Αρχική Αθλητικα Πρόκριση-άθλος του Θρύλου στην Ολλανδία!Πικρή ήττα στο μπάσκετ

Πρόκριση-άθλος του Θρύλου στην Ολλανδία!Πικρή ήττα στο μπάσκετ

772

 

O Ολυμπιακός του μπάσκετ έχασε άδικα μια μεγάλη νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ .

Ο ΟΛυμπιακός του ποδοσφαίρου με έναν Ελληνα στην αρχική ενδεκάδα και δυο απο το δεύτερο ημίχρονο πήρε μεγάλη πρόκριση στην Ολλανδία απο την Αϊντχόβεν καθώς στο 89 μετά απο ασίστ του Φορτούνη που έφυγε ,όπως μόνο αυτός ξέρει στον κενό χώρο και άφησε πίσω όλη την Αϊντχόβεν ο αιγύπτιος φορ Χασάν πέτυχε το γκολ πρόκρισης.Ο τερματοφύλακας της Αϊντόχβεν θεώρησε ότι με διπλή προσπάθεια θα μπορούσε να αποκρούσει την κεφαλιά ,αλλά υπολόγισε χωρίς τον Χασάν που τον πρόλαβε και έδωσε πολύτιμη πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα στον Ολυμπιακό.

Η Αίντχόβεν στο πρώτο ημίχρονο έβαλε 2 γκολ και φαινόταν ότι δεν κινδυνεύει απο τον Ολυμπιακό.Στο β ημίχρονο μπήκαν Φορτούνης και Μασούρας και μετά ένα δοκάρι του Καμαρά ο Φορτούνης φαινόταν να ανεβάζει στροφές και να κυνηγάει μόνος την πρόκριση.Στο 77 είχε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι ,ο Μάλεν ανταπέδωσε ένα δοκάρι στο 86 και η Αϊντχόβεν φαινόταν σίγουρη.Ομως το ξανφικό πέταγμα του Φορτούνη στον κενό χώρο και η ωραία ασίστ με το αριστερό την τσάκισε,όπως είχε γίνει πέρυσι στην παράταση ,πάλι δυο λετπά πριν το τέλος με την Αρσεναλ…

Κίτρινες κάρτες: Μαξ, Μάλεν – Μασούρας, Λαλά

Κόκκινες κάρτες:

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Εμβογκό, Τέζε, Μποσκάλι, Βίερφεχερ, Ντάμφρις, Ροζάριο, Γκέτζε (90′ Βέρτεσεν), Τόμας (90′ Τζούνιορ), Μαξ, Ζαχάβι, Μάλεν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (79′ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (46′ Φορτούνης), Μπρούμα (79′ Χασάν), Βαλμπουενά (46′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (90′ Παπασταθόπουλος).

Η Αρσεναλ απέκλεισε την Μπενφίκα που έπαιξε χωρίς τον Βλαχοδήμο και η Γρανάδα τη Νάπολι που έπαιξε χωρίς τον Μανωλά.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έδιωξε τον Δώνη γιατί δεν πήγαινε καλά και στο εσωτερικό.όμως δεν πήγε καλά και στο εξωτερικό και αποκλείστηκε με συνολικό  σκορ 3-0 απο την Σαχτάρ.

Η Μίλαν με συνολικό σκορ 3-3 απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα.Η Γιουνάϊτεντ απέκλεισε με 4-0 την Σοσιεδάδ και η Λέστερ αποκλείστηκε με 2-0 από την Σλάβια.

ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ

Στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός έχανε με νταμπλ σκορ σχεδόν στο ημίχρονο,αλλά με εκπληκτικό ανέβασμα στο δεύτερο πέρασε στα 99 δευτερόλεπτα και μπροστά στο σκορ.

Ομως ο Σπανούλης δεν εννοεί να καταλάβει ότι τον βαραίνουν τα χρόνια και το μυαλό δεν λειτουργεί σε συνθήκες κούρασης.Εκανε ένα ανόητο φάουλ στον Τζέϊμς που πήρε σουτ απελπισίας από το τρίποντο.Εβαλε τις δυο και ο Ολυμπιακός στα 3 δεύτερα που απέμειναν πρόλαβε να κάνει ένα καλό,αλλά άστοχο σουτ με τον Πρίντεζη και τελικό σκορ 75-74 για την ΤΣΣΚΑ…

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 26-44, 49-59, 74-75.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάρισον 5 (1), Λαρεντζάκης, Σπανούλης 5 (1), Σλούκας 7, Βεζένκοφ 14 (3), Πρίντεζης 9 (1), Ζαν-Σαρλ 6, Τζένκινς, Έλις 4, ΜακΚίσικ 24 (3).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Λούντμπεργκ 13 (3), Μπολομπόι 10 (1), Τζέιμς 15 (2), Χίλιαρντ 4, Αντόνοφ, Στρέλνιεκς 2, Βόιτμαν 14 (2), Κλάιμπερν 2, Σενγκέλια 8, Κουρμπάνοφ 5, Έρικ 2.