Αρχική Αθλητικα Ο Καραλής πέρασε στην Ιστορία με άλμα 6 μέτρων στο επι κοντώ!

Ο Καραλής πέρασε στην Ιστορία με άλμα 6 μέτρων στο επι κοντώ!

13

 

Ένας αθλητής θύμα ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα,όπως και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέλφια του έγινε ο πρώτος ΕΛΛΗΝΑΣ που έκανε το ιστορικό άλμα πάνω απο τα 6 μέτρα στο επι κοντώ.Ο Μανώλης Καραλής,του οποίου ο πατέρας γεννήθηκε στην Ελλάδα και η μητέρα του στην Ουγκάντα.

Με άλμα στα 6 μέτρα ο Σεργκέϊ Μπούμπκα ήταν πριν 15 χρόνια ο “τσάρος” των αιθέρων,καθώς κανείς στον κόσμο δεν μπορούσε να τα περάσει.

Τώρα και το πανελλήνιο ρεκόρ πήγε στα 6 μέτρα από τα 5,92 που ήταν και το είχε εδώ και λίγο καιρό ο Μανώλης,ο οποίος το πήρε στα 5,91 από τον Κώστα Φιλιππίδη.

Το ιστορικό άλμα έγινε στο μήτιγκ “Νταϊμοντ Λίγκ” στην Σιλεσία της Πολωνίας,όπου ο  σουηδός Αρμάντ Ντουμπλάντις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και πάλι και το έφτασε στα 6,26 από τα 6,25 που το πήγε στους ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οπως και στο Παρίσι ο Μανώλης πήρε την 3η θέση με τα 6 μέτρα που πέρασε και ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς.

Ο Καραλής είναι ο 28ος αλτης που ξεπέρασε τα 6 μέτρα στην ιστορία του αθλήματος αλλά πάνω απο τα 6.05 έχουν περάσει μόνο οι Ντουμπλάντις,Μπουμπκα και Κέντρικς…

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς αφού μίλησε για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε είχε δηλώσει ότι τα 6 μέτρα ήταν στους άμεσους στόχους του.

Προφανώς θα περάσει και παραπάνω και ευχής έργον θα ήταν να γίνει ο 4ος στην ιστορία που θα περάσει τα 6,05…

Στο βίντεο το άλμα του στα 5,90 με την ίδια φανέλλα που έκανε και το άλμα στα 6 μέτρα…