιτ με ιδιαίτερη επιτυχία σε Σαμαροβενιζελικές εκδηλώσεις.

Το ενδιαφέρον είναι αν κάποιος άλλος μη δημοσιογράφος είχε τις κασέτες αυτές και ποιός και γιατί.

Αν τις είχε μόνο η δημοσιογραφική αυτή ομάδα ή άτομο επι 5-6 χρόνια(η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο το 2017 γιατί σιωπούσε και συμπτωματικά το θέμα ανακινείται πάνω στο τελευταίο τμήμα της απολογίας του Κώστα Βαξεβάνη,ο οποίος είχε καταδιωχθεί με απίστευτα σκληρό τρόπο από τον Βγενόπουλο,τον δικηγόρο επιβίωσης ως τα 35-40 του χρόνια και ζάμπλουτο δισεκατομμυριούχο στα 50 του χρόνια;

Πάντως και στο εκτενές αυτό τελευταιο της ρεπορτάζ στις 9 Μαρτίου 2022 δεν αναφέρει κανένα νέο στοιχείο χρηματισμού η απόπειρας χρηματισμού της κ.Θάνου,αλλά διαμαρτύρεται για πλημμελή διερεύνηση τότε,χωρίς πέραν των κασετών να έχει προκύψει απο δική της έρευνα το παραμικρό νέο στοιχείο και έτσι-κατ αποτέλεσμα- καταλήγει στην επανάληψη των συκοφαντιών Βγενόπουλου,οι οποίες είχαν αρχειοθετηθεί τότε μετα πολύμηνη έρευνα της αντεισαγγελέως Ζαίρη.Μετά την αποχώρηση της κ.Θάνου απο την Δικαιοσύνη ,η εν λόγω αντεισαγγελέας Ζαίρη,τοποθετήθηκε σε ανεξάρτητη αρχή για μια ολόκληρη τριετία με ομόφωνη απόφαση του αρμοδίου τμήματος του Αρείου Πάγου.

Προφανώς επειδή δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ουσίας,αλλα αντίθετα αναδύονται ξανά οι κριθείσες συκοφαντίες Βγενόπουλου καμία σημερινή εφημερίδα δεν έχει την παραμικρή πρωτοσέλιδη αναφορά σε βάρος της κ.Θάνου,κάτι που θα είχε συμβεί αν υπήρχε ουσία.Αν υπήρχε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ,οι οποίοι κάθε άλλο παρα φιλικοί  είναι προς την κ.Θάνου, θα είχαν πηχιαίους τίτλους σήμερα.Μια ουδέτερη αναφορά έχει μόνο η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου και ο Κήρυκας της Νέας Υόρκης,εφημερίδα που ανήκει στην οικογένεια πρώην υπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη και μπορεί να υποθέσει κανείς την έλλειψη ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό.Αν είχε ουσία βέβαια το ενδιαφέρον του θα ήταν τεράστιο και θα αποτυπωνόταν στα ΜΜΕ…

Δείτε τα σημερινά πρωτοσέλιδα:

Η ίδια η κ.Θάνου έκανε την ακόλουθη δήλωση χθες:

«Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα για όσα ακούγονται στη συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. Αυτό άλλωστε θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεσθεί κατά την έρευνα της μήνυσής του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στη μήνυσή του. Κατ’ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που αγωνίσθηκε κατά της διαφθοράς, παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη από κάποιους που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού. Β. Θάνου»