Αρχική Αθλητικα Ο Ολυμπιακός,ο ΠΑΟΚ,η ΑΕΚ τις νίκες,ο ΠΑΟ μια ακόμα ντροπή !

Ο Ολυμπιακός,ο ΠΑΟΚ,η ΑΕΚ τις νίκες,ο ΠΑΟ μια ακόμα ντροπή !

662

Το ντέρμπι ήταν στη Θεσσαλονίκη.Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και ο διαιτητής με μία νέα εγκληματική σε βάρος του απόφαση δεν έδωσε ένα ακόμα ξεκάθαρο πέναλτυ σε βάρος του ΠΑΟΚ.Ενδειξη ότι η Διοίκηση Αλαφούζου δεν μπορεί να κερδίσει κανενός είδους,όχι σεβασμό,ούτε καν ισότιμη μεταχείριση.Στα 2-3 προηγούμενα παιχνίδια και πάλι οι αποφάσεις πέναλτυ ήταν σε βάρος του ΠΑΟ άδικα.

Ποιός θα διαμαρτυρηθεί;Ο Αρης Πορτοσάλτε ή μήπως η Κοσιώνη;

Αυτή είναι η μία πλευρά.Και με 2-0 να ήταν μπροστά ο ΠΑΟ θα ήταν άδικη εικόνα του αγώνα,διότι ο ΠΑΟ είχε δυο αντεπιθέσεις που έβαλε γκολ και στην άλλη θα κέρδιζε πέναλτυ.

Αλλιώς ήταν απλά ανύπαρκτος και μια ομάδα επιπέδου Λεβαδεικαού και χειρότερα.Παίκτες,άτολμοι να διώξουν τη μπάλλα και να κάθονται απλά έξω από την περιοχή μην ιδρώσουν και πάρουν κανένα κρύωμα στη Θεσσαλονίκη…Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα χωρίς καμία ιδιαίτερη αξία στο παιχνίδι της,πέρα απο τις γνωστές υπεροχές έξω απο την περιοχή του αντιπάλου και …γύρω-γύρω όλοι να περνάει η ώρα και αν έρθει γκολ ήρθε…

Η πλειοψηφία των ξένων παικτών δεν κάνει καμία διαφορά καλύτερη από μια πλειοψηφία Ελλήνων που μπορεί να προκαλούσαν και τοπικό ,λόγω καταγωγής,ενδιαφέρον.

Ετσι μοιάζει μονόδρομος για κάποιον που δεν είναι φανατικός να επιλέγει στα πλούσια προγράμματα των συνδρομητικών καναλιών να βλέπει ξένες μεγάλες ομάδες με παίκτες ξένους μεν ,καλύτερους δε απο το κάτω ελληνικό ράφι…

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε γιατί του βγήκε ένα τσίμπημα μπάλλας για μερικούς πόντους και στρώθηκε ωραία στον αργεντινλό Παλάσιος.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε όταν αποφάσισε να σηκώσει τη μπάλλα μήπως και κάποιος απο τα ψηλιά κορμιά τη βρει.Ετσι έγινε με τον Ιγκασον.

Και στο τέλος ο Ισπανός Σάστρε σούταρε απο μακριά και έβαλε ένα ωραίο γκολ.

Ο ΠΑΟ του Αλαφούζου είναι σε μόνιμη παρακμή και ο ιδιοκτήτης τα άκουσε για τα καλά από τον δικό του παίκτη ,τον Βέλεθ.Στο τέλος ζήτησε να χτυπήσει κάποιος τη γροθιά στο τραπέζι για τις αδικίες σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Σσσστ!..Αν περιμένει να το χτυπήσει ο Αλαφούζος και μάλιστα στη σημερινή κυβέρνηση η απάντηση είναι ότι “υπάρχει και ένα άλλο με τον Τοτό”.

