Αρχική Ελλαδα Βιβλία -“βόμβες” απο Ομπάμα και Προκόπη Παυλόπουλο για τη λεηλασία και τα...

Βιβλία -“βόμβες” απο Ομπάμα και Προκόπη Παυλόπουλο για τη λεηλασία και τα γερμανικά (και όχι μόνο)σκάνδαλα κατά της Ελλάδας!Σιωπήηη απο τα ελληνικά ΜΜΕ της Διαπλοκής…

2803
U.S. President Barack Obama meets with Greek President Prokopis Pavlopoulos at the Presidential Mansion during his visit to Athens, Greece November 15, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“… Εκείνη την άνοιξη σε κατ ιδίαν συναντήσεις και σε τηλεφωνικές συνομιλίες ,ο Τιμ και εγώ ασκήσαμε ασφυκτική πίεση για να καταφέρουμε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να διαμορφώσουν ένα πακέτο διάσωσης…Και πάλι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί μας είχαν διαφορετικές ιδέες.Για τους Γερμανούς,τους Ολλανδούς και πολλά μέλη της ευρωζώνης ,οι Έλληνες ήτνα οι ίδιοι υπάιτιοι των προβλημάτων τους…Η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε παρότι με διαβεβαίωναν ότι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεωκοπήσει … έδειχναν αποφασισμένοι να θέσουν ως όρο παροχής βοήθειας ένα επιτίμιο ανάλογο του παραπτώματος,παρά τις προειδοποιήσεις μας…”

Η άνοιξη εκείνη ήταν η άνοιξη του 2010.Και αυτός που τα γράφει αυτά είναι ο πρώην πλανητάρχης,πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Τα γράφει στο βιβλίο “ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ”  στο οποίο υπάρχουν βόμβες για την προσπάθεια του Σόϊμπλε και μιας δράκας γύρω απο αυτόν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε γερμανικό προτεκτοράτο και μέσα απο αυτό να κάνουν το πιο σημαντικό βήμα για την γερμανοποίηση της Ευρώπης.Η Ελλαδα είναι η μόνη μικρή χώρα γύρω απο την οποία ο Ομπάμα αφιερώνει όχι μόνο τόσο μεγάλη έκταση στο βιβλίο του,αλλά και κάνει οξύτατη επίθεση κατανομάζοντας ως υπεύθνους τρία πρόσωπα,μια ακόμα χώρα και έναν θεσμό.Κατονομάζει στις αναφορές για την Ελλάδα στις σελίδες 553-559 τους Σόϊμπλε,Μέρκελ και Σαρκοζί,αναφέρεται στους Ολλανδούς φωτογραφίζοντας τον γραφικό “μπούλη της κρίσης”  Ολλανδό Ντάϊσενμπλουμ και το ΔΝΤ.

Τότε το ΔΝΤ ήταν ενός ανδρός αρχή και ας υπάρχει η φήμη ότι οι Αμερικανοί έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό.

Ηταν “τσιφλίκι” του Ντομινικ Στρος-Καν ,ο οποίος δεν έκρυβε ότι το χρησιμοποιεί για να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας.

Ο Ομπάμα στις βόμβες για την Ελλάδα με σαφήνεια μετατοπίζει την ουσία από το δήθεν μέγα ελληνικό χρέος και διαλύοντας το αισχρό επιχείρημα γράφει στη σελ 558:

“…Συνειδητοποίησα ότι η ελληνική κρίση χρέους ήταν εκτός από χρηματοοικονομικό ,και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που εξέθετε τις ανεπίλυτες αντιφάσεις στην καρδιά της μακρόχρονης πορείας ευρωπαϊκής ενοποίησης…”

Σε αυτό το ρεπορτάζ δεν θα ερευνήσουμε τι κρύβεται πίσω από όλες τις αναφορές-βόμβες του Ομπάμα στΗΝ Ελλάδα .Αυτό θα ακολουθήσει σε άλλο ρεπορτάζ.

Το σημερινό μας επικεντρώνεται στο να παρουσιάσει ορισμένες πλευρές του γεωοπολιτικού προβλήματος και να εξηγήσει τι είναι αυτό που ανάγκασε τον πλανητάρχη να έχει σωρεία συνομιλιών,συναντήσεων και να ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις για την Ελλάδα στη Γερμανία ,τη Γαλλία τα “οργανέτα τους” και το ΔΝΤ.Τι είναι αυτό που σήμερα αναγκάζει τον πλανητάρχη να αποκαλύψει σε βιβλίο τι είχε συμβεί τότε.

