Αρχική Αθλητικα ‘Oνειρα για …θερινές νύχτες στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1 στη...

‘Oνειρα για …θερινές νύχτες στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1 στη Μασαλία!

629

Ο ΠΑΟΚ με το αντίο στο πρώτο ημίχρονο στη Μασσαλία  φαινόταν να λέει αντίο και στο ευρωπαίκό(κόνφερενς)κύπελλο,στο οποίο είχε ήδη φτάσει πολύ μακριά.

Σε εκείνο το λεπτό ο Ντμίτρι Παγέτ έκανε το 2-0 μετά το πρώτο γκολ του Γκέρσον στο 13.

Πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ και φαινόταν πιο πιθανό να δεχτεί και άλλο ή άλλα γκολ ο ΠΑΟΚ παρά να γυρίσει στο παιχνίδι απέναντι στην φορμαρισμένη Μαρσέϊγ ,η οποία δεν είχε ποτέ 6 νίκες σερί σε ευρωπαϊκά κύπελλα.Πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν στις 5 νίκες.

Ο ΠΑΟΚ γύρισε απο τα παοδυτήριαάλλη ομάδα και στα πρώτα δυο λεπτά “πάτησε” την Μαρσέίγ. Στο 2ο λεπτό του β ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ αφού είχε κλείσει την Μαρσέϊγ κάπου στη γραμμή της περιοχής έκανε συνδυασμένη επίθεση και με ασιστ τακουνάκι στον Ελ Καντουρί μείωσε σε 2-1.

Παρά τις προσπάθειες της Μαρσέϊγ και την καλή αντίσταση και επιθετικότητα του ΠΑΟΚ το σκορ δεν άλλαξε και στην Τούμπα με ένα γκολ διαφορά σε νίκη του ο ΠΑΟΚ πάει παράταση και πέναλτι και διατηρεί ακέραια όνειρα ότι θα προκριθεί και θα τον βρουν καλοκαιρινές(σε θερμοκρασία)νύχτες στην Ευρώπη.

Κάποιοι είχαν θεωρήσει ατυχία την μη κλήρωση του ΠΑΟΚ με την νορβηγική Μπόντο Κλιμτ ,η οποία θεωρητικά ήταν η πιο αδύναμη ομάδα .Ακολουθούσε η Σλάβια Πράγας.Λάθος.Η Μπόντο νίκησε με ανατροπή στο β ημίχρονο και στο 89 την φημισμένη Ρόμα του Μουρίνιο,η δε Σλάβια πήρε 3-3 εκτός με την Φέγενορντ.Λέστερ και Αϊνχόβεν έμειναν στο 0-0

Σε μία εβδομάδα οι επανληπτικοί.Στο Γιουρόπα λιγκ η Μπαρτσελόνα εκτός έφερε 1-1 η οποία προηγήθηκε και στο τέλος για 16 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο.Η Γουέστ Χάμ έπαιξε όλο το β ημίχρονο με παίκτη λιγότερο,αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να προηγηθεί (τελικό1-1)με τη Λυόν.Το ίδιο σκορ στο ματς Αταλάντα -Λειψία και με 1-0 η Μπράγκα νίκησε τη Ρέίτζερς.