Αρχική Ελλαδα Γεωργούλης: Αρνείται,διαγράφεται,ούτε λέξη ο ίδιος για τα γεγονότα και την Ελένη Χρονοπούλου,ενώ...

Γεωργούλης: Αρνείται,διαγράφεται,ούτε λέξη ο ίδιος για τα γεγονότα και την Ελένη Χρονοπούλου,ενώ φήμες μιλούν και για νέες επερχόμενες καταγγελίες!

7518

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Υπάρχει τουλάχιστον μία νομική “σχολή”που λέει ότι ένας κατηγορούμενος που δηλώνει και είναι αθώος πρέπει να δίνει από την πρώτη στιγμή με λεπτομέρειες τα γεγονότα και τη δική του θέση σε αυτά.Για να μην αλλάζουν ποτέ και να προσκρουουν πάνω τους τα ψεύδη των κατηγοριών.Η ίδια “σχολή” λέει ότι ένας κατηγορούμενος που δηλώνει αθώος και δεν είναι δεν αναφέρεται ποτέ στα γεγονότα και στα προσωπα με λεπτομέρειες για να μην προσκούσουν πάνω τους τα ψεύδη του.

Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι κατηγορούμενος.Η δήλωση των δικηγόρων του είναι η εξής:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023 έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα, με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία, για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητάς του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Σε ρεπορτάζ του το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναφέρει και τα εξής για τον κατηγορούμενο ηθοποιό και πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

“…Ο έρωτας είναι χειρότερος. Όταν βλέπω ερωτευμένους και βλέπω ότι γίνεται ένα “ατύχημα ασυνεννοησίας”, θεωρώ ότι δικαιολογείται οτιδήποτε κι αν κάνεις» έλεγε χαρακτηριστικά σε μια από τις πλείστες τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Παραδεχόταν, ωστόσο, ότι δεν δεχόταν εύκολα την απόρριψη αφού τον έκανε να νιώθει «Σαν το παιδί που ζητάει παγωτό και δεν του δίνουμε και κλαίει συνέχεια μέχρι να του περάσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή τοθ ανέφερε:

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Αλλά για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας ,βίας κατα γυναικών.Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται»

Η εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε:

“Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς. Αν είναι δυνατόν. Αντιθέτως! Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσεις στο δικαστήριο, θα πρέπει όμως, να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε και την έδαρ του τη ζητήσαμε πίσω ήδη”

Από τις δηλώσεις τους προκύπτει με σαφήνεια ότι καθόλου μα καθόλου δεν έχουν πεισθεί από την δήλωση των δικηγόρων του ότι ο Α.Γεωργούλης θεωρείται και είναι αθώος των κατηγοριών.

Αλήθεια γιατί απουσιάζει από το συνταρακτικό αυτό γεγονός(μήνυση-καταγγελία είναι προς το παρόν το γεγονός)κάθε αναφορά για το αν υπήρξε γνωριμία,για το που συνέβη το περιστατικό χωροχρονικά;

To ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επιμένει σε πληροφορίες του ότι έρχονται νέες καταγγελίες για βιασμό και άσκηση βιας από άλλη γυναίκα ασκούμενη στο γραφείο του Α.Γεωργούλη στις Βρυξέλλες με την οποία βγήκε για ποτό εκτός γραφείου και επίσης για κακή συμπεριφορά από άνδρα εργαζόμενο στο ίδιο γραφείο.

Αν πράγματι υποβληθούν τέτοιες καταγγελίες τότε ίσως εξηγείται η σιωπή του Α.Γεωργούλη για γεγονότα και πρόσωπα και γιατί δεν αναφέρει λέξη για το αν είχε γνωρίσει την Ελ.Χρονοπούλου ,αν συναντήθηκε και που ακριβώς μαζί της κλπ

Αυτονόητο είναι ότι στο δυτικό κόσμο τα ΜΜΕ θα είχαν ήδη περιγράψει με λεπτομέρειες τα προαναφερόμενα ζητώντας από τα δυο μέρη των φοβερών καταγγελιών συγκεκριμένα στοιχεία,αφού κρίθηκε ως υπόθεση άξια δημοσιοποίησης με τον πιο επίσημο τρόπο από την πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση απο τον υψηλότερο πολιτικό φορέα της Ευρώπης αυτής της υπόθεσης και οι θέσεις των δυο πλευρών σε υψηλότατο επίπεδο στην πολιτική σκηνή καθιστούν την υπόθεση σε προεκλογική περίοδο ΜΕΣΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κατ αποτέλεσμα και παρέλκει να ερευνήσει κανείς τη βούληση των δυο πλευρών