Τι ζούμε σήμερα στην περιοχή μας;

Μια τεράστια ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ κρίση με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο,τον ορυκτό και στρατηγικό της πλούτο και πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ,τη Ρωσία,την Ευρωπαίκή Ένωση και στη μέση Τουρκία και Ελλάδα.

Τόσο έντονα απασχολεί την ελληνική πλευρά η κρίση αυτή όσο φαίνεται από δυο εξελίξεις κορυφής στην Ελλάδα.

1.Από τη μια ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναγκάζεται και κάνει δήλωση για τη στάση της Γερμανίας λέγοντας προχθές:

“…Αδυνατώ να καταλάβω το δισταγμό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια ισχύ που η οικονομία της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα ότι οι χώρες πρέπει να υπακούουν στο διεθνές δίκαιο…Καταλαβαίνω το οικονομικό θέμα από τη γερμανική πλευρά, αλλά είμαι βέβαιος ότι και αυτή καταλαβαίνει την τεράστια αντίφαση του να παρέχεις επιθετικά όπλα σε μια χώρα που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα δύο χωρών της ΕΕ. Αυτός είναι ο ορισμός της λέξης αντίφασης…Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Ελλάδα θα έπρεπε ακόμη και να θέσει το ζήτημα αυτό στο Βερολίνο αντί η Γερμανία να συνειδητοποιήσει από μόνη της, από τους μηχανισμούς ελέγχου και ισορροπιών του δικού της συστήματος, ότι αυτό δεν είναι συμβατό με τον ρόλο της στην Ευρώπη»

2.Κινούμενος στα χνάρια του Ομπάμα ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δίνει τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα δικό του βιβλίο ,στο οποίο αναφέρεται με έντονο τρόπο στην Τουρκία και στούς  όπισθεν αυτής κρυπτόμενους,οι οποίοι φρενάρουν τη λήψη μέτρων.

Δυο απο τα κεφάλαιά του όχι μόνο έχουν τεράστιο ενδιαφέρον,αλλά είναι και πρώτη φορά που περιλαμβάνονται σε βιβλίο πολιτικού που μόλις άφησε τα υπουργικά γραφεία και την κορυφαία θέση του (πολύ ενεργού και όχι Παπουλοειδούς…) προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι τα κεφάλαια:

“-Οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και για τις επανορθώσεις των ζημιών της ναζιστικής θηριωδίας.

– Η επίλυση του Κυπριακού με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.”

Προσέξετε τις αναφορές στις απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας και στην Κύπρο.

Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη τους,όπως αυτά τα καταλαβαίνουν οι οδηγοί της Ευρώπης Γερμανοί και Γάλλοι ας σημειώσουμε τα εξής:

Την άνοιξη του 2015 ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου της Γαλλικής Κυβέρνησης κ.Ντελπλά προσδιόρισε τις απαιτήσεις της Ελλάδας στα 575 δις ευρώ.Ποσό ιλλιγγιώδες αν σκεφτούμε ότι αποκαλούσαν αβάσταχτο για την Ευρώπη το ελληνικό χρέος το οποίο προσδιόριζαν στα 330 δις ευρώ τότε,χωρίς βέβαια να έχει αποδειχθεί ποτέ το ύψος αυτό…

Η Κύπρος ήταν εκείνη την εποχή τόσο σημαντικό μέγεθος,ώστε να ανακαλύψει και η Γερμανία ότι υπάρχει κράτος της Κύπρου στις 10 Γενάρη του 2010.Τότε έγινε η πρώτη επίσκεψη γερμανού καγκελλαρίου στην Κύπρο και αυτή ήταν η Μέρκελ.Αλλη καμία δεν θα βρείτε…

Πρωτοσέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ την εποχή των μεγάλων εκβιασμών και της λεηλασίας της Ελλάδας από την τρόϊκα…

 

Το βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου επομένως αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον γιατί ανοίγει ,όπως και ο Ομπάμα θέμα ευθυνών και οφειλών της Γερμανίας.Υπο το πρίσμα αυτό πρέπει να ερμηνεύσει κανείς και την αναφορά του σημερινού Υπουργού Εξωτερικών κ.Δένδια στις ευθύνες της Γερμανίας για τη στάση της στο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ (και καθόλου οικονομικό…) πρόβλημα της περιοχής,όπως το προσδιορίζει ο Ομπάμα.

Ας δούμε λοιπόν ορισμένα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΠΡΟΣΩΠΑ  εκείνης της άνοιξης του 2010 και θα βοηθήσουν να εξηγήσει κανείς γιατί ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο τόσο έντονα:

Το φθινόπωρο του 2009 γίνονται εκλογές,τις οποίες ο Κώστας Καραμανλής χάνει.Νωρίτερα στη σύνοδο του Βουκουρεστίου είχε δια της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη βάλει βέτο εξοργίζοντας τους Αμερικανούς.

