Αρχική Αθλητικα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ-ΠΑΟ νικητές χαμένοι AEK ,Τσιτσιπάς και Σάκαρη.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ-ΠΑΟ νικητές χαμένοι AEK ,Τσιτσιπάς και Σάκαρη.

720

 

Η σφαγή του νεαρού Άλκη στη Θεσσαλονίκη θα είναι αφορμή για σημαντικές εξελίξεις στην επιχειρηματική,αθλητικη,πολιτική σκηνή,η οποία ταυτίζεται και είναι απόλυτα υπέυθυνη για το αίμα που ρέει χρόνια τώρα και ο Άλκης είναι το τελευταίο ,χρονολογικά, θύμα.

Την ταύτιση δίνει μονομερώς μεν,αλλά την δίνει ο δικηγόρος Ολυμπιακού,Αρη και κάμποσων ακόμα ομάδων και ιδιοκτήτης ομάδας Αλέξης Κούγιας.Περιγράφει με κείμενό του, το σφιχταγκάλιασμα των τριών αυτών εξουσιών στο πρόσωπο του ευρισκόμενου κάπου σε ρωσικό έδαφος Ιβάν Σαββίδη,ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ,επενδυτή,επιχειρηματία ,κατηγορούμενο και κατήγορο.Αλλά ξεχνάει να γράψει για το εξίσου και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα πιο προκλητικό σφιχταγκάλιασμα των τριών αυτών εξουσίων και στις άλλες μεγάλες ομάδες ποδοσφαίρου,μπάσκετ κλπ Με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Μια ματιά στις σημαντικές αποκαλύψεις για την ίδια διαφθορά στο Βέλγιο ρίχνει φως και στα δικά μας.Ενας χώρος απολυτα διεφθαρμένος στην κορυφή της πολιτικής σκηνής και αυτή η διαφθορά διατρέχει κάθετα και οριζόντια κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται.Εξαίρεση στον κανόνα κάποιοι επιχειρηματίες,ομάδες και σχετικοί,οι οποίοι όμως δεν παίζουν κανένα ρόλο κορυφής.

Τούτων δοθέντων ο φετινός σίγουρος πρωταθλητής Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 1-0 με γκολ του γάλλου Εμβιλά στα τελευταία πέντε λεπτά.Το αξιοπρόσεκτο στον αγώνα είναι η έκδηλη προσπάθεια να δώσουν και λίγο ελληνικό χρώμα στις άδειες ,λόγω πανδημίας κερκίδες. Και οι δυο είχαν βάλει απο 4 Έλληνες στις ενδεκάδες τους.

Οι ανεκδιήγητοι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκλός με δυο Έλληνες στις αρχικές ενδεκάδες νίκησαν τον Ατρόμητο ,ο πρώτος με μεγάλη δυσκολία 1-0 απέναντι σε επτά Έλληνες της αρχικής ενδεκάδας της ομάδας του Περιστερίου.

Ο ΠΑΟ με μεγαλύτερη ευκολία 2-0 την Λαμία και στους 11 με 9  ξένους ο καλύτερος ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης που ήταν η μόνη απειλή και έβαλε και τα δυο γκολ.

Σε τι είναι καλύτεροι του Αλεξανδρόπουλου ,του Χατζηγιοβάνη,του Χατζηθεοδωρίδη οι ξένοι που παίζουν ;

Μπήκε ο Κουρμπέλης για 15 λεπτά μετά 14 μήνες και έκανε τον ΠΑΟ να φαίνεται ομάδα με…πόδια.Εδωσε μια ασίστ και καθάρισε το ματς.

Ο ΟΦΗ με συνολικά οκτώ Έλληνες νίκησε ευκολότερα από όσο δεόιχνει το σκορ τον Βόλο με 2-1.Μπήκε ως αλλαγή στο τέλος και ο Γιάννης Μπουζούκης,ένας παίκτης πολύ καλύτερος απο διάφορους ξένους που έχει ο Παναθηναϊκός,αλλά ο Αλαφούζος τον έστειλε κι αυτόν ως άχρηστο…Οπως τον Μαυρομάτη που έπαιξε στον Ατρόμητο με τον ΠΑΟΚ.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης (2)και ο Γιώργος Γιακουμάκης(1) έβαλαν τρια γκολ στις ευρείες νίκες των ομάδων τους Αλκμααρ και Σέλτικ.Ο Μπακασέτας και ο σιώπης ήτνα βασικοί στη νίκη με την οποία η Τραμζονσπορ κλείδωσε το πρωτάθλημα στην Τουρκ΄λια μετά πολλά-πολλά χρόνια.Νίκησε 2-1 την δεύτερη της βαθμολογίας Κόνιασπορ στην οποία παίζει βασικός ο δανεικός απο τον Ολυμπιακό Χασάν.Αποσπάστηκε 12 βαθμούς με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Η Μαρία Σάκαρη…αυτοκτόνησε στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης.Κέρδιζε στο 3ο σετ με 4-1 και 5-2 και έχασε 7-5 το κρίσιμο σετ.Με τον ίδιο τρόπο είχε κερδίσει το πρώτο σετ η ίδια…

Αντίθετα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε με “κάτω τα χέρια” απο τον Αλιασίμ με 2-0 σετ στον τελικό του Αμστερνταμ.