Αρχική Αθλητικα Ο ΟΛυμπιακός έχασε ευπρεπώς,ο ΠΑΟ συνετρίβη ολοσχερώς!…

Ο ΟΛυμπιακός έχασε ευπρεπώς,ο ΠΑΟ συνετρίβη ολοσχερώς!…

835

 

Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος και έχασε με δυο πέναλτυ και με το “μηχάνημα” στην έδρα της Μαρσέϊγ,αλλά κρατάει στα …πόδια του την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν …Ολυμπιακός και παρότι την Μαρσέϊγ δεν την ευνοούσε το 2-1 με το οποίο νίκησε στο τέλος με αλλαγές έπαιζε μαζική άμυνα να κρατήσει τη νίκη,απόδειξη του φόβου απέναντι στον Ολυμπιακό και στο παιχνίδι του.

Δικαίως φοβόταν.Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός με συνεχή πίεση είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να μην αφήνει την Μαρσέϊγ να ελπίζει.

Η γαλλική ομάδα ελπίζει ότι θα μπορέσει να πάρει βαθμό ισοπαλίας(η νίκη;)στην έδρα της Σίτι στην τελευταία αγωνιστική και ο Ολυμπιακός θα χάσει από την Πόρτο στο γήπεδό του,ώστε εκείνη να πάρει την τρίτη θέση και να πάει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Πόρτο πάντως πήρε λευκή ισοπαλία στο Μάντσεστερ και η σίτυ θα βολεύεται στην πρώτη θέση ακόμα και με ισοπαλία στο ματς με την Μαρσέίγ.

Ο Ολυμπιακός που στο τέλος είχε κατοχή 80-20 προηγήθηκε με ωραίο γκολ του Καμαρά ,εκτός περιοχής και έτσι έληξε το ημίχρονο.

Στο β ημίχρονο η Μαρσέϊγ έβαλε 2 γκολ με πέναλτυ.το ένα ανατροπή του τοβέν απο τον Σισέ και “μηχάνημα”,το άλλο χέρι του Ραφίνια οριακά στη γραμμή της περιοχής.Ο Ολυμπιακός το αμφισβητεί ,ιδιαίτερα καθώς ο διαιτητής Μανθάνο δεν θέλησε να το δει ο ίδιος μέσω του “μηχανήματος”.

Στα άλλα ματς ο εξυτελισμός της Ρεάλ που και στα δυο ματς έχασε απο τη Σαχτρά με συνολικό σκορ 5-2.Το χιόνι στο Κίεβο δεν είναι δικαιολογία για το 2-0.Αξιοσημείωτη η ανατροπή της Ιντερ που κέρδισε 3-2 την Γκλάντμπαχ στη Γερμανία με 2 γκολ του Λουκάκου και ελπίζει για όλα στον ομιλο που απο φαβορί με τη Ρεάλ για τις δυο πρώτες θέσεις είναι στις δυο τελευταίες οι δυό τους…Η Λιβερπουλ νικησε τον Αγιαξ 1-0 με τον Τσιμίκα στον πάγκο.Η Μπάγερν ισοφάρισε στο τέλος την Ατλετικο Μαδρίτης στην Ισπανία.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντίθετη εικόνα για τον Παναθηναίκό στο μπάσκετ.

Συνοικιακή ομάδα;Παίκτες υπάιθριου 5Χ5;

Κάπως έτσι ήταν ο Παναθηναϊκός στη Γαλλία και έχασε απο μια ομάδα που έκανε …δεκάδες λάθη ,έχασε τα πιο πολλά ριμπάουντ,αλλά έβαλε κάπου 70%στα τρίποντα.

Τι σημαίνει αυτό για μια ομάδα που είχε κερδίσει με υποδειγματικά πειθαρχημένο μπάσκετ την Μπάγερν;

Οτι δεν υπήρχε στον πάγκο προπονητής; Ή μήπως οι παίκτες ήταν κουφοί και δεν άκουγαν;

Προφανώς το δεύτερο.Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ο ΠΑΟ μείωσε διαφορά 18 πόντων στους 9 σχεδόν όλοι οι παίκτες του όταν έπαιρναν τη μπάλλα πήγαιναν σαν πλέϊμέϊκερ προς το καλάθι να το βάλουν μόνοι τους.Και το έχαναν.Ολοι!..

Ο προπονητής Βόβορας φαινόταν να ορύεται και να τους χειροκροτάει να διορθωθούν.Το αντίθετο.Χαρακτηριστικό: Ο Φόστερ έβαλε ένα τζαμπσούτ και στη συνέχεια πήγε τρείς φορές να κάνει το ίδιο και έχασε και τις τρεις τη μπάλλα.

Ο Παπαγιάννης έβαλε δυο συνεχόμενα τζαμπ σουτ και πήγε να κάνει και πάλι και τρίτο και το έχασε…Ο ένας κοίταζε τον άλλο αποδοκιμαστικά και κανέναςν δεν κάλυπτε τον άλλο μαχητικά.

Και συνετρίβη.Αν η γαλλική ομάδα ήταν πιο προσεκτική θα έφτανε και τους 100 πόντους και θα είχε διαφορά πάνω απο 30 πόντους.Δεν ήταν και στο τελευταίο μισό λεπτό ο ΠΑΟ με ένα 5-0 έφερε την τελική διαφορά στους 24 πόντους.Συντριβή και πάλι…

Το να μιλήσει κανείς για διακριθέντες σε τέτοιο ναυάγιο(ο ΠΑΟ δεν κερδισε ούτε ένα δεκάλεπτο…) είναι ειρωνεία…

Η άγνωστη Βιλερμπάν είναι πέρασε τον ΠΑΟ στην βαθμολογία και με ματς λιγότερο και ο ΠΑΟ είναι τέταρτος απο το τέλος…

Στο άλλο ματς η Αρμάνι συνέτριψε επίσης την Αλμπα Βερολίνου με 75-55…