Πριν κερδίσει τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου είχε-όπως αποκαλύφθηκε αργότερα- ιδιαίτερες συναντήσεις με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινικ Στρος Καν.

Αιφνιδιαστικά στις 23 Απριλίου 2010 απο το Καστελλόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ και σε μια τρόϊκα με Κομισιόν και Ευρωπαϊκή τράπεζα.

Λιγές ημέρες πριν κάνει αυτή την ανακοίνωση είχε σταλεί στην Ελληνική Κυβέρνηση ατύπως η διαβόητη λίστα Λαγκάρντ,την οποία είχε φτιάξει ο γαλλοελβετός Ερβέ Φαλσιανί σε συνεργασία με την Λαγκάρντ και όπως λέγεται και σε συνεργασία με τα επιτελεία Μέρκελ-Σαρκοζί.

Από εκείνη τη στιγμή ο Γιώργος είναι καμμένο χαρτί και για ευρωπαίους και για αμερικάνους με αποκορύφωμα την ήττα του στα ελληνικά δικαστήρια,τα οποία απέρριψαν αγωγή του ,στην οποία ισχυριζόταν ότι ο Φαλσιανί τον συκοφάντησε λέγοντας ότι εκβιάζεται από Μέρκελ-Σαρκοζί με τον μεγάλο λογαριασμό,Νο1 στη λίστα Λαγκάρντ,λόγω εμπλοκής-κατά Φαλσιανί-της μητέρας του Μαργαρίτας,η οποία γενικώς ήπιε το αμίλητο νερό δικαστικά…Δεν έκανε δηλαδή τίποτα κατα Φαλσιανί,όπερ έδει δείξαι…

Μετά ένα χρόνο ακριβώς στις 11 Μαίου 2011 οι Αμερικανοί συλλαμβάνουν τον Στρος -Καν στο αεροδρόμιο,λίγο πριν φύγει απο τις ΗΠΑ για σεξουαλική παρενόχληση μιας καμαριέρας.Αθωώθηκε μετά καιρό,αλλά η καριέρα του κατστράφηκε οριστικά και αμετάκλητα και έτσι δεν θα ήταν αντίπαλος για τον Σαρκοζί.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους,2011,οι Σαρκοζί και Μέρκελ κάνουν “κιμά”, τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες με αφορμή δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει.Εκείνος όχι μόνο ματαιώνει το δημοφήφισμα,αλλά παραιτείται.

Αμέσως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίνουν την εξουσία στον τραπεζίτη Παπαδήμο , ο οποίος αρπάζει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες όλης της χώρας και τις χαρίζει σε 4 κεντρικές ,τις οποίες τα “παπαγαλάκια” ονομάζουν συστημικές και διοικούνται από διάφορους λάτρεις της γερμανικής σχολής.

Η λίστα Λαγκάρντ με βαριά ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών ονομαστικά και άλλα ενταφιάζεται.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στο βιβλίο του στις σελιδες 558 και 559 εξηγεί με ωραίο τρόπο πως οι γερμανοί και οι γάλλοι είχαν εγκλωβίσει την Ελλάδα σε δήθεν χρέος προς τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες απο αγορά γερμανικών και γαλλικών προιόντων.

Η ουσία αυτών που γράφει ο Ομπάμα είναι οι δικογραφίες για Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου,του οποίου η συζυγος “κοσμεί” τη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτά αναδεικνύονται απο την Κυβέρνηση Τσίπρα και ο υπουργός του Γιάννης Βαρουφάκης μαγνητοφωνεί τις αθλιότητες κατά της Ελλάδας στις επίσημες  συνεδριάσεις.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γίνεται από τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρος της Δημοκρατίας και ψηφίζεται με βαριά καρδιά και απο τη Νέα Δημοκρατία ,πλην Κυριάκου.Η αποχή του δεν ήταν συμβολική,αλλά μήνυμα για ρεβάνς.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ως πρόεδρος της Δημοκρατίας προωθεί τα μέγιστα το θέμα των απαιτήσεων της Ελλάδας κατά της Γερμανίας με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και κατάμουτρα στην Αγγελα Μέρκελ και αυτή η προώθηση συμπίπτει χρονικά και με την περίοδο που ο Μπάρακ Ομπάμα έγραφε το βιβλίο με τις αποκαλύψεις για τις αθλιότητες των Μέρκελ-Σόϊμπλε

Πράγματι ο Κυριάκος τον διώχνει απο το προεδρικό μέγαρο ,αλλά δεν επαληθεύονται όσοι προέβλεψαν ότι θα στείλει στο προεδρικό τον αλήστου μνήμης Παπαδήμο ή τον  “ξεχασιάρη” Πικραμμένο…

Πριν συμπληρωθεί χρόνος ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δώσει σε κυκλοφορία το βιβλίο του με τίτλο «Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα”…

Κατα πληροφορίες είχε αρχίσει την συγγραφή του πριν φύγει απο το προεδρικό Μέγαρο, όντας βέβαιος ότι παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις ο Κυριάκος δεν θα τον πρότεινε.

