Αρχική Ελλαδα Ο Πούτιν έχασε τον πόλεμο!Σοκάρουν οι νεκροί ,η καταστροφή στην Ουκρανία και...

Ο Πούτιν έχασε τον πόλεμο!Σοκάρουν οι νεκροί ,η καταστροφή στην Ουκρανία και η απομόνωση της Ρωσίας!

938

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οταν μια υπερδύναμη,όπως η Ρωσία αποδέχεται και επιβεβαιώνει ότι σε έναν “υγιεινό περίπατο” στην Ουκρανία έχασε μέχρι την Τρίτη το βράδυ 498 στρατιώτες και άλλοι 1500 είναι εκτός μάχης τραυματίες και όταν η αντίπαλος Ουκρανία λέει ότι οι νεκροί Ρώσοι στραιώτες τότε η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.Κοντά στους 3 χιλιάδες νεκροί Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί σε μόλις 6 ημέρες.

Αριθμός τεράστιος και πολύ δύσκολα θα τον αντέξει ο Πούτιν.

Οχι γιατί δεν άντεξε η Ρωσία τους νεκρούς της στο Αφγανιστάν.

Αλλά γιατί στην ψηφοφορία του ΟΗΕ στο πλευρό της είδε να συντάσσονται μόνο άλλες τέσσερις μπανανίες.Η Βόρεια Κορέα,η Λευκορωσία,η Συρία και η…Ερυθραία!

Σε αυτές πρέπει να αθροίσει κανείς και τις “δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και της Κριμαίας”.Και επίσης μια ελληνικής καταγωγής κάτοικο του Ντονέτσκ ,η οποία σε βίντεο που κυκλοφόρησε καταγγέλλει κοντρα σε όλη την υφήλιο την Ουκρανία για τον πόλεμο που διεξάγει στο Ντονέτσκ.

Εναντίον της Ρωσίας ψήφισαν 141 χώρες  και απείχαν απο την ψηφοφορία άλλες 35 χώρες μεταξύ των οποίων η Κίνα.

Με 5 χώρες στο πλευρό της μένει να απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο απο τη μία πλευρά και απο την άλλη για πρώτη φορά να κάνει λόγο για ειρήνευση με εγγυήσεις ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι ο Χίτλερ επενέβη στην Πολωνία την 1η Σεπτεμρβίου  1939,επτά ημέρες μετά την σύναψη του συμφώνου Γερμανίας(Ρίμεντροπ)Σοβιετιής Ενωσης(Μολότωφ) και με πρόσχημα την απελευθέρωση καταπιεσμένων γερμανικών περιοχών που ήταν σε πολωνική “κατοχή”

Η Πολωνία, σύμφωνα με την Συνθήκη των Βερσαλλιών, είχε υπό την κατοχή της περιοχές όπως η Ανατολική Πρωσία, η Άνω Σιλεσία και η Βάρτα, τις οποίες πολλοί θεωρούσαν γερμανικές, επειδή είχαν, στην πλειοψηφία, πληθυσμό γερμανικής καταγωγής. Η κίνηση  του Χίτλερ δεν αποσκοπούσε, φυσικά, στην διατήρηση της ειρήνης (εξάλλου υπήρχε η μόνιμη διένεξη για τον Διάδρομο του Ντάντσιχ ανάμεσα στις δύο χώρες). Απώτερος στόχος ήταν η εξουδετέρωση της πιθανής γαλλοπολωνικής συμμαχίας πριν προλάβει η Γερμανία να ολοκληρώσει τον επανεξοπλισμό της.

Κάντε τις αναγωγές σήμερα.Η Ρωσία έκανε με την Γερμανία μια συμφωνία(Σρέντερ-Μέρκελ-Σόϊμπλε) για τον διαβόητο αγωγό με τον οποίο και οι δυο χώρες θα έθεταν την Ευρώπη σε ομηρία πολύ κερδοφόρα για τις δυο.

