Αρχική Ελλαδα Ο Μητσοτάκης,ο Σαμαράς,ο Νικος Νικολόπουλος,η Σεμίνα Διγενή,οι δολοφονημένοι δημοσιογράφοι,οι κακούργοι,εμείς και το...

Ο Μητσοτάκης,ο Σαμαράς,ο Νικος Νικολόπουλος,η Σεμίνα Διγενή,οι δολοφονημένοι δημοσιογράφοι,οι κακούργοι,εμείς και το αξίωμα: “γλείψε εκεί που έφτυνες και μάλιστα… στα τέσσερα”!..

2337

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Το ελληνικό σύστημα είναι μοναδικό στον κόσμο.

Οσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε σε καμία σύγχρονη χώρα του κόσμου ΤΡΕΙΣ(3) οικογένειες να κυριαρχούν από το 1945 στη χώρα με ή χωρίς βασιλεία σε ρόλο “πολιτικών”αντιβασιλέων.

Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα με τις οικογένειες Παπανδρέου-Καραμανλή και Μητσοτάκη.

Αυτό θα ήταν καλό εάν και τα αποτελέσματα διακυβέρνησης της χώρας ήταν διαχρονικά καλά.

Είναι χείριστο αφού τα αποτελέσματα το 2020 εμφανίζουν:

-μια χώρα με την πιο διεφθαρμένη ΚΡΑΤΙΚΗ μηχανή στο δυτικό  δημοκρατικό κόσμο,

-μια χώρα που διέλυσε τον Ερυθρό Σταυρό της και όλες τις κοινωνικές δομές και ΔΕΝ έχει δυνατότητα να βοηθήσει κανέναν ανήμπορο,φτωχό “μη έχοντα”,ρόλο που έχει “αναλάβει” και υπηρετεί με μεγάλη επιτυχία μακριά απο την πολιτική η Εκκλησία

-μια χώρα στην οποία τα κακουργήματα δεν έχουν ταίρι εκεί που είναι αδιανόητο για δυτικού τύπου δημοκρατίες:Στον Ερυθρό Σταυρό,στα κρατικά γηροκομεία,στο Ασυλο Ανιάτων,στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,στις ουσιαστικά όχι απλώς κρατικές,αλλά “κρατικότατες” τράπεζες και φυσικά στις…κρεβατοκάμαρες των σημαντικών προσώπων.

Πχ. ο Α.Παπανδρέου εμπνεύσθηκε το “Ωνάσσειο” ως ιδιωτικό νοσοκομείο με προνομιακή κρατική επιχορήγηση τέτοια που καθηγήτρια του συστήματος να εισπράττει αμοιβή 110 εκατομ(δραχμές) το χρόνο χωρίς ούτε ΜΙΑ(1)παρουσία στο οικείο τμήμα!Ατύπως η εξουσία Παπανδρέου θα είχε εκεί τον πρώτο λόγο.

Η λεγόμενη καραμανλική εξουσία απέκτησε τον ουσιαστικό έλεγχο στον ερυθρό Σταυρό-Ερρίκος Ντυνάν με μπροστινό τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Η τρίτη οικογένεια(Μητσοτάκη) επεχείρησε να αποκτήσει ένα παρόμοιο δικό της ιδιωτικό κρατικά επιδοτούμενο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη το ψευδοονομαζόμενο και σήμερα “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”.Με  29 δις δραχμές κόστος κατασκευής κρατικά χρήματα και ένα δις προέλευσης απο την οικογένεια Παπαγεωργίου,αγνώστων ουσιαστικών οικονομικών προσόντων…

Με τον Σπύρο Καρατζαφέρη κάναμε μια μεγάλη έρευνα και δίκες και αποτέλεσμα ήταν να γίνει κρατικό το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.Έχασε οριστικά και αμετάκλητα τον έλεγχο η πλευρά Μητσοτάκη.

Ο Κων.Μητσοτάκης όμως δεν έφτασε τυχαία στην κορυφή.Χωρίς να χάσει πολύ χρόνο το 1998 μας ασκεί σε προσωπικό επίπεδο αφόρητη πίεση να βρούμε το φάκελλο του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους,του Ερυθρού σταυρού.Καθυστερούσαμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία.

Και επειδή βιαζόταν να πάει στο εδώλιο ο Μαρτίνης και μερικές σύζυγοι ΥΠΟΥΡΓΩΝ της Νέας Δημοκρατίας και 1-2 ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ μας έστειλε ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης σε ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ της Νέας Δημοκρατίας και μας παρέδωσε ασήκωτο φάκελλο με το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού.

