Αρχική Αθλητικα Τεράστιοι ο Ολυμπιακός (στο Τσάμπιονς Λιγκ) , η Σάκαρη και η …Γιουναϊτεντ!

Τεράστιοι ο Ολυμπιακός (στο Τσάμπιονς Λιγκ) , η Σάκαρη και η …Γιουναϊτεντ!

959

Τεράστια  σε σημασία και ψυχολογία και “δίκαιη” νίκη του Ολυμπιακού στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λίγκ επι της φημισμένης Μαρσέϊγ στο “Καραϊσκάκης”.

Η ομάδα του Πειραιά,έπαιξε με σοβαρότητα και πλάνο απένατι σε ένα πολύ πιο ακριβό ρόστερ,το οποίο έδειχνε ότι έχει ποιότητα και διεκδικούσε τη νίκη.

Στο β ημίχρονο ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι έπαιζε μεν προσεκτικά,αλλά διεκδικώντας την ευκαιρία να πεταχτεί μπροστά και να βάλει γκολ.

Σε δυο περιπτώσεις κατάφερε την μεν μια να βρει δίχτυα,τη δεύτερη να βρει το δοκάρι της Μαρσέϊγ,αλλά οι προσπάθειες ακυρώθηκαν γιατί ήταν για πολύ λίγο οφ σάϊντ παίκτες του Ολυμπιακού.

Πρωταγωνιστής στις φάσεις αυτές ο επι 9 χρόνια παίκτης της Μαρσέϊγ Ματιέ Βαλμπουενά,ο οποίος στην τρίτη συμμετοχή του σε καίρια φάση κατάφερε να κάνει μια πού ωραία προσπάθεια απο δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να σερβίρει στον Χασάν που μπήκε λίγα λεπτά το τέλος,ακριβώς για μια τέτοια φάση.

Ο πανύψηλος Χασάν σηκώθηκε ανενόχλητος στην αιφνιδιασμένη άμυνα της Μαρσεϊγ και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον γερο-Ματαντά να αποκρούσει.

Μόλις είχαν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των 4 λεπτών,στις οποίες η Μαρσέϊγ κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ.

Η νίκη έχει τεράστια βαθμολογική σημασία για την δεύτερη(λογικά…) θέση του ομίλου καθώς η Μάντσεστερ Σιτυ δύσκολα θα αμφισβητηθεί.

Στην πρεμιέρα η Σίτυ γύρισε στην έδρα της το 0-1 της Πόρτο σε 3-1 στο β ημίχρονο,αφού είχε ισοφαρίσει σε 4 λεπτά(20′) το γκολ της Πόρτο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τριπλέτα Ελλήνων(Μπουχαλάκης,Μασούρας,Χολέμπας) που ήταν απο τους διακριθέντες.Ο Φορτούνης μπήκε και έδωσε επιθετικό τόνο στο τελευταίο 20λεπτο.

Η Μαρσέϊγ επιθετικά έχει τεράστιο πρόβλημα για χρόνια.Είχαν “φαγωθεί” πρώην ποδοσφαιριστές και ΜΜΕ στη Μασσαλία να διώξουν τον Κώστα Μήτρογλου γιατί “δεν είναι σέντερ φορ”.Τον έδιωξαν σε διάφορες ομάδες και σήμερα είναι εκτός λίστας Ευρώπης και η Μαρσεϊγ είναι η …έρημος Σαχάρα με ανάξιους λόγους ποδοσφαιριστές,εκτός του Τοβέν που είναι απελπιστικά μόνος στα πλάγια…

Εν κατακλείδι:Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή σοβαρό που έχει σχέδια και ξέρει να τα δίνει με τρόπο που να εφαρμόζονται απο τους παίκτες.Δείχνει να του βγαίνουν οι αλλαγές,αλλά δεν είναι έτσι.Βάζει παίκτες για συγκεκριμένες κινήσεις και αυτές γίνονται με προγραμματισμό απο περισότερους και όχι απο έναν…

Σε άλλα μεγάλα ματς του Τσάμπιονς Λίγκ το πάθημα της Ρεάλ που βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει στο γήπεδό της 3-0 από τους… αναπληρωματικούς της Σαχτάρ.

Στο β ημίχρονο σε 4 λεπτά(55-59) η ρεάλ έβαλε δυο γκολ,αλλά στη συνέχεια γύρισε στο μηδενικό και γλίτωσε την υστάτη στιγμή απο άλλα 3-4 γκολ!

Εκπληκτική η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που νίκησε στο Παρίσι την Παρί με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ στη σύνθεση με 2-1 και αφού είχε δεχθεί την ισοφάριση απο αδικαιολόγητο αυτογκολ του φορ Μαρσιάλ,ο οποίος είχε κερδίσει το πέναλτυ με το οποίο προηγήθηκε η Γιουνάϊτεντ.τΑ ΓΚΟΛ Φερνάντεζ και Ράσφορντ.

Η Ιντερ ισοφάρισε σε 2-2 στις καθυστερήσεις στην έδρα της την Γκλάντμπαχ,ενώ η Λίβερπουλ νίκησε εκτός έδρας τον Αγιαξ με 1-0 με αυτογκόλ του Ταλιαφίκο.

 

ΝΙΚΗ ΣΑΚΑΡΗ

Μεγάλη νίκη πέτυχε στο τουρνουά τένις της Οστράβα η Μαρία Σάκαρη. Με συνοπτικές διαδικασίες διέλυσε και την Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης  Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία)με 6-3 και 63 στα σετ.

Στην προηγούμενη φάση η Σάκαρη που είναι στην 21η θέση της κατάταξης είχε νικήσει και την Κριστίνα Πλίσκοβα απο την τσεχία,η οποία επίσης είναι πολύ μπροστά της στο ταμπλώ.