Αρχική Αθλητικα Ο θλιβερός κ.Τσιτσιπάς και τα …Βαλκάνια!

Ο θλιβερός κ.Τσιτσιπάς και τα …Βαλκάνια!

32

Χαρήκαμε προχθές καθώς είδαμε στην ελβετική(Γκστάαντ)κερκίδα του τένις δυο Ελληνες να ανεμίζουν την ελληνική σημαία υποστηρίζοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά στον αγώνα του εναντίον του Φάμπιο Φονίνι,νικητή πριν 7 χρόνια στο τουρνουά αυτό.

Ετσι στηθήκαμε,όπως πολλοί άλλοι να τον ξαναδούμε στον αγώνα του εναντίον του Μπερετίνι,ο οποίος είχε πιάσει πριν 3 χρόνια τελικό στο ίδιο τουρνουά.

Ομως ο Μπερετίνι βρισκόταν στη θέση 82 με πτώση 23 θέσεις.

Ο Τσιτσιπάς ξαναέδειξε ότι είναι σε πτωτική πορεία και απαογοήτευσε όσους θέλουμε να φτάσει στην κορυφή πειθαρχώντας στο μέγα ταλέντο του και ρίχνοντας βάρος στην προπόνηση και όχι στις δημόσιες κοσμικές εμφανίσεις εκτός κόρτ …κι άλλοι έκαναν περισσότερα λεφτά στο τένις,αλλά…Δείτε Φέντερερ,Ναδάλ,Τζόκοβιτς κ.α.

Στις 29 Ιανουαρίου του 2023  ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε στον δεύτερο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του και «λύγισε» με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-6) στον τελικό του Australian Open από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Έχασε παράλληλα ιστορική ευκαιρία αφού με νίκη θα ανέβαινε στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Είχε φτάσει στο Νο3.Αλλά και σε δυο ΤΕΛΙΚΟΥΣ γκραν σλάμ.

Ο Τζόκοβιτς όταν τον νίκησε προέβλεψε ότι ο Στέφανος θα έφτανε στην κορυφή αν συνέχιζε πειθαρχημένα.

Το ταλέντο ξεχειλίζει.

Κάπου εκεί στην τριάδα της κορυφής έμοιαζε να ζαλίζεται.Και άρχισαν τα δημόσια “γαλλικά” με τον πατέρα του.Ύστερα ήρθαν οι δημόσιες διαφωνίες με τη μητέρα του για την αξία της Ισπανίδας που εμφανίζεται ως το αμόρε του.

Η Ισπανίδα(τενίστρια άνευ σημασίας ως τώρα…)τόνωσε την αξία της φωτογραφιζόμενη στο πανάκριβο αυτοκίνητο του πλούσιου σήμερα κ.Τσιτσιπά…

Τόχουμε ξαναδεί το “σενάριο” με διάφορες στο πλευρό ελλήνων διασήμων.

Απο την αρχή του μάτς με τον Μπερετίνι φαινόταν ότι ο Τσιτσιπάς έπαιζε θλιβερό τένις.Μάλλον κουρασμένος και αγύμναστος,αφού τα πόδια του στη θέση των τετρακεφάλων έχουν ,ότι έχουν και τα πόδια ενός γνωστού μας καθηγητή Πανεπιστημίου που περνάει 20 ώρες την ημέρα καθιστός μελετώντας…

Τη θλιβερή του εικόνα ο Τσιτσιπάς την συμπλήρωσε με μια αρχική διαμαρτυρία στο διαιτητή και ύστερα με νέα “γαλλικά” με τον προπονητή και πατέρα του,από τον οποίο ζήτησε να αποχωρήσει!Και προφανώς με την αποχώρηση μάλλον θα έβγαζε και εκείνα τα γυαλιά που μας θυμίζουν παλαιούς σταρ στην Ίμπιζα.

Εχασε μεν 7-6 και 7-5 αλλά πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το σκορ…

Κρίμα…Δεν αντιλαμβάνεται ότι απο τη στιγμή της ανόδου στην κορυφή δεν ζει ιδιωτικά και όταν μάλιστα συνοδεύεται απο τη σημαία μας,τότε πρέπει να είναι “τύπος και υπογραμμός”.

Στο βίντεο πιο κάτω θα δείτε τα ξεσπασματά του…

Να θυμίσουμε ότι μια ανάλογη πορεία είχε και έχει η άλλη σουπερ σταρ του ελληνικου τενις η Μαρία Σάκαρη.Εφτασε σε δυο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ και στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Προφανώς με χειρότερη(άλλο ΤΕΛΙΚΟΙ,άλλο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ…)πορεία από τον Στέφανο ήταν λέει υποψήφια για…σημαιοφόρος στην Ολυμπιάδα,οι αγώνες της οποίας στο τένις θα γίνουν στα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός.

Γιατί υποψήφια;

Εκείνη στο πλευρό της έχει το γυιό του πρωθυπουργού,τον οποίο ο πατέρας του κάθε άλλο παρα διακριτικά μας τον “πάσαρε” στις περασμένες γιορτές στις οθόνες ,προφανώς για να πάρει το χρίσμα εισόδου στην πολιτική.

Μια υποψηφιότητα της Μαρίας,κόρης υποψήφιας βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας,δεν μας εξέπληξε….Εδώ είναι Βαλκάνια…Και στην Ελλάδα ένας Μητσοτάκης,ένας Παπανδρέου,ένας Καραμανλής ειναι εναλλάξ στην κορυφή από το 1945 ως σήμερα…