Αρχική Ελλαδα “Ο νόμος της Κεραμέως εκλήθη νόμος αίματος αρίστων…”Ο σάλος η προσεκτική,πειθαρχημένη ...

“Ο νόμος της Κεραμέως εκλήθη νόμος αίματος αρίστων…”Ο σάλος η προσεκτική,πειθαρχημένη που έγινε Υπουργός και είδε και Λιγνάδη στο Εθνικό…

2106

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“…Συμβούλιον δὲ λαβόντες ἠγόρασαν ἐξ αὐτῶν τὸν ἀγρὸν τοῦ κεραμέως εἰς ταφὴν τοῖς ξένοις, δι’ὸ ἐκλήθη ὁ ἀγρὸς ἐκεῖνος ἀγρὸς αἵματος ἕως τῆς σήμερον“.(πράξεις των Αποστόλων Α 18-19)

Διευκρινίζεται ότι τον αγρόν αυτό αγόρασε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης.

Εμείς αυτή την περικοπή την παραφράζουμε και την προσαρμόζουμε ως εξής:

“…Συμβούλιον δε λαβόντες (στην Κυβέρνηση)εψήφισαν τον νόμον της Κεραμέως εις ταφήν τοις αρίστοις,διο εκλήθη ο νόμος εκείνος,νόμος αιματος αρίστων έως της σήμερον”

Ο τέως Πρωθυπουργός και αρχηγός της Αντιπολίτευσης κατήγγειλε το νόμο αυτό διότι με τις “δικλείδες” αφήνει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες φοιτητές που αξιζαν το πανεπιστήμιο.

Βάζει λέει κάτι ελάχιστες βάσεις αυθαίρετα σε κάποια μαθήματα και έτσι ήδη έχουμε πολλούς άριστους μαθητές επι χρόνια να τους λέει ο νόμος Κεραμέως ότι πρέπει να πάνε να γίνουν …οικοδόμοι διότι είναι μεν άριστοι,αλλά σε αυτή τη μία εξέταση ατύχησαν σε μία βάση κατά ελάχιστα.

Υπερβολές;

Ιδού η δήλωση αρίστου όπως μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση σήμερα:

Γνωρίζω ότι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και για αυτόν τον λόγο θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος χωρίς να σταθώ σε προσωπικές απόψεις. Είμαι τελειόφοιτος μαθητής του λυκείου και από σήμερα ένας Αποτυχημένος άριστος και συμμετείχα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στοχεύοντας να εισαχθώ στην Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ.

Κατάφερα με κόπο να συγκεντρώσω 20.988 μονάδες στο σύνολο (17.898 μονάδες στα μαθήματα και 3.090 στο σχέδιο), δηλαδή 1838 μονάδες πάνω από την περσινή βάση. Όμως σήμερα έμαθα ότι παρότι αρίστευσα δεν θα μπορέσω να εισαχθώ στο ΕΜΠ, ούτε στην δεύτερη επιλογή μου που ήταν το ΑΠΘ. Αυτό συμβαίνει γιατί στο ελεύθερο σχέδιο η βαθμολογία μου ήταν 13.6 μονάδες ενώ η ΕΒΕ του αντίστοιχου ειδικού μαθήματος ήταν 14.03. Έτσι για 0.43 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο μου στερείται η θέση για την οποία πάλεψα.

Σκεπτόμενος τα παραπάνω και γνωρίζοντας ότι δεκάδες συμμαθητές μου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, μου δημιουργούνται οι εξής απορίες:

Δεν είναι άδικο το ίδιο νομοσχέδιο που «διακρίνει» τους άριστους να τους αποκλείει συγχρόνως και από τα πανεπιστήμια;

Πως καλείται ένας μαθητής που δεν κάνει σχέδιο στο σχολείο και διδάσκεται ελεύθερο και γραμμικό διαδικτυακά να μπορέσει να αποδώσει ικανοποιητικά;

Μήπως θα ήταν δίκαιο να επαναφέρετε φέτος η βάση του 10 ως κριτήριο εισαγωγής στην αρχιτεκτονική

Ή οι συντελεστές των ΕΒΕ σε όλα τα πανεπιστήμια να γίνουν ίσοι με 0.8;

Σας παρακαλώ να αναστοχαστείτε την μη εσκεμμένη αστοχία της ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα του σχεδίου και να μην στερήσετε την θέση από μένα και δεκάδες άλλους συμμαθητές μου τα όνειρά μας.

Με εκτίμηση

Κατάκαλος Διονύσιος

1o πρότυπο λύκειο Αθηνών

Σαν τον Διονύση ήδη βρήκαμε και άλλους άριστους που κόπηκαν με αυτό το νόμο-έκτρωμα,ο οποίος ξεσήκωσε σάλο και τον κατήγγειλε με τον πιο επίσημο τρόπο και ο τέως Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας.

Είναι άλλο η αριστεία και άλλο τα “κόλπα” αυτά με πρόσχημα την αριστεία.