Χρονικά φαίνεται και οι πληροφορίες το αναφέρουν ότι συνέπεσε να γράφει το βιβλίο του παράλληλα με τον Ομπάμα, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη επίσημη συνάντηση και συζήτηση (Νοέμβριος 2016)στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία ο Ομπάμα του είπε ότι “έχουμε σταθεί με αλληλεγγύη σε καιρούς πολέμου και ειρήνης, σε εποχές καλές και κακές, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ετών, που ξέρω ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τον Ελληνικό Λαό»…

Ηδη εκείνη την ημέρα ο Ομπάμα ήταν απερχόμενος(είχε εξαντλήσει το όριο δυο τετραετιών) πρόεδρος και ετοίμαζε βιβλία,αφού μια εβδομάδα νωρίτερα είχε εκλεγεί ο Ντόναλντ Τράμπ με στενό σύμβουλο τον  αμειβόμενο έμμεσα πράκτορα της Τουρκίας Φλιν.

Αυτόν που εκδιώχθηκε κατηγορούμενος ότι “τα παιρνε χοντρά” απο το τουρκικό λόμπι και σχεδίαζε μέχρι και απαγωγή του Φετουλάχ Γκιουλέν για να τον παραδώσει στον Ερντογάν να φυλακιστεί στο Ιμραλί,δίπλα στον Οτσαλάν του “μαζί τα φάγαμε”…

• Το δικαίωμα αμυντικής θωράκισης των Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

• Το ανυπόστατο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» καιοι νομικές συνέπειες στο πεδίο του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

• Η υποχρέωση σύμπραξης της ΕΕ στην οριοθέτηση της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ.

• Η διαχρονική παραβατικότητα της Τουρκίας κατά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης ως προς τις Μειονότητες.

• Η πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου.

• Οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και για τις επανορθώσεις των ζημιών της ναζιστικής θηριωδίας.

• Η επίλυση του Κυπριακού με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

ΥΓ1.Παρατηρήστε τι συμβαίνει στο Ιράν αυτό τον καιρό. Πως σκοτώνουν τους πιο πολύ φυλασσόμενους αξιωματούχους από τον Σουλείμανί ,μέχρι τον επικεφαλής του προγράμματος πυρηνικών όπλων ,χωρίς την παραμικρή απώλεια των κομμάντος.Και θα καταλάβατε τι περιμένει την παντοδυναμία που διακηρύσσει ο Ερντογάν ότι έχει ελπίζοντας ότι οι Γερμανοί δεν θα βάλουν την ουρά στα σκέλια,όπως  περιγράφει  ο Ομπάμα στο βιβλίο του…

ΥΓ2.Δείτε στο διαδίκτυο την συμπεριφορά των ΜΜΕ στο βιβλίο Ομπάμα,το οποίο διαφημίζει και η κρατική τηλεόραση με πληρωμένη διαφήμιση του εκδοτικού οίκου.Ούτε λέξη τα μεγάλα ΜΜΕ για το τι γράφει ακριβώς και ποιούς ονοματίζει,ποιούς φωτογραφίζει.Αναμείνατε αν θα δώσουν δημοσιότητα στο τι γράφει για ΠΡΩΤΗ φορά πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για τις ζεστές γερμανικές αποζημιώσεις.

Γιατί δεν γράφουν και δεν θα γράψουν;

Μα είναι απλό.Ανήκουν σε επιχειρηματίες.Και εκείνοι κάτι έχουν ακούσει για την διαπλοκή,όπως την προσδιόρισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης… Και εν τέλει οι Γερμανοί Σόϊμπλε-Μέρκελ-Βέμπερ κλπ είναι φίλοι μας.Για το καλό μας ήθελαν να μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση,(ώστε να γίνουμε βορά της Τουρκίας αμέσως) για να μας τιμωρήσουν επειδή παίρναμε μίζες.Απο ποιούς;Από Χριστοφοράκο,Καραβέλα,Φίσερ κ.α.