Αρχική Αθλητικα Ο καλπασμός του Ολυμπιακού,το πράσινο “γιουβαρλάκι” και σούπερ ντέρμπι στην Ευρώπη

Ο καλπασμός του Ολυμπιακού,το πράσινο “γιουβαρλάκι” και σούπερ ντέρμπι στην Ευρώπη

934

 

O Oλυμπιακός διέλυσε 4-0 Αστέρα Τρίπολης στην Τρίπολη και στο τέλος του αγώνα ο βοηθός προπονητή του Αστέρα δήλωνε στις κάμερες πόσο ευχαριστημένος είναι διότι κατά διαστήματα ο αστέρας έπαιζε πολύ καλά και ιδιαίτερα καλά έπαιξε στο ματς με τον…Παναθηναϊκό στο οποίο πήρε ισοπαλία στη Λεωφόρο.

Ωραίες δηλώσεις που υπογραμμίζουν την …αξιοπιστία του Ελληνικού ποδοσφαίρου,του μόνου στην Ευρώπη που τελει υπό επιτροπεία για λόγους διαφθοράς.

Οι βασικότεροι παίκτες του Αστέρα είναι ο Μπαράλες και ο Παπαδόπουλος.Ο πρώτος δεν έπαιξε καν,ο δεύτερος έγινε αλλαγή γιατί ένιωσε κάπου,κάποιες ενοχλήσεις στο 28′ και ενώ το σκορ ήταν 0-0.

Τα γκόλ του Ολυμπιακού απο στημένες φάσεις (τα τρία πρώτα) οι Σεμέδο,Καμαρά,Φορτούνης,Μπρουμά.

Μετά το 30′ λεπτό και την αλλαγή του Παπαδόπουλου δεν υπήρχε καμία αντίσταση στους 9 ξένους και 2 ελληνες του Ολυμπιακού,από τους εννέα ξένους και δυο Ελληνες του Αστέρα.

Δεν έβαλε γκολ ο ελ Αραμπί,δηλαδή ο “Κριστιάνο περνάει και δεν ακοιυμπάει Ρονάλντο” του ελληνικού πρωταθλήματος.Κάποιοι …αθεόφοβοι των ελληνικών ΜΜΕ έκαναν πριν 2-3 ημέρες ρεπορτάζ γράφοντας ότι ο Ελ Αραμπί είναι καλύτερος του Κριστιάνο,καθότι σε 13 αγώνες έβαλε 13 γκολ,ενώ ο Κριστιάνο έβαλε τόσα με έναν αγώνα περισσότερο…

Και ύστερα ψάχνουν γιατί ο κόσμος δεν αγοράζει ελληνικό τύπο και προρτιμά να βλέπει π.χ. Νάπολι ή Αλκμααρ και να ακούει και ελληνικά ονόματα στον αγωνιστιό χώρο…

Νωρίτερα στη Ριζούπολη ο ΠΑΟ κέρδισε 1-0 με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη ,αλλά έπαιζε με 10 παίκτες όλο το β ημίχρονο αφού ένας απο τους καλύτερους παίκτες του ο νεαρός Ζαγαρίτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Ο ΠΑΟ μετά την αποβολή διασώθηκε παρά τις γνωστές εμπνεύσεις του κόουτς παππουλάκου.

Εβγαλε τον ταχύτατο Χατηγιοβάνη που κάλυπτε όλη τη δεξιά πλευρά για να βάλει ως δεξί μπάκ τον …εξτρέμ Μολό.Αμέσως ο Απόλλων ισοφάρισε με κινήσεις απο αυτή την πλευρά,όπου η τρύπα ήταν κάτι περισσότερο απο μαύρη.

Το μηχάνημα όμως έπιασε κάτι εκατοστά του εκατοστού και το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάϊντ.

