Αρχική Αθλητικα Ο ΠΑΟΚ με 10(!!!) ξένους στην 11άδα Κυπελλούχος Ελλάδας, 2-1 τον Θρύλο!

Ο ΠΑΟΚ με 10(!!!) ξένους στην 11άδα Κυπελλούχος Ελλάδας, 2-1 τον Θρύλο!

751

Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 2021.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με 6 Εληνες συνολικά και ο ΠΑΟΚ έβαλε στο 80 το 2ο Ελληνα.Τον Χάρη Τσιγγάρα.Ως εκεινη τη στιγμή έπαιζε με μόνο τον Πασχαλάκη.

Πήρε το κύπελλο χάρη σε γκολ του Τσέχου Κμέμντσικ στο 90 από ένα εμπναευσμένο τακουνάκι του Σέρβου Ζίβκοβιτς.

Στο 36 ο πορτογάλλος Βιερίνια με πέναλτυ που κέρδισε ο Αυστριακός Σβάμπ σε ανατροπή του από τον Γάλλο Εμβιλά άνοιξε το σκορ.

Σε κόρνερ του Φορτούνη ο Εμβιλά στο 50 βρέθηκε μόνος στην περιοχή πλάσσαρε δυνατά και ισοφάρισε.

Ολα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Πασχαλάκης που τον έσωσε με σωρεία επμεβάσεων στο β ημίχρονο και για τον Ολυμπιακό,όλα τα λεφτά ήταν ο Φορτούνης που μπήκε στο β ημίχρονο και ο Μασούρας επιθετικά.Υστέρησε ο αξιόπιστος Μαροκινός Ελ Αραμπί.

Ηταν ένας τελικός που γρήγορα θα τον ξεχάσουν ακόμα και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.Θα θυμούνται ότι επι Σαββίδη με μια λεγεώνα ξένων πήραν το κύπελλο σε τελικό με τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα τον ξεχάσουν γιατί ο Ολυμπιακός έκανε ένα απο τα χειρότερα παιχνίδια του φέτος και αν δεν ήταν μοιραία άστοχος ο Κμέντσικ στο τελευταίο δεκάλεπτο που μπήκε θα είχαν δεχθεί και περισσότερα γκολ.

Στον αντίποδα χαιρόταν να βλέπει κανεί ισπανικό πρωτάθλημα.Το διεκδικούσαν η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης.Εχαναν και οι δυο.Η Ρεάλ στο γήπεδό της από την Βιγιαρεάλ και η Ατλέτικο εκτός απο την Βαγιαδολίδ που ήθελε νίκη μήπως και σωθεί.

Εκαναν την ανατροπή και νίκησαν με 2-1 και η Ατλέτικο πήρε το 11ο πρωτάθλημα και πρώτο μετά το 2014.Το χρυσό γκολ ο Ουρουγουανός Σουάρες,τον οποίο έδιωξε η Μπάρτσα γιατί ήταν φίλος με τον…Μέσσι!Η Ουέσκα του Σιόβα έπρεπε να κερδίσει στην έδρα της την Βαλένθια για να σωθεί.Ηρθε ισοπαλία και σώθηκε η Ελτσε που νίκησε εντός 2-0 την Μπιλμπάο…