Ο Αλαφούζος δεν βάζει το χέρι για αγορές ακριβών παικτών και περιμένει ,όπως κι άλλο τη μεγάλη “μπίζνα” στον Βοτανικό.Αυτός φαίνεται καθαρά ότι είναι ο στόχος του και όχι να ανεβάσει τον Παναθηναϊκό.

Από τη χθεσινή μέρα οι ΠΑΟΚτζήδες θα θυμούνται ότι περιμέναν ως το τέλος το ωραίο γκολ για μια επαγγελματική νίκη.

Οι Παναθηναϊκοί θα θυμούνται τον σέρβο …Νεμάνια Νέντοβιτς.Ο σέρβος έβλεπε τον ΠΑΟ να χάνει και με 19 πόντους απο τη Λάρισα ,το απόγευμα της Κυριακής,έβαλε 38 πόντους και …ένα κερασάκι.Οταν η μπάλλα ήταν 100 κιλά και ο ΠΑΟ με την ψυχή στο στόμα στα τελευταία δευτερόλεπτα έβαλε ένα τρίποντο απο τα 9 μέτρα ψυχρά και υπολογισμένα και…τέλος!..Νικη με μέγιστο άγχος γαι τον ΠΑΟ 90-86 και ο Νέντοβιτς είπε ότι ο ίδιος ήταν τυχερός που ξεκουράστηκε και έπαιξε “μόνο” 3 παιχνίδια σε 6 ημέρες ενώ οι συμπάικτες του έπαιξαν 4 σε οκτώ ημέρες!.

Τι να πει και ο Αντετοκούνμπο που έπαιξε 58 παιχνίδια απο τον Οκτώβριο και εξακολουθεί να είναι μακράν στους 2-3 καλύτερους του ΝΒΑ οδηγώντας τους Μπάκς στα πλαϊ όφφ…

Οι Ολυμπιακοί και οι ΑΕΚτζήδες θα θυμούνται ότι οι ομάδες του πέρασαν δυο άνετα απογεύματα.Στη Νίκαια ο Ολυμπιακός πάτησε τον Ιωνικό με 3-0 (γκολ ο Μασούρας) και η ΑΕΚ πάτησε τον Απόλλωνα με δυο γκολ του Αραούχο.

Οι Βολιώτες θα θυμούνται ότι με τρεις φάσεις έβαλαν δυο γκολ και νίκκησαν τον Άρη στη Θεσσαλονίκη,ενώ οι Γιαννιώτες και τη χρονιά αυτή θα τη θυμούνται καλά.Νίκησε ο ΠΑΣ 1-0 και στο Αγρίνιο και παλεύει για την εξάδα.

Ο Λυκογιάννης είχε θρίαμβο με την Κάλιαρι ,η οποία νίκησε εκτός(!) την Αταλάντα με 2-1 και ξέφυγε απο τη ζώνη του υποβιβασμού.Ο Κυριακόπουλος έπαιξε επίσης ,αλλά η Σασουόλο συνετρίβη εκτός απο την Μπολόνια με 4-0.

Ο Ομπαμεγιάγκ έκανε ντεπούτο στην Μπαρτσελόνα ως αλλαγή,Το ίδιο και ο Τραορέ που έδωσε και ασίστ στο 4-2  επί της Ατλέτικο.Σκόραρε και ο Λουίς Σουάρες επι της πρώην ομάδας του.

Η Νόττιγχαμ του Μαρινάκη συνέτριψε για το κύπελλο την Λέστερ με 4-1!

Η Ρέϊμς του Τάσου Δώνη(δεν ήταν στην αποστολή) σάρωσε 5-0 την Μπορντό που πάει για υποβιβασμό.

Η Ντόρτμουντ συνετρίβη στην έδρα της με 5-2 απο την Λεβερκούζεν.

Ο Γιακουμάκης έπαιξε βασικος ,αλλά δεν σκόραρε στο 4-0 της σέλτικ επι της Μάδεργουελ.