Αρχική Αθλητικα Ντέρμπι ελληνικά και ευρωπαϊκά;Το άλλο με τον …Τοτό;

Ντέρμπι ελληνικά και ευρωπαϊκά;Το άλλο με τον …Τοτό;

586

Σήμερα το πρόγραμμα κατά τα φερέφωνα των επιχειρήσεων περιείχε δυο ελληνικά ντέρμπι.Και δώστου “ελ κλάσσικο ελληνικό” και δεν συμμαζεύεται.

Και πως να συμμαζευτεί;Επειδή γέμισε η Λεωφόρος για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια;Προφανώς οφείλεται στις ανακοινώσεις ότι ο ΠΑΟ αποκτά γήπεδο στο Βοτανικό,ενώ παράλληλα ο μπασκετικός ΠΑΟ πήρε το ΟΑΚΑ για 49 χρόνια και ήδη ετοιμάζεται για αλλαγές.

Πράγματι ο ΠΑΟ συμμαζεύτηκε λίγο στο ποδόσφαιρο λόγω του Γιοβάνοβιτς,πράγματι πολλοί μπορεί να μην ενδιαφέρονται καν για τις συνθέσεις κλπ κλπ.Μπορεί να οφείλεται και στις μετρήσεις που λένε ότι ένας στους δυο νέους δεν βλέπει καν τηλεόραση.Πολλά μπορεί και όλα σεβαστά για κάθε γνώμη και πρόσωπο στις επιλογές του.

Ταπεινή άποψη εκφράζουμε ότι οι αναφορές σε ελληνικό ντέρμπι είναι ανέκδοτο σαν τον …Τοτό.

Στη Λεωφόρο όπου ο ΠΑΟ νίκησε τον Ολυμπιακό 1-0 18 στους 22 που παρατάχθηκαν ήταν ξένοι.Και το ποδόσφαιρο που πρόσφεραν δεν είχε καμία απολύτως διαφορά προς τα πάνω από τα ντέρμπι του παρελθόντος με αντιστροφή στην αναλογία ξένων και Ελλήνων.

Μάλλον προς τα κάτω ήταν.Ο Ολυμπιακός με 9 ξένους έδειξε σε όλο το μάτς μπερδεμένος.Οι παίκτες του δεν ήξεραν τα…κατατόπια και ως το τέλος του μάτς δεν είχαν καταλάβει κατα που πέφτει το τέρμα του ΠΑΟ και ο Ιταλός γκολκήπερ του ΠΑΟ βάραγε μύγες… Δεν χρειάστηκε να… σκύψει ούτε μια φορά!..Αν υπήρχαν.Ο ΠΑΟ ήταν πιο ζωντανός λόγω του θερμότατου κόσμου,αλλά πέρα απο 3-4 φάσεις που δεν έκοβαν και καμία ανάσα είχε απλώς πολύ τρέξιμο από τις γραμμές της μιας περιοχής ως την άλλη.

Το γκολ που έκρινε το ματς δημιούργησαν οι δυο Ελληνες που έπαιζαν.Ο ένας(Κώτσιρας) έκανε ένα σλάλομ και έδωσε την κατάλληλη πάσα και ο άλλος(Ιωαννίδης τράβηξε τον στόπερ του Ολυμπιακού και έμεινε χώρος στον Ισπανό σκόρερ του ΠΑΟ.

Στη Θεσσαλονίκη ακόμα χειρότερα σε αριθμό Ελλήνων και ο κακός Άρης των ξένων νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ του …ενός Έλληνα!

Διευκρινίζουμε ξανά ότι επειδή ακριβώς δεν έχουμε τίποτα με τους ξένους παίκτες,αλλά επιλέγουμε αξίες παικτών και ταυτότητες ομάδων είναι προτιμότερο να βλέπει κανείς στα συνδρομητικά κανάλια τα μεγάλα ματς ανά τον κόσμο με πολύ σπουδαίους παίκτες,από το να βλέπει τους παίκτες κάτω ραφιών που φέρνουν στην Ελλάδα οι ζάμπλουτοι ιδιοκτήτες και οι δορυφόροι τους…

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχανε 2-0 απο την δεύτερη της βαθμολογίας Σεβίλλη,αλλά με ανατροπή στο β ημίχρονο και γκολ του Μπενζεμά στις καθυστερήσεις νίκησε 3-2 εκτός.

Στο ντέρμπι της Λισσαβώνας η Μπενφίκα με τον Βλαχοδήμο κάτω απο τα δοκάρια νίκησε στην έδρα της Σπόρτιγκ με 2-0,αλλά παραμένει 3η πίσω από Πόρτο και Σπόρτιγκ.

Στο γαλλικό ντέρμπι η Παρί νίκησε με 2-1 την Μαρσέϊγ.

Στο ντέρμπι κυπέλλου της Σκωτίας η Ρέϊντζερς νίκησε στην παράταση την Σέλτικ με αυτογκόλ της με 2-1.Εκτός αποστολής ο Γιακουμάκης.

Η Τσέλσι θα είναι στον τελικό του κυπέλλου με τη Λίβερπουλ ,αφού νίκησε την Κρύσταλ Πάλλας με 2-0.