Παράδειγμα :ένας καθηγητής της Νομικής Αθήνας τον καιρό του άκρατου “προοδευτισμού” γυρνούσε όλη μέρα στα πολιτικά γραφεία.Μαζί με πλείστους άλλους που γυρνούν στα γραφεία εταιρειών στα δικαστήρια κλπ ανάλογα με τον προσνατολισμό τους.

Εξέταζε τους φοιτητές με 4 ερωτήσεις ανά ολόκληρο τομέα.Ενας σημερινός καθηγητής της νομικής απαντούσε για 2 χρόνια άριστα στις τρεις ερωτήσεις και σχετικά καλά στην τέταρτη.Τον έκοβε με 4 και του έλεγε ότι η Νομική θέλει απόλυτη επιτυχία σε όλα!!!

Η παρέα του σημερινού καθηγητή του έκανε την εξής πλάκα.Επεισαν μια φοιτήτρια να φορέσει την πιο κοντή φούστα της Αθήνας.Και καθώς ήταν καλοκαίρι και έκανε ζέστη συνεχώς άλλαζε τα πόδια της μπροστά στα μάτια του εν λόγω καθηγητή.

Βγήκε έξω με 10άρι και ενώ είχε απαντήσει άρες -μάρες.Αλλά το μαγνητοφωνάκι ήταν καλά κρυμμένο…

Φαντάζεστε τη συνέχεια με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην τότε “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”.

Πλείστοι “αριστοι”καθηγητές βαρύνονται με απίστευτες καταγγελίες από οικονομικά μέχρι σεξουαλικά εγκλήματα.Και  παραμένουν και σήμερα ,όπως επι χρόνια ανενόχλητοι στο Υπουργείο της εν λόγω Κεραμέως,η οποία λέει θέλει να αφήσει όνομα ότι μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε πραγματικά ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Συμφωνα με πληροφορίες το άκουσε ο Τοτός και τώρα είναι καθ οδόν να πάει στο γραφείο της Κεραμέως να δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις να γίνει ακαδημαϊκός…

Η Κεραμέως δεν είναι παιδί του γαλατά…Ο Πατέρας της ήταν καθηγητής στη Νομική Θεσσαλονίκης.Οσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε κανένα άγαλμά του εκεί.Φοιτητές και σημερινούς άριστους δικηγόρους βρήκαμε που δεν θέλουν να θυμούνται το συναπάντημα στο μάθημά του.Και έγιναν άριστοι…

Στο ΒΙΚΙΠΑΔΕΙΑ το βιογραφικό της Κεραμέως αναφέρει το εξής:

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Είναι κόρη του νομικού και καθηγητή πολιτικής δικονομίας Κωνσταντίνου Κεραμέως. Έχει σπουδάσει νομική στη Σορβόνη και στο Χάρβαρντ και εργάζεται ως δικηγόρος.[1][2][3] Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.[εκκρεμεί παραπομπή] Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015. Ήταν μέλος στην ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων[4] και στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης[5] της Βουλής.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας[6] και από τον Νοέμβριο του 2016 είναι τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.[7]

Το 2019 συμμετείχε στη διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, στην Ελβετία, με κύρια θέματα συζήτησης την Ευρώπη και το περιβάλλον.[8]

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών και στις 9 Ιουλίου διορίστηκε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.[9]

 

Η Ν.Κεραμέως είναι παντρεμένη με δικηγόρο.Ιδού σχετικό “διαφημιστικό δημοσίευμα” για την Ν.Κεραμέως σε ανύποπτο χρόνο με φωτογραφία του ζεύγους:

“…Φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, η Νίκη Κεραμέως και ο Δημήτρης Λουκάς, απόλαυσαν το έργο ενώ αμέσως μετά φωτογραφήθηκαν και με τους συντελεστές. Στην παρέα τους βρέθηκε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, Δημήτρης Λιγνάδης.  Στη «Λυσιστράτη» πρωταγωνιστούν η Βίκυ Σταυροπούλου και η Στεφανία Γουλιώνη ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. svg%3E

Η Νίκη Κεραμέως είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Δημήτρη Λουκά και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον μόλις 1,5 έτους Κωνσταντίνο και τον 4χρονο Λουκά. Ο κ. Δημήτρης Λουκάς είναι γνωστός δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε επί έξι χρόνια μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αυτή, δε, η ιδιότητά του προκάλεσε πρόωρη σύγκρουση της κ. Κεραμέως με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν –επί κυβερνήσεως του τελευταίου– κατατέθηκε τροπολογία που προέβλεπε ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν πρέπει να έχουν συγγενική σχέση με βουλευτές…”

Τότε ο Λιγνάδης ήταν πολύ “ιν”….Και στο Αρσάκειο και παντού…

Τι λέει η ίδια η Κεραμέως για την πορεία της,αυτή που την έφερε να ορίζει ποιοί άριστοι θα μπουν στα πανεπιστημια;

Οτι ήταν πολύ προσεκτική και πολύ πειθαρχημένη στη ζωή της…Ακούστε την στην ΕΡΤ και βγάλτε συμπεράσματα για το “παιδί της Σορβόνης και του Χάρβαρντ:

 

https://youtu.be/j5mgZI46W4Q