Αρχική Αθλητικα “Αυτοκτόνησε” ο Ολυμπιακός στη Λιθουανία και ο Ιτούδης στη Μόσχα!

“Αυτοκτόνησε” ο Ολυμπιακός στη Λιθουανία και ο Ιτούδης στη Μόσχα!

794

 

Αυτό λέγεται “καραμπινάτη αυτοκτονία” και στο παρκέ σκόρπισαν κόκκινα…Ευτυχώς όχι αίματα.Παιχνίδι είναι. Απο αυτά που κερδίζονται και χάνονται και ανεβάζουν όμως τους σφυγμούς στο έπακρο,όσων παρακολουθούν μετά …γνώσεως.

Ο Ολυμπιακός μα αλάνθαστο Σλούκα στο β ημίχρονο και με τον Σπανούλη στον πάγκο για 16 λεπτά,ανατρέπει το ισχνό προβάδισμα της Ζάλγκίρις.Εκείνη τον φτάνει και τον περνάει με τρεις πόντους.

Ο Σλούκας κάνει ένα σλάλομ και βγάζει στο τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης μια απίστευτη ασιστ στον Βεζένκοφ , ο οποίος ισοφαρίζει 70-70 και παγώνει το γήπεδο.

Μπαίνει ο Σπανούλης και αμέσως σηκώνεται και βάζει τρίποντο.73-70!Η Ζάλγκιρις βάζει δυο βολές .Αμέσως μετά νέα ασίστ Σλούκα στον μονο Πρίντεζη και 76-72.Χ’ανει επίθεση η Ζάλγκιρις και νέο τρίποντο του Σπανούλη 79-72.Κάνει και θερμό χαιρετισμό με τον Σλούκα.

Και ύστερα πάνε στον πάγκο για ταϊμ άουτ.Φαίνεται πως εκεί πήραν την “καραμπίνα”της αυτοκτονίας καθώς το παιχνίδι είχε κάπου 100 δεύτερα να τελειώσει.Η Ζάλκγιρις βάζει τρίποντο,ο Σπανούλης κάνει επίθεση γιουργια για να πάρει το απιχνίδι μόνος του.Χάνει την επίθεση και η Ζάλγκιρις βάζει το 79-77.

Νέα χαμένη επίθεση του Ολυμπιακούς και η Ζάλγκιρις ισοφαρίζει,αλλά ο Ολυμπιακός έχει όλα τα 21 δεύτερα που έμεναν δικά του.

Ο αλάνθαστος Σλούκας μπερδεύει χέρι-πόδι με τη μπάλλα και ο κακός Γουόκαπ την κλέβει.Τον κυνηγάει ο Σπανούλης,αλλά δεν έχει λόγω ηλικίας δυνάμεις να τον κλείσει ή να του κλέψει και εκείνος βάζει το πολυτιμότερο καλάθι του αγώνα!81-79…Ο Σλούκας κάνει στα 0,8 δεύτερα μια ωραία πάσα,αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει…

Συμπέρασμα:Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή,αλλά εκείνος δεν παίζει στα κρίσιμα.Και αν στα κρίσιμα οι δυο που θεωρούν εαυτούς καλύτερους “ασους” στην Ευρωλίγκα κάνουν τέτοιες επιθέσεις και τέτοια λάθη τι να κάνει ο προπονητής…Παρότι το ματς ήταν κρίσιμο για την 8άδα,ο Ολυμπιακός είναι τόσο καλός,ώστε μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα σε οποιαδήποτε έδρα…

Με τέτοιο τρόπο περίπου έχασε και η ΤΣΣΚΑ του Δημητρη Ιτούδη στο γήπεδό της απο την Φενέρ.Ο πρώην παίκτης της ο Ντε Κολό και ο Βέσελι ,πήραν ουσιαστικά το ματς όχι γιατί είναι σε τόσο καλή κατάσταση,όσο γιατί η ΤΣΣΚΑ είναι ντεφορμέ και έχασε και για 2ο συνεχές ματς στο γήπεδό της(προηγούμενο από την Αλμπα)και είχε 4η ήττα στα τελευταία 5 μάτς κάτι που την γκρέμισε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Στην 1η θέση ο Νικ Καλάθης και ο Σάρας με την Μπαρτσελόνα ,η οποία νίκησε εύκολα στο Βελιγράδι τον Αστέρα με 72-60.