Αρχική Ελλαδα Οι Ρεπόρτερς Χωρίς Συνορα ,ο “εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ” Γιάννης Πρετεντέρης ,τα σκ.....

Οι Ρεπόρτερς Χωρίς Συνορα ,ο “εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ” Γιάννης Πρετεντέρης ,τα σκ.. . του Πρωθυπουργού, οι σφαίρες στους Γκιόλια,Καραϊβάζ,Χίο και οι σωστοί…δημοσιογράφοι Κώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης.Βιντεο

2518

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι γνωστότατος μεγαλοδημοσιογράφος.Χρόνια στο δυγκρότημα Λαμπράκη,χρόνια δεξί χέρι του Στ.Ψυχάρη,τώρα εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ ,το οποίο πέρασε στον κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη,τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το δεξί χέρι του Β.Μαρινάκη,ο κ.Γιάννης Βρέντζος στις 6 Νοεμβρίου 2022 δήλωσε στις κάμερες ότι στο Μέγαρο Μαξίμου λειτουργεί ένα φασιστικό καθεστώς παρανομίας με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη” κλπ.Ο Γρηγόρης είναι ανηψιός από αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ήταν Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού.Δηλαδή έστελνε και έφερνε όλα τα γράμματα από και για τον Πρωθυπουργό και ηταν δηλαδή “αντ αυτού” στην κυβέρνηση.

ΟΙ Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα κατηγόρησαν την κυβέρνηση του Κυριάκου και του Γρηγόρη για καθεστώς ανελευθερίας και δίωξης των δημοσιογράφων.

Είχαν το θράσος να κάνουν τέτοια ερώτηση για διώξεις των δημοσιογράφων στο Λονδίνο σε συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Κάρολο και στην Καμίλα μαζί με τη Μαρέβα.

Και ο Κυριάκος,όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο(από το 54ο λεπτό)απάντησε ότι αυτά που λέγονται είναι σκ…

Και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν πά-μπολλες εφημερίδες και λειτουργούν πά-μπολλα ΜΜΕ σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας.

Αμέσως και ο Γιάννης Πρετεντέρης,ο οποίος αυτό τον καιρό δεν βρίσκεται στη Μύκονο με κάποιον υπουργό του Κυριάκου έγραψε στο ΒΗΜΑ του ομίλου Μαρινάκη το άρθρο του.Πάντα σε πρώτο πρόσωπο.Με το “εγώ” φυσικά,αφού είναι γνωστό πως ό,τι συμβαίνει γύρω μας αφορά στον Γιάννη Πρετεντέρη και τον καλεί να πάρει θέση γιαυτό.

Και μια πεταλούδα να σηκωθεί στον Αμαζόνιο και ένα ψαράκι στον Ειρηνικό προκαλεί το “εγώ” του Γιάννη Πρετεντέρη.Και αν είναι στη Μύκονο σε διακοπές θα το σημειώσει και θα πάρει θέση.

Τόσα χρόνια τον αισθανόμαστε όλοι ως τον πιο πιστό σύμβουλο κάθε πρωθυπουργού(εκτός εκείνου που το ΒΗΜΑ αποκάλεσε “ΝΤΟΛΛΥ”)και ο Κυριάκος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τους τάραξε στη …νομιμότητα και την ηθική με το άρθρο του τους Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα ο Γιάννης που δεν είναι στη Μύκονο αυτό τον καιρό.

Τι δεν τους έγραψε;

“Θεληματίες” τους είπε,”περαστικούς” τους είπε και τους θύμισε ότι “οι ελευθερίες μας(σ.σ. των δημοσιογράφων εννοεί και το “μας” σημαίνει ότι θεωρεί και τον εαυτό του δημοσιογράφο ,είτε είναι στη Μύκονο,είτε όχι)δεν τίθενται υπό την έγκριση ή την πιστοποίηση κανενός” και “αν δεν υπήρχε ελευθεροτυπία δεν θα περιμέναμε να μας το πει ο πρωθυπουργός”,αλλά “θα το είχαμε καταλάβει πρώτοι όσοι βιώνουμε την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα κάνοντας τη δουλειά μας”.

Ταράζοντας τους Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα στη νομιμότητα ο Γ.Πρετεντέρης, ο οποίος αυτό τον καιρό δεν είναι στη Μύκονο, η λέξη που χρησιμοποίηση ο Kυριάκος Μητσοτάκης για να απαντήσει στους Ρεπόρτερς αυτούς σημαίνει κατά μία απόδοση “σκατά”,κατ’α μία άλλη “μπούρδες” ή “μαλακίες”.

Ετσι τα γράφει ακριβώς στο έντυπο του,στα ΝΕΑ.Και προσθέτει ότι αυτή η λέξη “είναι το ελάχιστο που περιμένει να ακούσει κανείς από τον Πρωθυπουργό κάθε έντιμος και κάθε εργαζόμενος στον Τύπο”.

Ρίχνοντας και την προσωπική του βολή σε αυτούς τους Ρεπόρτερς σημειώνει ότι “έως τώρα δεν έχω ακούσει καμία επι-βολή,απαγόρευση ή περιορισμό στην ελευθερία του Τύπου πέρα από τα όρια του νόμου”.

Προφανώς εννοεί ότι δεν έχει ακούσει είτε είναι στην Αθήνα,είτε στη Μύκονο και γιαυτό δεν χρειάζεται ειδικότερη διευκρίνηση απο μας.

Αρα;

Μα είναι προφανή τα συμπεράσματα.Π.χ.:

-η βολή στον Γ.Καραϊβάζ ήταν εντός των ορίων του νόμου και μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του ο εν λόγω δημοσιογράφος και στην Ελλάδα και όπου αλλού είναι μετά τη βολή αυτή.

