Αρχική Αθλητικα O Παναθηναϊκός με 60 χιλιάδες και 2-0 στη …λεωφόρο για μεγάλη μπίζνα...

O Παναθηναϊκός με 60 χιλιάδες και 2-0 στη …λεωφόρο για μεγάλη μπίζνα στο Βοτανικό!

11

 

Αντί προλόγου: ΠΑΟΚ,Αρης,Ηρακλής είναι ομάδες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια εθνικών γεγονότων και αγώνων.Ο Αρης ιδρύθηκε ανήμερα 25η Μαρτίου…

Πίσω από τη λαμπερή βραδυά στο ΟΑΚΑ,όπου 60 χιλιάδες οπαδοί ώθησαν τους σχεδόν άγνωστους μεταξύ τους παίκτες(από το πάνω ράφι) να παίζουν,ως να ήταν μαζί 7-8 χρόνια φαίνεται καθαρά η …σειρά του ΠΑΟ για γήπεδο-παλάτι στο Βοτανικό!

Ο Γ.Αλαφούζος πήρε το ρίσκο να βγει μπροστά το τελευταίο διήμερο τόσο όσο ποτέ άλλοτε στα τόσα(αποτυχημένα)χρόνια που έχει τον Παναθηναϊκό.

Προφανές ήταν ότι “επαιζε”κάτι παραπάνω απο τα συνηθισμένα και καλείται τώρα να δείξει στην πράξη ότι κόντρα σε όσους  υποστηρίζουν ότι έχει ακόμα μέλλον ο…Βοτανικός,δεν έχει μέλλον αλλά…παρόν!

Να υλοποιηθεί δηλαδή η έναρξη-κατασκευή του γηπέδου και η τεράστια “μπίζνα” με τα ακίνητα,τις υπεραξίες,σε μια περιοχή που είχε αποδειχθεί θανάσιμος βάλτος για κορυφαίους επιχειρηματίες και πολιτικούς τα τελευταία χρόνια…Τους κατάπιε…

Ο Ολυμπιακός,η ΑΕΚ έχουν ήδη-εξόδοις των φορολογουμένων- εδώ και χρόνια τα παλάτια τους και ο ΠΑΟ παίρνει σειρά για κάτι πολύ παραπάνω στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο Αλαφούζος άλλαξε ξαφνικά επίπεδο και απο …Κανταλπιέδρα κλπ χτύπησε την πόρτα των εθνικών ομάδων της Βραζιλίας,της Ουρουγουάης,της Μάντσεστερ.

Ποτέ δεν είχε πραγματική αδυναμία η “ευρύτερη”πλευρά του ΠΑΟ σε επενδύσεις όπως αυτές τωρα στον ΠΑΟ και προκρίσεις,όπως αυτή που πήρε με τη Λάνς με γκολ από Πελίστρι και Τετέ.Η τύχη από χαμένες ευκαιρίες των αντιπάλων είναι πάντα ένα μέρος των επενδύσεων αυτών και ο ΠΑΟ κινδύνευσε να την χάσει απο την καθυστέρηση των επιλογών,η οποία φυσικά δεν οφείλεται σε….αθλητικά ή οικονομικά αίτια.

Το ιδιοκτησιακό ,ιδιαίτερα του ΠΑΟ,πάντα είχε …γεωπολιτικό ενδιαφέρον,όπως και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης πέρα από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και 2-3 ακόμα.

Ωρίμασαν οι συνθήκες για τον Βοτανικό και μαζί για μαζική αγορά παικτών από το πάνω ράφι.

Λεφτά πάντα υπήρχαν στην…βαθιά ιδιοκτησία και έλειπαν οι συνθήκες ,οι οποίες περνούν για όλες αυτές τις ομάδες μέσα από την γεω-πολιτική.

Ο ΠΑΟΚ,όπως αναμενόταν κέρδισε και στην Ιρλανδία την αδύβναμη Σάμροκ Ρόβερς και Παρασκευή μεσημέρι η Ελλάδα θα έχει τρεις ομάδες στην Ευρώπη και καλύτερη μελλοντική βαθμολογία μετά απο μια περίοδο “ξηρασίας” για την οποία οι τελευταίοι που ευθύνονταν στην αλυσσίδα ήταν οι ιδιοκτήτες ατομικά….

Αντί επιλόγου:

Παναθηναϊκός,Ολυμπιακός,ΑΕΚ είναι ομάδες γεω-πολιτικής και όχι αθλητικής αλυσσίδας.Οπως αντίστοιχες σε πλείστες όσες χώρες του κόσμου…