Νωρίτερα πάλι το μηχάνημα διέσωσε τον ΠΑΟ από πέναλτυ όταν σε έξοδό του ο Διούδης έπεσε σχεδόν δολοφονικά πάνω στον ιωαννίδη και τον έστειλε στο νοσοκομείο!.Ομως κάτι εκατοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα η μπάλλα είχε βρεί το χέρι του Ιωαννίδη και έτσι το πέναλτυ που σφυρίχτηκε ακυρώθηκε…

Ο Παππουλάκος ενώ ήθελε παίκτες να τρέχουν αφού ηταν λιγότεροι έβαλε τον “Γιουβαρλάκι Φορ” ,δηλαδή τον αγαπημένο σταρ του αλαφούζου ,τον  Καρλίτος.Καθώς ο Απόλλων πίεζε να ισοφαρίσει το “γιουβαρλάκι-φορ” πήρε πάσα να φύγει ελέυθερος και ωραίος  στο χώρο και να πετύχει γκολ…Ξεκίνησε,αλλά έμεινε στη ..στάση, γιατί το τρόλλει αργούσε να περάσει…

Ο Παππουλάκος που έχει τη γνωστή τρικυμία λόγω ηλικίας στους πάγκους θέλησε να μας επαινέσει και δήλωσε στις κάμερες αυτά που γράφουμε καιρό τώρα.Οτι πρέπει να επαινέσουμε την ομάδα γιατί έπαιζε με 7 Ελληνες,εκ των οποίων 3 ήταν ηλικίας 19 ετών.Σωστό.Αλλα αυτά τα υποστηρίζουμε εμείς από την εποχή Δώνη.Εκείνος αναγκάστηκε να τους βάλει γιατί οι ξένοι του Αλαφούζου έσπασαν τα μούτρα τους και ο ΠΑΟ είναι βυθισμένος και παλεύει στη βαθμολογία με Βόλο και Αστέρα…

Η ΑΕΚ του Χιμένεθ νίκησε πολύ δύσκολα τον Παναιτωλικό 1-0 με γκολ του Γαλανόπουλου και έχει τα ίδια χάλια που είχε και επι Καρέρα.Οι ξένοι των κάτω ραφιών είναι ωραίοι τύποι για παρέα μας στα ταβερνάκια,αλλά Φορτούνη,Μάνταλο,Κουρμπέλη,Χατζηγιοβάνη ,Τζόλη κ.α πρέπει να τους δένουν τα …κορδόνια.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα ήταν με επτά Ελληνες στη σύνθεση το αφεντικό στη Λάρισα που είχε 5-6 Ελληνες,αλλά το ματς που είχε ρυθμο και ενδιαφέρον έμεινε στο 0-0.

Στην Ευρώπη είχαμε δυο σπουδαία ντέρμπι.

Για το πρωτάθλημα στο Μιλάνο η  πρωτοπόρος Μίλαν έχασε καθαρά από τη Γιουβέντους 3-1 και μάλιστα χωρίς να σκοράρει ο Ρονάλντο.Τα γκολ Κιέζα και Μακένι.Στο ντέρμπι του Μάντσεστερ η Σίτυ απέκλεισε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ την Γιουνάϊτεντ με 2-0 στο Ολντ Τράφορντ,όχι γιατί ήταν τόσο καλύτερη,αλλά γιατί ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

Εκπληξη στην ιταλία όπου η Νάπολι του Μανωλά,έχασε στο γήπεδό της από την Σπέτσια του (πρώην της ΑΕΚ)Βέρντε με 2-1.

Η Μπαρτσελόνα με δυο γκολ του μέσι νίκησε την Ατλέτικο στο Μπιλμπάο με 3-2 και έφτασε στην τρίτη θέση,επ΄τα βαθμούς πίσω απο την Ατλέτικο μαδριτης που έχει και δυο ματς λιγότερα!Δεύτερη η Ρεάλ 5 βαθμούς μπροστά από την Μπάρτσα.

Στη Γαλλία η Παρί έχασε βαθμούς(1-1) στο Σέντ Ετιέν και η λυόν που νίκησε τη Λάνς 3-2 προηγειται με 3 βαθμούς διαφορά απο την Παρί.