Εφημερίδα των Συντακτών  3/12/22 με ρεπορτάζ για τον δολοφονημένο  Γιώργο Καραϊβάζ .Κατά τον Γ.Πρετεντέρη είναι ανεμπόδιστος να ασκεί ο Καραϊβάζ την δημοσιογραφία που θέλει...

-οι βολές στον Σωκράτη Γκιόλια ήταν επίσης εντός των ορίων του νόμου και τα ίδια ισχύουν και γιαυτόν.

-τρανή επιβεβαίωση των προαναφερομένων δυο περιπτώσεων είναι η βολή στον Στ.Χίο.Η βολή ήταν εντός των ορίων του νόμου γιαυτό και η κυβέρνηση δεν έχει κατηγορήσει κάποιον για παρανομία.Οπως άλλωστε και στις άλλες δυο περιπτώσεις, στις οποίες οι δράστες κάνουν ανενόχλητοι νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Επίσης απόδειξη ελευθερίας είναι ότι ο Χίος γράφει ό,τι θέλει κάθε μέρα,όπως και ο Βαξεβάνης και άλλοι και στα πλαίσια αυτής της ελευθερίας οι κυβερνητικοί τους κάνουν μηνύσεις και αγωγές ,γιατί είναι συκοφάντες.Το γεγονός ότι  αθωώνουν τα δικαστήρια,ελληνικά και ευρωπαϊκά,αυτούς και κάποιους άλλους δημοσιογράφους δεν σημαίνει ούτε ότι δεν είναι συκοφάντες,ούτε ότι δεν έχουν ελευθερία να γράφουν ό,τι θέλουν.

Αλλωστε  “οι δημοσιογράφοι δεν είναι όλοι ίδιοι”.Άρα  δεν είναι και οι δικαστές όλοι ίδιοι.

Οπως π.χ. η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζει Καλογρίτσα και Παππά.

Σε έναν διάλογο που δημοσιεύθηκε λέει σε δημοσιογραφούντα και δημοσιολογούντα που καταθέτει ως μάρτυρας “να είστε ήσυχος στην κατάθεση αλλιώς να φύγετε”.

Δηλαδή αν δεν είναι ήσυχος να μην καταθέσει και ας γνωρίζει για ένα “πτώμα στη ντουλάπα”.

Σε ένα άλλο δικαστήριο άλλη μία πρόεδρος ρώτησε με οργή δημοσιογράφο γιατί κάνει έρευνα σε υπόθεση καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο και όταν εκείνος της απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει την ερώτησή της του είπε “δεν θέλουμε να καταθέσετε τίποτα, να φύγετε”.

Σε ένα τρίτο δικαστήριο ο πρόεδρος όταν ένας δημοσιογράφος μάρτυρας του έδειξε ένα πακέτο εγγράφων με τα ευρήματά του για μέγα τραπεζικό σκάνδαλο του είπε ότι “δεν θέλουμε τίποτα απο σας ,μπορείτε να φύγετε και δεν έχουμε να σας ρωτήσουμε ούτε γιατί σας κάλεσε ο εισαγγελέας να καταθέσετε”.

Αρα ούτε οι δικαστές είναι ίδιοι όλοι.

Κάποιοι δικαστές κατηγόρησαν τον μακαρίτη εκδότη του ΒΗΜΑΤΟΣ για θαλασσοδάνειο 54 εκατομ ευρώ και του πήραν και τις βίλες τις παραθαλάσσιες και τις άλλες.

Ομως κάποιοι άλλοι τον αθώωσαν και είναι κι αυτό μια απόδειξη της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Ελευθερία είναι και μεγάλες καταθέσεις των δημοσιογράφων στη λίστα Λαγκάρντ.Ποιός τους εμπόδισε;

Ποιός εμπόδισε τους Μπομπολαίους να παίρνουν δημόσια έργα(όπως στην Κακιά Σκάλα που τώρα είναι στην επικαιρότητα για την πτώση ενός βράχου),να έχουν την Αττική οδό,να είναι στη λίστα Λαγκάρντ να έχουν ένα σωρό ελεύθερα εντελώς ΜΜΕ;

Κανείς.

Ποιός εμπόδισε τον Κώστα Μητσοτάκη να έχει τη…δημοσιογραφική ιδιότητα μέχρι το θανατό του και να αποτελεί ένα φάρο της ελέυθερης άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στην Ελλάδα;

Κανείς.

Ποιός εμπόδισε τον Κώστα Λαλιώτη να είναι και υπουργός δημοσίων Έργων κλπ αλλά και όλα του τα χρόνια και δημοσιογράφος;

Κανείς.

Ποιός εμπόδισε τόσους και τόσους δημοσιογράφους,όπως τον κυρ Μπάμπη να μπουν και στη Βουλή και να ασκούν και ελεύθερη δημοσιογραφία;

Κανείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παππού τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Ο οποίος επίσης ήταν …δημοσιογράφος.Πάππου προς πάππου…

Δεν ξέρουν όλοι αυτοί τα όρια της ελευθερίας του τύπου και τα ξέρει ένας ακτιβιστής από τη Μπρατισλάβα,όπως σημειώνει οργισμένος ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος αυτό το καιρό δεν είναι στη Μύκονο;

Ηταν μερικά από τα άπειρα παραδείγματα της απόλυτης ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα ,αλλα ικανά να δείξουν πόσο την συκοφαντούν εκείνοι που μετρούν μόνο κάτι λίγες αρνητικές περιπτώσεις και την βάζουν σε άσχημη θέση στον σχετικό κατάλογο διεθνώς.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε γιατί αγανάκτησαν ο πρωθυπουργός και ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος αυτό τον καιρό δεν είναι στη Μύκονο.H ενοχλητική ερώτηση μετά το 53ο λεπτό: