Αρχική Αθλητικα Μεγάλες ελληνικες επιτυχίες ατομικά και ομαδικά στην Ευρώπη!

Μεγάλες ελληνικες επιτυχίες ατομικά και ομαδικά στην Ευρώπη!

834

 

 

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ,ο Αντετοκούνμπο στο μπάσκετ,ο Τσιτσιπάς στο παγκόσμιο τένις και ο 23χρονος Μίλτος Τεντόγλου κατέγραψαν σπουδαίες επιτυχίες και “ανέβασαν” ψηλά τα ελληνικά χρωάματα.

Αρχίζοντας απο τον τελευταίο,αλλά και στο σπουδαιότερο  ατομικό αγώνιμα δηλαδή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με επίδοση 8,35 ο Τεντόγλου(με προπονητή τον γνωστό απο πολλές πλευρές του παρελθόντος Πομάσκι…) πηρε το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά με εκπληκτική σταθερότητα.Στη Γλασκώβη είχε κάνει άλμα στα 8,38.

Ο Χρήστος Τσάμης στα 39 του χρόνια έγραψε επίσης μια σπουδαία διάκριση στο τριπλούν,αφού μπήκε με άλμα στα 16,36 στον τελικό του αγωνίσματος κάτι που δεν κατάφερε ο 20χρονος Ανδρικόπουλος που έμεινε στα 15.43.

Στον τελικό του επι κοντώ πήγε απευθείας με επίδοση στα 5,71 η Ελ.Πόλλακ.

Στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν η πρώτη επιλογή του βασιλιά του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέϊμς για το ALL STAR.Συμπαίκτης με τον Ντόντσιτς και τον Κάρυ.Η ομάδα του κέρδισε εκτός έδρας τους καλούς φέτος Μέμφις και ο Γιάννης με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ πέρασε στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.Στην κορυφή ο μέγας Καριμ Αμντούλ Τζαμπάρ.

Ανάλογα με τα μεγέθη βέβαια το κατόρθωμα του Αντετοκούνμπο να μετέχει συνεχώς στα ALL STAR παιχνίδια τόσο ψηλά είναι η πιο φωτεινή ελληνική επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στις νίκες και με τον ΝΒΑεϊρ στην ομάδα Κώστα Κουφό.Αν και μέχρι το 68-67 ο Αστέρας πάλευε στα ίσα ο ΟΛυμπιακός με 10-0 ξέφυγε και κέρδισε 94-75 ένανα αγώνα που είναι καθοριστικός στην ψυχολογία.Ο Σλούκας ήταν παρά τα λάθη ο ηγέτης του και πάλι,ενώ ο γερασμένος Σπανούλης εισέφερε 4 πόντους και 7 ασίστ