Ετσι ξεκίνησε η αποκάλυψη του φοβερού σκανδάλου,για το οποίο επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μας κάλεσαν στη Βουλή να καταθέσουμε για το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού-υγεία.Κανέναν άλλο δημοσιογράφο απο δαύτους που πλαισιώνουν τους πολιτικούς,τα κρατικά κανάλια κλπ

Ο Μαρτίνης κατέληξε κατηγορούμενος με συζύγους υπουργών της Νέας Δημοκραταίας,στελέχη του ΠΑΣΟΚ κ.α.Και τότε διαπιστώσαμε ότι η οικογένεια Μητσοτάκη που μας έδωσε το φάκελλο και μας άσκησε φοβερή πίεση να βγάλουμε στον αέρα το σκάνδαλο πήγε απο την πίσω πόρτα και άρχισε να προσφέρει στήριξη και βοήθεια στον… Μαρτίνη!!!Και μείναμε να παλεύουμε το σκάνδαλο με τον Γραμματέα Τεκμηρίωσης σκανδάλων της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχη Οικονομικων και Εργασίας Νίκο Νικολόπουλο και 2-3 φίλους.

Η οικογένεια Μητσοτάκη αγκάλιασε τόσο σφιχτά αυτόν που μας τον έδωσε στο πιάτο ως κακούργο του δημοσίου χρήματος,ώστε τον περασμένο Μάρτιο ήταν ΜΕΛΟΣ της οικογένειας κατηγορούμενο για το κακούργημα!!!

Η δίκη αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο…

Και εμείς μείναμε με το…φάκελλο στα χέρια.

Και μείναμε να μας ρωτούν φίλοι και γνωστοί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Βρε Γιάννη γιατί φαίνεσαι να έχεις αρνητική στάση και εικόνα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη;”

Μας το ρώτησε καλοπροαίρετα και φίλος,συντηρητικός Έλληνας πολιτικός από τη Σουηδία.

Την απάντηση και εκείνος και άλλοι στην Ελλάδα την έχουν απο τα προαναφερόμενα.Δεν τα παίρνουμε,δεν χρηματιζόμαστε,δεν πέφτουμε στα τέσσερα επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός και θα μπορέσει να κουκουλώσει και το κακούργημα του μέλους της οικογένειας (θυμίζουμε δικάζεται τον Δεκέμβριο που έρχεται μετά αναβολή…) και να απαιτήσει απο φίλους μας και γνωστούς “να μας κάνουν πέρα”.

Πράγματι τα κατάφερε.Αλλά αυτό είναι πρόβλημα των φίλων και γνωστών μας όχι δικό μας.Ολοι λίγο-πολύ έχουμε καθρέφτες…

Αλλίμονο αν δούμε στον καθρέφτη το Μητσοτακέϊκο κάτι διαφορετικό απο αυτό που πράγματι είναι και το εξιστορήσαμε παραπάνω:ενας πύργος διαφθοράς και εμετικής συμπεριφοράς.

Τα εγκλήματα….κρεββατοκάμαρας είναι οι υποκλοπές των οποίων και εμείς είμαστε θύμα(Κυριάκο τι θα πει “Ντίνα Ανάληψη”;) με το διαβόητο predator,το οποίο όταν αποκαλύφθηκε και πήγαν να μαζέψουν μας έβγαλε κατά λάθος απόδειξη της παρακολούθησης.Αυτά τα εγκλήματα είναι που έκαναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνώνυμο στα τεράστια δυτικά ΜΜΕ(Τάϊμς,Ουάσιγτον Πόστ κ.α.) της σκοτεινής Χούντας κατά τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ…

Γιατί αναφέρουμε τη φράση “στα τέσσερα”;

Για …φόρο τιμής στο Νίκο Νικολόπουλο,με τον οποίο χωρίς να έχουμε ποτέ κάτι κοινό είχαμε παράλληλες “εμπειρίες” και είναι επίκαιρες ενόψει των εκλογών και της σύμπραξης του Νίκου με τον Κυριάκο.Οχι τον Μητσοτάκη.Αλλά τον Βελόπουλο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν “λοχαγός” του Καραμανλή,αφού ο ίδιος πρωτοστάτησε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής κόντρα στον Εβερτ.Τον επέβαλε,κέρδισε και του έμεινε το προσωνύμιο “λοχαγός του Καραμανλή”.Μαζί με μερικούς ακόμα νέους βουλευτές που έβαλαν- με επίκεντρο την Πάτρα- τις υπογραφές για τον Κώστα Καραμανλή.

Ο διάδοχος Αντώνης Σαμαράς τον έχρισε Υφυπουργό Εργασίας στις 20 Ιουνίου 2012 και εκείνος προσερχόμενος στην ορκωμοσία δήλωσε ,όπως διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ του Στ.Ψυχάρη:

” Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει μάχη για τον κόσμο της εργασίας. Καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων”

Σε δυο εβδομάδες ο διαβόητος Τόμσεν της τρόϊκα στέλνει στον υφυπουργό Νίκο Νικολόπουλο τα νέα μέτρα που πρέπει να υπογράψει και ήταν ακριβώς αντίθετα με αυτά που είχε δηλώσει.

