Αρχική Αθλητικα Αδικοδίκαια ο Ολυμπιακός έχασε 3-0 στη Σίτυ-Ανεβαίνει ο ΠΑΟ εντός…

Αδικοδίκαια ο Ολυμπιακός έχασε 3-0 στη Σίτυ-Ανεβαίνει ο ΠΑΟ εντός…

1423

 

 

Και άδικο και δίκαιο ήταν το τελικό βαρύ 3-0 για τον Ολυμπιακό στο Μάντσεστερ απέναντι στη Σιτυ του Γκουαρντιόλα.

Αδικο γιατί είχε ξεπεράσει τους σκοπέλους και είχε φτάσει μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο με 1-0 και ήδη απο το β ημίχρονο γέμιζε την αντίπαλη περιοχή με 6-7 παίκτες συνεχώς.

Δίκαιο γιατί στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος επιθετικά,χωρίς ούτε μία τελική προσπάθεια!

Ομως αυτή είναι και εν μέρει τακτική του Μαρτίνς, ο οποίος μελετά στο παιχνίδι τον αντίπαλο και πάντως στο β ημίχρονο ο Ολυμπιακός επι των ημερών του χτυπάει τα παιχνίδια με συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο.

Στο Μάνστεστερ ο Ολυμπιακός έφαγε στο β ημίχρονο δυο γκολ ενώ ήταν ισάξιος της Σίτυ,έκανε επιθέσεις σουτ και έφτασε στο τσακ απο την ισοφάριση.

Μάλιστα σε πολλές περιτπώσεις είχε σκορπίσει τον πανικό στην Σίτυ αμυντικά και οι παίκτες της αιφνιδιασμένοι από την …πλημμύρα παικτών του Ολυμπιακού μπροστά έκαναν λάθη.Σε ένα απο αυτά ο Βαλμπουενά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν σούταρε σωστά.

Νωρίτερα πάλι απο λάθος πανικού ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε τη μπάλλα για εκατοστά για να κάνει το 1-1.

Η Σίτυ έχει ποιότητα και φάνηκε με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός άρχισε και τελείωσε με 2 Ελληνες στην ενδεκάδα,αφού όταν έφυγε ο Μπουχαλάκης μπήκε ο Μασούρας  και σταθερός και άριστος ήταν ο Χολέμπας.

Παρά το 3-0 ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες που να υστέρησαν. Επαιζαν με την Σίτυ…

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου  και η Πόρτο διέλυσε την Μαρσέϊγ με 3-0 και με την Σίτυ προηγούνται στη βαθμολογία.

στα άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια μεγάλο παιχνίδι έγινε στη Μαδρίτη.Η Ρεάλ προηγήθηκε 2-0 της Ιντερ  με Μπενζεμά και Ράμος αλλά εκείνη ισοφάρισε με Μαρτίνες και Πέρισιτς.Ο Ροντρίγκο έκανε το 3-2 στο 80.

Με χατ τρικ του Πλεά η Γκλάντμπαχ έβαλε μισή ντουζίνα γκολ μέσα στην έδρα της Σαχτάρ ,η οποία είχε προηγηθεί 3-0 στην έδρα της Ρεάλ.Στα 6 γκολ της Γκλάντμπαχ η Σαχτάρ δεν είχε ούτε μία απάντηση…

Αντιθέτως απαντήσεις έδινε η Σάλτσμπουγκ στην γειτόνισα Μπάγερν Μονάχου μέχρι το 79ο λεπτό,Ως τότε ισοφάρισε δυο φορές την Μπάγερν.Στο τελευταίο 12λεπτο η Μπάγερν έβαλε…4 γκολ με τελικό 6-2!!!

Με χατ τρικ του νεαρού πορτογάλου Ζότα η Λίβερπουλ έβαλε 5 γκολ στην Αταλάντα στα πρώτα 54 λεπτά του αγώνα και εκεί έμεινε χωρίς να δεχτεί κανένα.

Στο 1-1 έμεινε το ματς λοκομοτί -Ατλέτικο Μαδρίτης,ενώ ο Αγιαξ κέρδισε εκτός έδρας την δανική Μίντιλαντ με 2-1.

Ο Ολυμπιακός άρχισε και τελείωσε με 2 Ελληνες στην ενδεκάδα,αφού όταν έφυγε ο Μπουχαλάκης μπήκε ο Μασούρας  και σταθερός και άριστος ήταν ο Χολέμπας

Ο ΠΑΟ

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης,έστω και αν το γκολ προήλθε απο πέναλτυ(Χατζηγιοβάνης)που έπιασε το μηχάνημα.

Ο Μπόλονι βάζει τη σφραγίδα του στην μαχητικότητα των παικτών του ΠΑΟ και στην αυτοπεποίθηση που βγάζουν.

Ο ΠΑΟ έπαιξε χωρίς τον Κουρμπέλη,και τελείωσε τον αγώνα με 4 19χρονους των Ακαδημιών στις οποίες αναφέρθηκε εγκωμιαστικά ο Μπόλονι αδειάζοντας την ισπανική παλιοπαρέα που έβαλε ο Αλαφούζος για να προγκίξει τον Δώνη.

Καλύτερος και πάλι ο Χατζηγιοβάνης,τον οποίο η παλιοπαρέα είχε αναπληρωματικό…