Αρχική Αθλητικα Ο Σλούκας πήρε(66-54) μια πρώτη ρεβάνς απο τον Ολυμπιακό-Νίκες για ΑΕΚ-Θρύλο στο...

Ο Σλούκας πήρε(66-54) μια πρώτη ρεβάνς απο τον Ολυμπιακό-Νίκες για ΑΕΚ-Θρύλο στο ποδόσφαιρο

182
BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

 

 

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός με τα ίδια σφυρίγματα που είχε φέτος στο Ειρήνης και Φιλίας απέδιδε τις καθαρές ήττες του από τον Ολυμπιακό στη “σφαγή της διαιτησίας”.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του μερικά χρόνια πριν πήγε να παίξει στη Β κατηγορία γιατόι η “διαιτησία τον έσφαζε” και δεν τον άφηνε να κερδίσει τον ΠΑΟ.

Αν μη τι άλλο το παιχνίδι στο Ειρηνης και φιλίας για το πρωτάθλημα  οδήγησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πει ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια με 66-54.

Ηγουν τουτέστιν αν μια ομάδα έχει καλούς παίκτες και αυτοί βρεθούν σε μια μέτρια η σχετικά καλή μέρα και έχουν καλό προπονητή δεν μπορεί να τους κερδίσει ή ναχάσουν απο τη διαιτησία.

Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πάνω επίπεδο απο πλευράς παικτών και πήρε προπονητή πρωταθλητή Ευρώπης.Εχασε και θα χάσει παιχνίδια,αλλά η ομάδα του είναι ανταγωνιστική με κάθε άλλη στην Ευρωλίγκα και με τον Ολυμπιακό.

Σε αυτά τα επίπεδα παίκτες σε κακή ημέρα είτε για εξωαγωνιστικούς λόγους,είτε απο την πίεση των αντιπάλλων μπορεί να φτάσουν όπως ο Ολυμπιακός να έχουν 4 βολές επιτυχημένες στις…16.Ούτε στα μπάσκετ δρόμων δεν τις χάνουν τόσες,αλλά στα μπάσκετ δρόμων οι πιέσεις δεν είναι τόσο φοβερές όπως στους αγώνες αυτού του επιπέδου.

Ενας παίκτης σε αυτά τα επίπεδα κρίνει τον αγώνα.Τον έκρινε ο Λαρετζάκης,ο Γουόκαπ σε προηγούμενα παιχνίδια.Σε αυτό τον έκρινε ο Μήτογλου(20 ποντοι 10 ριμπάουντ 4 τάπες και 5 ασίστ) και ο Χουάντσο ήταν απλώς μέτριος για το δικό του επίπεδο.Στον Ολυμπιακό εκτός του Γκος κανένας δεν φάνηκε απο την πίεση των αντιπάλων ουτε καν μέτριος.

Είναι βέβαιο ότι στους επόμενους απο τους καμιά 12αριά αγώνες που θα παίξουν φέτος μεταξύ τους μπορεί στη θέση του Ολυμπιακού να βρεθεί ο ΠΑΟ και τούμπαλιν…

Πάντως στόχος των οπαδών του Ολυμπιακού ήταν ο Σλούκας,ο οποίος όμως μόλις στην τρίτη μεταξύ τους σύγκρουση πήρε ρεβάνς.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Νέα Φιλαδέφλεια έπαιξαν δυο ομάδες που(θεωρητικά)έχουν τον σεβασμό των πανελλήνων,αφού είναι ομάδες σύμβολα της προσφυγιάς.

Παρατάχθηκαν με δυο Ελληνες στις συνθέσεις τους… Με όσους Ελληνες παρατάχθηκαν στον μεταξύ τους αγώνα Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ…Μπίζνες;

Περι ορέξεως των επιχειρηματιών…κολοκυθοκορφάδες.Τα “μπίζνες τιμ” των Μελισσανίδη-Σαββίδη έφεραν 2-0 υπέρ του πρώτου.

Πονήρεψε και ο ΟΦΗ και άντε και απο κοντά και ο Ολυμπιακός που τελευταία έβαζε και 4-5 Ελληνες.Είχαν απο τρεις στο 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού και πάλι καλά…