Κάτι σαν το πάθημά μας με το Μητσοτακέϊκο,το οποίο μαζί με τον Ψυχάρη είχε πιά πλαισιώσει τους κακούργους στον Ερυθρό Σταυρό και μας ζητούσε να γλείψουμε εκεί που φτύναμε…

Ο Νίκος Νικολόπουλος μόλις είδε τις εμετικές απαιτήσεις του Τόμσεν πήρε τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά,ο οποίος μέχρι να ορκιστούν του έλεγε ενώπιον όλων ότι “θα μείνουμε όρθιοι απέναντι στη λαίλαπα Μέρκελ-Σόϊμπλε και στα άδικα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν ενώ χρωστούν στην Ελλάδα μισό τρισεκατομμύριο ευρώ”.

Ρωτάει τον Αντώνη Σαμαρά τι να κάνει.Να επιστρέψει το σχέδιο ο ίδιος ή θα παρέμβει ο πρωθυπουργός;

Και έκπληκτος ακούει τον Α.Σαμαρά να του απαντά:

Νίκο,άστα τωρα.Δεν έχεις,δεν έχουμε, άλλη επιλογή παρά μόνο…στα τέσσερα“!

Δηλαδή να γλείψει ακριβώς εκεί που έφτυνε.Και εκείνος απάντησε ως εξής:

ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ!

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διακήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

Σ.Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολόπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμα και μόλις χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντά του».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ο σημερινός(ως χθες)Υπουργός Αμυνας…

Υπέγραψε.Ανταμείφθηκε.’Η τουλάχιστον έτσι νομίζει.Οπως και τόσοι άλλοι.

Και για μας υπήρχε κι άλλος δρόμος.Να είμαστε σήμερα ,όπως άλλοι τακτοποιημένοι,στη Βουλή και αλλού.

Αντί αυτού στείλαμε με εξώδικο την παραίτησή μας στον σταθμό, μέσω του οποίου προσπάθησαν να μας χρηματίσουν με “σούμα” 350 εκατομμύρια(για τους Θωμάδες έχουμε ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα…) σε δραχμές!!!

Τον θυμηθήκαμε τον άλλο δρόμο διαβάζοντας δυο συγκλονιστικές επιστολές της Σεμίνας Διγενή στην εξουσία.Οι επιστολές είχαν ως αφορμή τις σφαίρες σε προσωπικό της φίλο.Τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια,τον οποίο γνωρίζαμε,αλλά είχαμε και εντελώς διαφορετικές απόψεις σε πολλά σκάνδαλα.

Διαβάστε τις επιστολές για να καταλάβετε την συμπεριφορά της εξουσίας και των δημοσιογράφων είτε στα δύο,είτε στα τέσσερα.

Η πρώτη απευθύνεται το 2011 στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή:

Αγαπητέ Χρήστο,

θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον …όροφο κάτω από μάς.

Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που «φορτώνεται» με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ’ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν…

Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με τον Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαϊκά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να «περιποιηθεί» τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταϊλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα… Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.

Είπα «δυνάμεις καταστολής» και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο «Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων» και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων…

(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500… Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!).

Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχονο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό; Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου, όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

Όμως παρασύρθηκα, άλλο είναι το θέμα μου σήμερα, για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.

Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ’ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια, παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου του. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοϊδη και οι δικές σου (αν έγιναν ποτέ..) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;

Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων «ερευνών». Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως είναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να «ανοίξει». Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα).

Νάτο πάλι το βίντεο ροής…

Σε δείχνει να κρατάς σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να σε φωτογραφίζω.

Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε τον Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ. Αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφός μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.

Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

Σεμίνα Διγενή”

ΠΡΟΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται ένα χρόνο αργότερα στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας(με πρόταση Καραμανλή)Κάρολο Παπούλια ομιλεί περι…ηλιθιότητας και για κοινά τσιμπούσια μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων:

ΠΡΟΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

“Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου.   Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου,  ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος…

Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες  σαν να ήταν ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α.

Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή – υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη; Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη ”φροντίδα” της επανεκλογής σας;

Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πιά, Κάρολε…

Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες,  να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ”δάνειο” του ”κωλόσπιτου” της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ”τουμπεκί” στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ”κυβέρνηση”. Αν είσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με  διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς…)

Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..

ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.

ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα…κυκλάμινο.

Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ”μέσα σε όλα” που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ”Ανταρσία” και γέλαγες..

Ακόμη Κάρολε, μου τον θυμίζεις,

αλλά  στον ”Νονό”…

Σεμίνα Διγενή

Σήμερα,κυριολεκτικά σήμερα,η Σεμίνα Διγενή με πολλά-πολλά χρόνια στα κρατικά ΜΜΕ απέδειξε ότι κάθε άλλο παρά ηλίθια είναι.

Ορκίστηκε στη Βουλή βουλευτίνα με το ΚΚΕ…Οι καλοί ποτέ δεν χάνονται…