Επενέβη στην Ουκρανία με πρόσχημα τις ρωσόφωνες περιοχές γιανα προλάβει να μην μπει η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ευρώπης(μετά τη Ρωσία) Ουκρανία να μπει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συνθήκες όμως είναι ουσιωδώς διαφορετικές.Η Ρωσία δεν είναι Σοβιετική Ενωση.Είναι μια μοντέρνα χώρα με ολιγάρχες τύπου Αμπράμοβιτς και σε όλο τον κόσμο(και στην Ελλάδα)έκανα σοβαρότατες επενδύσεις.Σχεδόν αδύνατο να γυρίσουν πίσω και να ζήσουν στο περίκλειστο ρωσικό στρατόπεδο με μόνη διέξοδο τις πέντε μπανανίες,την Κίνα και μερικές ακόμα χώρες-μπανανίες που μπορεί να ταχθούν στο πλευρό της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έχασε τον πόλεμο,ακόμα και αν από αύριο θα πίνειο άνετος καφέ στο προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας με το κεφάλι του Ζελένσκι στο πιάτο.

Ακόμα και αν ο ίδιος μείνει στην προεδρία της Ρωσίας άλλα 10 χρόνια είναι ηττημένος καθώς στα μάτια της οικουμένης, με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας στις επικοινωνίες, είναι η νέα έκδοση του Χίτλερ.

Ο Χίτλερ έγινε…Χίτλερ σε βάθος μιας 10ετίας,από το 1933 μέχρι το 1942.Ως τότε μετρούσε    νέες κατακτήσεις και μεγάλωμα της Γερμανίας.

Ο Πούτιν σε λιγότερο απο 10 ημέρες και ενώ περίμενε να γίνει δεκτός με -έστω στημένα-χειροκροτήματα στην Ουκρανία δεν βλέπει κανέναν να τον χειροκροτεί εκεί. Εκτός των ρωσόφωνων περιοχών που είναι πολύ μικρές στην αχανή ΟΥκρανία και πάντως δεν είναι κριτήριο.

Αντίθετα βλέπει τους ΟΥκρανούς να έχουν “κυριεύσει” τον κόσμο όλο με την ηρωϊκή αντίστασή τους και να υποχρεώνει τη Ρωσία αντί να δείξει ανθοδέσμες να δείχνει μακρύ κατάλογο χιλιάδων νεκρών και τραυματιών…

Τεράστια ήττα σε χρόνο ρεκόρ.

Στην πολιτική σκηνή της Ουκρανίας είχε φίλους.Ούτε ένας δεν βρίσκεται τώρα να πει έστω κάτι ουδέτερο.Στην Ανατολική Ευρώπη(Όρμπαν) στα Βαλκάνια,στην Τουρκία,στην Ελλάδα είχε φίλους και αν όχι θαυμαστές είχε υποστηρικτές.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ μάλλον μένει ακέφαλος,αν συνεχιστεί ο πόλεμος και στην πολιτική σκηνή ουδείς τολμά να πει μια ουδέτερη έστω κουβέντα.

Τεράστια ήττα.Χαμένος πόλεμος.

Λέγεται ότι ο Ρόμελ μετά μια μεγάλη νίκη στην Αφρική βρέθηκε σε τοπική γιορτή και ήταν εντελώς καταθλιπτικός.

Τον πλησίασε κάποιος και τον ρώτησε:

“Γιατί είσαι τόσο στεναχωρεμένος αφού νικάς και η Γερμανία κέρδισε τον πόλεμο”.

Και ο Ρόμελ γύρισε σοβαρός-σοβαρός και του είπε:

“Είμαι νεκρός,όχι στεναχωρεμένος.Γιατί η Γερμανία έχασε τον πόλεμο.”…

Ακόμα και αν απο αύριο αρχίσει αναδίπλωση της Ρωσίας με τις συνομιλίες κλπ κλπ και σταματήσει ο πόλεμος άμεσα ο Πούτιν είναι ήδη χαμένος οριστικά και αμετάκλητα.Για πολλά χρόνια κανείς εκτός των προαναφερομένων πέντε χωρών δεν θα θέλει να κάνει παρέα με κανέναν ρώσο αν ο Ρώσος δεν κυκλοφορεί με αφίσα εναντίον του Πούτιν στο πέτο.

Αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πριν 10 ημέρες καθένας ήθελε να φωτογραφηθεί με έναν Ρώσο,με έναν απο τους νικητές απέναντι στον Χίτλερ η διαφορά είναι το…χάος!!!