Αρχική Αθλητικα Θρίαμβος και πόρτα για τίτλους από Ολυμπιακό,Σίτυ και ΤΣΣΚΑ!

Θρίαμβος και πόρτα για τίτλους από Ολυμπιακό,Σίτυ και ΤΣΣΚΑ!

709

O Oλυμπιακός ,η Μάντσεστερ Σίτυ και η ΤΣΣΚΑ ήταν οι νικητές της Μεγάλης Τετάρτης σε μάτς με μεγάλη σημασία για τίτλους σε διαφορετικά βέβαια επίπεδα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον “Αγιαξ” της Ηπείρου στον β’ ημιτελικό του κυπέλλου και με συνολικό σκόρ 4-2 θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο ματς που θα γίνει το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα του 0-1 στην Αθήνα.

Ο Ολυμπιακός δυσκολέυτηκε μόνο από τη στιγμή που ο ΠΑΣ έκανε το 2-1 στο 51 και με ένα ακόμα γκολ θα έπαιρνε την πρόκριση.Η ομάδα της Ηπείρου φαινόταν να πατάει καλά στις επιθέσεις και στην άμυνα,αλλά το αδύναμο σημείο του ήταν στο κέντρο τόσο στις επιθέσεις όσο και στις άμυνες.

Σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού όμως στο 56 οι μέσοι του ΠΑΣ είχαν χαθεί πιστεύοντας ότι έρχεται η ισοφάριση.Ταχύτατα ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση απο αριστερά και σε γρήγορες εναλλαγές της μπάλλας μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ ο Μπρούμα έκανε το 3-1 και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το άνετο προβάδισμα.

Το πρώτο γκολ ήρθε απο πέναλτυ που έκανε ακούσια με χέρι ο Βέλγος Πίρσμαν προσπαθώντας να κόψει σουτ.Το έβαλε ο Ελ Αραμπί,ο οποίος έβαλε και το δεύτερο με ταχύτατους ελιγμούς στην περιοχή στο 41.

Για τον ΠΑΣ μείωσε ο Καρτάλης με σουτ μέσα απο την περιοχή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (71΄ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (83΄ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (71΄ Βαλμπουενά), Μασούρας, Ελ Αραμπί (84΄ Χασάν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Εραμούσπε (69΄ Κάργας), Πέερσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46΄ Κρίζμαν), Παμλίδης (46΄ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69΄ Λώλης).

ΣΙΤΥ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Στο Παρίσι η ομάδα των Νεϊμάρ-Εμπαπέ-Ντι Μαρία έδειξε ότι θα βάλει δύσκολα στη Σίτυ ήταν στο δεκάλεπτο με κόρνερ ξυραφιά του Ντι Μαρία ο Μαρκίνιος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Παρί είχε τον έλεγχο,αλλά στο δεύτερο οι  Ιταλοί μέσοι Φλορέντσι και Βεράτι έδειξαν ότι δεν άντεχαν το συνεχές τρέξιμο με πάσσες των μέσων της Σίτυ.

Με ευθύνη του Νάβας ισοφάρισε ο Ντε Μπρόϊνε και ο Μαχρέζ από φάουλ στο 71 έκανε το 2-1.Η Παρί μπορεί να κερδίσει βέβαια και στο Μάντσεστερ θεωρητικά.Ομως η ομάδα του Γκουανρτιόλα έχει 18 σερί νίκες εκτός έδρας και ,αν μη τι άλλο,δείχνει ότι είναι σε φόρμα και επιθυμία να βρεθεί στον τελικό απέναντι στον νικητή του αγώνα Τσέλσι-Ρεάλ με το πρώτο ματς να έχει λήξει 1-1.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έδειξε πόσο σοβαρός προπονητής είναι.Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας “σκούπισε” 3-0 την Φενέρ.Η αξία του Ιτούδη φαίνεται από το γεγονός ότι στη φετινή ΤΣΣΚΑ χαμήλωσε πολύ το μπάτζετ παίρνοντας παίκτες που σε άλλες ομάδες δεν έδειξαν και πολλά,όπως π.χ. ο Σεγκέλια,ο Χάκετ,ο Φόγκμαν,ο Στρέλνιεκς.Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στο ακριβότερο ρόστερ της Φενέρ την οποία μετά απο κακό ξεκίνημα (12-0!!!) διέλυσε με 17 πόντους (85-68)διαφορά.

Αντίθετα η πανάκριβη Μπαρτσελόνα των Σάρας και Καλάθη( 7 πόντους με 6 ασίστ( με ΝΒΑερς,όπως ο Μίροτιτς και ο βασιλιάς Γκασόλ χρειάστηκε να κάνει με μεγάλη δυσκολία μπρέϊκ(78-70) στην Αγία Πετρούπολή για να προηγείται 2-1 στη σειρά με τη Ζενιτ του Πασκουάλ.

Το 2-1 έκανε και η Μπάγερν στο Μόναχο επι της Αρμάνι