Αρχική Αθλητικα Ο Τσιτσιπάς έχασε απο το βασιλιά του τένις, ένα βήμα πριν την...

Ο Τσιτσιπάς έχασε απο το βασιλιά του τένις, ένα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου!

366

 

 

Ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Μαζί του στην κορυφή των τίτλων και ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ.Εχουν απο 21 τίτλους γκραν σλαμ μετά την νίκη του Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη με 3-0 απέναντι στον Τσιτσιπά.Ο Σέρβος,φιλέλληνας ήθελε τον τίτλο στην πόλη(Μελβούρνη)στην οποία θεωρείται βασιλιάς του τένις της και του φημισμένου αυστραλιανού όπεν.

Αν είχε μετάσχει και πέρυσι θα ήταν σήμερα προφανώς κορυφή μόνος του με 22 τίτλους,αφού δύσκολα θα το έχανε.

Ο Τσιτσιπάς 11 χρόνια μικρότερος του Τζόκοβιτς έδειξε ότι έχει μέλλον στην κορυφή ,αφού απο τους νεότερους(Ζβέρεφ,Ρουμπλεφ,Μεντβέντεφ,Ρούουντ,Αλκαράθ) δείχνει να είναι σταθερότερος,αν όχι μέσα στου 1-2 πιο σταθερούς.

Η ήττα με 3-0 ήταν πολύ πιο δύσκολη από όσο δείχνει.Ο Τσιτσιπάς είχε ευκαιρίες να πάρει το δεύτερο σετ ,αλλά τις έχασε και έφτασε στο ταϊμπρέϊκ το οποίο έχασε με 7-4.

Το ίδιο και στο τρίτο σετ το οποίο ξεκίνησε με μπρέίκ επι του μεγάλου αντιπάλου του.

Το σετ πήγε πάλι στο ταϊμπρέϊκ και ο Τσιτσιπάς απέναντι στο 5-0 του Τζόκοβιτς θα έπρεπε να καταρρεύσει.Ομως με 5-1 έφτασε και πάλι στο 6-5,αλλά έχασε στο τέλος και με την βοήθεια του διχτυού στο οποίο αναπήδησε η μπάλλα.

Εχει μπροστά του ευκαιρίες όπως έδειξε το γεγονός ότι η κερκίδα ήταν σχεδόν μοιρασμένη παρότι ο Τζόκοβιτς είναι ο βασιλιάς στο Αυστραλιανό όπεν στο οποίο έχει 10 τίτλους.

Γράφει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ για τον Τζόκοβιτς,ο οποίος μετά τη νίκη ξέσπασε σε πανηγυσμούς με κλάματα και χειρονομίες ασυνήθιστες για τον πειθαρχημένο χαρακτήρα του:

Το 2008 κατέκτησε το πρώτο Γκραντ Σλαμ της καριέρας του, το Αυστραλιανό Όπεν και έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατάφερε κάτι τέτοιο. Την επιτυχία αυτή επανέλαβε το 2011, το 2012, το 2013, το 2015 το 2016 το 2019, το 2020 καθώς και το 2021. Κατέχει το ρεκόρ κατακτήσεων 9 Αυστραλιανών Όπεν. Είναι, επίσης, ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να κερδίσει και τους εννέα τίτλους του ATP World Tour Masters (που μάλιστα τους έχει κερδίσει από δύο φορές). Το 2021 έγινε ο πρώτος επαγγελματίας τενίστας που κατέκτησε και τα 4 Grand Slam τουλάχιστον από 2 φορές (κατόπιν το έκανε και ο Ναδάλ το 2022). Κατέκτησε επίσης, το US Open το 2011, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του ως νούμερο 1 στο ταμπλό ενός Γκραντ Σλαμ. Σε τρεις τελικούς του Γουίμπλεντον , το 2014, το 2015 και το 2019 νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008 και το Ντέιβις Καπ για λογαριασμό της Σερβίας, το 2010. Συνολικά, έχει κερδίσει 90 τίτλους στα μονά και έναν στα διπλά.

Συμπεριελήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.

Συχνά αποκαλείται με το παρατσούκλι «Νόλε».

Ο Τσιτσιπάς έχει να αντιτάξει δυο τελικούς.Ρολάν Γκαρός και Αυστραλιανό όπεν.Αντίπαλος ο Τζόκοβιτς και στους δυο και ταυτόχρονα και νικητής ,στο Παρίσι με 3-2.

Ο Τζόκοβιτς είναι γεννημένος στις 22 Μαίου 1987 και κέρδισε το 22ο γκραν σλαμ!Ο Τσιτσιπάς είναι γεννημένος στις 12 Αυγούστου 1998.

Αν κέρδιζε πάντως στον τελικό θα ανέβαινε εκείνος,έστω προσωρινά στο Νο1.Εχει καιρό…Στις δηλώσεις τους Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς έπλεξαν το εγκώμιο ο ένας του άλλου και ο Τσιτσιπάς τον ανακήρυξε κορυφαίο αθλητή που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα του τένις!

Ο Τζόκοβιτς του απάντησε ότι Σερβία και Ελλάδα δεν είχαν ιστορία στο τένις,αλλά με τους δυο τους σε τέτοια κορυφή μπορούν στις χώρες τους να αποτελέσουν παραδείγματα στους νέους και να ονειρεύονται και να φτάσουν στις κορυφές παρότι οι χώρες είναι τόσο μικρές στον πλανήτη.