Αρχική Αθλητικα Εκπλήξεις-αποκλεισμού μεγαθηρίων, ο ΠΑΟ συνέτριψε την πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Εκπλήξεις-αποκλεισμού μεγαθηρίων, ο ΠΑΟ συνέτριψε την πρωταθλήτρια Ευρώπης!

583

 

Οι εκπλήξεις της ημέρας στην Ευρώπη είναι η συντριβή της υπερπλήρους στη σύνθεση Μπάγερν Μονάχου με 5-0 για το κύπελλο στο γήπεδο της Γκλάντμπαχ,ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτυ εκτός έδρας στα πέναλτυ για το κύπελλο από την Γουέστ Χάμ,η ήττα της Γιουβε στο γήπεδό της από την Σασουόλο του Κυριακόπουλου(δεν ήταν στην αποστολή λόγω τραυματισμού) η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η Μπάγερν και η Σίτυ έπαιξαν πλήρεις και αποκλείστηκαν,ενώ η Λίβερπουλ είχε τον Κώστα Τσιμίκα και πολλούς αναπληρωματικούς για 90- λετπά στην εκτός έδρας νίκη-πρόκριση με 2-0 επι της Πρέστον.Στα πέναλτυ προκρίθηκε η Λέστερ μετά το 2-2 με την Μπράίτον.

Στο μπάσκετ ευχάριστη για τους φίλους του ήταν η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ,ο οποίος στο γήπεδό του συνέτριψε την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 92-69 στο ΟΑΚΑ με τον νεαρό Μέϊκον να βάζει 9 στα 12 τρίποντα και παρά ένα δεν ισοφάρισε το ρεκόρ ευρωλίγκας.Ομως δεν έπαιξε όσο έπαιξε σε εκείνο το μάτς ο κάτοχος του ρεκόρ και αποψινός του αντίπαλος Σέην Λάρκιν.Μάλιστα ο Μέίκον αποσύρθηκε στο τελευταιο 4λεπτο ,προφανώς για ξεκούραση ενόψει του παιχνιδιού με την πολύ ισχυρή Λυόν-Βιλλερμπάν την Παρασκευή.

Η Εφες έπαθε καθίζηση μόλις αποβλήθηκε ο προπονητής της με 2η τεχνική ποινή.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 52-35, 78-55.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 2, Μέικον 34 (9), Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 3 (1), Παπαπέτρου 8 (1), Φέρελ 2, Κασελάκης 2, Ουάιτ 2, Φλόιντ, Νέντοβιτς 17 (2), Έβανς, Σαντ Ρος 13 (2).

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 9, Μπομπουά 16 (2), Σίνγκλετον 11 (1), Σαϊμπίρ, Μπράιαντ 15 (1), Γκετσίμ, Γκαζί 2, Μόερμαν 3 (1), Πλάις 9, Πετρούσεβ 4 (1), Σιμόν.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη με σουπερ τον Κώστα Σλούκα νίκησε την Αλμπα Βερολίνου 87-83 .Ο Ολυμπιακός που είναι στην 8άδα μετά τις 6 πρώτες αγωνιστικές ήταν σουπερ μέχρι την τρίτη περίοδο και έπαθε καθίζηση στην τελευταία περίοδο.