Αρχική Αθλητικα Oι Aντετοκούνμπο,ο Ζέκα,ο Μητρουλόγκ,ο Αϊτόρ και ο στυλοβάτης του Ολυμπιακού Βεζένκοφ

Oι Aντετοκούνμπο,ο Ζέκα,ο Μητρουλόγκ,ο Αϊτόρ και ο στυλοβάτης του Ολυμπιακού Βεζένκοφ

410

 

Το δικαίωμα των ανθρώπων στον αυτοπροσδιορισμό τους είναι ιερό και αναφαίρετο.Ιδιαίτερα στο ζήτημα της καταγωγής τους.

Είναι σχεδόν επίσης αναγνωρισμένο στη συντριπιτκή πλειοψηφία αξίωμα ότι γονείς δεν είναι αυτοί που γεννούν κάποιον,αλλά αυτοί που στέκονται δίπλα του ως ουσιαστικοί γονείς…

Δείτε τι συμβαίνει με τα τέρατα στις αποπλανήσεις ανηλίκων.οχι τους βιαστές-αποπλανητές,αλλά και την στάση των γονιών που δεν καταλαβαίνουν,λέει,τίποτα…Με τις πολλές μάνες που οι εραστές τους βάζουν επι χρόνια στο κρεβάτι του βιασμού και τις αποπλάνησης και τα παιδιά τους…Και αυτές οι “αγαθές” δεν είχαν καταλάβει τίποτα.Και δεν πάνε καν φυλακή για τα κακουργήματα του βιασμού,έστω απο βαρύτατη αμέλεια στην…επιμέλεια των παιδιών.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο έχει ένα χαρακτηριστικό.ΟΙ γονείς ήταν λαθραία από τη Νιγηρία.Βρήκαν βοήθεια,προστασία,εγκαταστάθηκαν και εδώ γέννησαν 4 απο τα πέντε παιδιά τους.Τα μεγάλωσαν με ελληνικές αρχές και ελληνική ιστορία.

Και εκείνα άφησαν τις σειρήνες του εξωτερικού και του πλούτου,όταν έγιναν τοπ.Και κυκλοφορούν παντού με ελληνική σημαία,διαφημίζοντας την Ελλάδα.

Οι δυο μεγάλοι Γιάννης (4ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ)και Θανάσης παίζουν στους Μπάκς και ο Κώστας υπέγραψε φέτος συμβόλαιο στους περίφημους Σικάγο Μπουλς.Αλλά σε κάθε ευκαιρία όλοι μαζί βρίσκονται στα Σεπόλια και τον Κολωνό,από όπου ξεκίνησαν και επιβίωσαν.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Κάρλος Ζέκα(ξανατραυματίσθηκε σοβαρά…) αποφάσισε να πάρει την ελληνική ταυτότητα πολύ πριν τον καλέσουν στην Εθνική ομάδα,καθώς ήρθε έφηβος στον ΠΑΟ.Παίζει στην Εθνική σήμερα.

Ο μπασκετμπολίστας της Ολύμπια-Αρμάνι Μιλάνο Μητρουλόγκ είναι παιδί μικτού γάμου και περιμένει ,όπως δήλωσε την ελληνική ταυτότητα για να παίξει ,αν τον καλέσουν και στην Εθνική ομάδα.Ελληνίδα ,η Γεωργία Μήτρου είναι η μητέρα,καναδός ο πατέρας του.

Ετσι αισθάνεται.

Ο Σασα Βεζένκοφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο.Απέκτησε τρεις υπηκοότητες,την Βουλγαρική,Κυπριακή και Ελληνική!!!

Επαγγελματικό μπάσκετ έπαιξε στον Αρη ,στη Μπαρτσελόνα και από το 2018 στον Ολυμπιακό ,του οποίου χθες ηταν και πάλι στυλοβάτης στη νίκη 90-80 επι της Ζαλγκίρις.Ο Ολυμπιακός με το 2 στα 2 στους πρώτους αγώνες της Ευρωλίγκα είναι στην κορυφή μαζί με τη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη και την έκπληξη που ακούει στο όνομα Αλμπα,η οποία νίκησε εκτός έδρας την Αρμάνι!

Ο Βεζένκοφ απο νωρίς επέλεξε να παίζει στην Εθνική Βουλγαρίας.

Αντίθετη πορεία έχει ο περσινός και φετινός καλύτερος παίκτης του ΠΑΟ,ο νεαρός Ισπανός Αϊτόρ Κανταλπιέδρα.Δήλωσε ότι εξετάζει την δυνατότητα να λάβει ελληνική υπηκοότητα!

Έτσι αισθάνεται…