Αρχική Θέμα Πάει για πολλά λεφτά ο Πρετεντέρης με το νόμο Φλωρίδη αν…Και έστω...

Πάει για πολλά λεφτά ο Πρετεντέρης με το νόμο Φλωρίδη αν…Και έστω και αν απολυθεί σήμερα-αύριο “πατρίκιος”θα μείνει!..

16

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στις φωτογραφίες που βλέπετε πάνω εικονίζεται η εφημερίδα του Γιάννη Πρετεντέρη να γράφει στην πρώτη σελίδα ότι η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη απότην Ευρωπαϊκή ενωση ως χώρα ,όπου το κράτος δικαίου είναι απλά ανέκδοτο.

Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στο γεγονός ότι τρεις Πακιστανοί που βίαζαν και σωματικά και με εγγραφή των πολλαπλών βιασμών σε βίντεο μια 23χρονη τουρίστρια στη Μύκονο αφέθηκαν ελέυθεροι…

Ούτε στο γεγονός ότι για το θάνατο του 19χρονου στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ Λούνα Πάρκ σε Δήμο της Βόρειας Ελλάδας δεν έγινε καμία σύλληψη και προφυλάκιση και απο τους “λειτουργούς”του Λούνα Πάρκ και απο τις αρχές που το άφηναν να λειτουργεί.

ΤΟ γνωστό για το κύρος του POLITICO δακτυλοδείχνει και σήμερα την Ελλάδα ως χώρα-μπανανία στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των Τεμπών,των στυγνών παρακολουθήσεων συγγενών,φίλων,στρατιωτικών,δημοσιογράφων,υπουργών χωρις καμία “υποψία συνεργασίας με τον εχθρό”,αλλά για να τους εκβιάζουν να γράφουν “σωστά”και να μαθαίνουν και να τσακίζουν τις πηγέ τους.

Στη χώρα λειτουργεί ήδη ο νόμος Φλωρίδη που ,όπως τον διαφήμισαν,έγινε για να μπαίνουν ΑΜΕΣΑ φυλακή η “μικρο” και μεγαλοεγκληματίες.

Ομως:

Το μεγαλοέγκλημα των πολλαπλών βιασμών της 23χρονης στη Μύκονο έγινε τον Ιούνιο και αφού ήδη είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος Φλωρίδη.

Ελεύθεροι οι μεγαλοεγκληματίες…

Το ίδιο ισχύει και για το μεγαλοέγκλημα στο Λούνα Πάρκ…

Ελεύθεροι οι μεγαλοεγκληματίες και μάλιστα με το θράσος άλλοι να πηγαίνουν στα γραφεία τους άνετοι και ωραίοι και άλλοι γεμάτοι χαϊμαλιά να δίνουν και συνεντεύξεις στις τηλεοράσεις…

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα περνάει αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο.

Οχι γιατί αποκαλύφθηκε πως ο Γιώργος Αυτιάς έπαιρνε 11 χιλιάρικα το μήνα στον ΣΚΑΙ..Σιγά το ποσό…

Ο πάτρων και ανταγωνιστής του το 2005 έπαιρνε εννιαπλάσιο ακριβώς μηνιάτικο μέσω εταιρειών κλπ κλπ

Είναι στο προσκήνιο γιατί ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει μοναδική ευκαιρία να πλουτίσει με το νόμο Φλωρίδη και να κλείσει και φυλακή άλλους δημοσιογράφους για φοβερά σε βάρος του πρωτοσέλιδα που φτάνουν ακόμα και σε βαρύτατες σεξούβρεις.

Μια απλή αγωγή να κάνει θα πλουτίσει και έτσι και να απολυθεί απο τον Ομιλο Μαρινάκη λίγο θα είναι το κακό.

Γιατί να απολυθεί;

Κυκλοφορεί το σενάριο ότι του ετοιμάζουν απόλυση με αφορμή αυτό το “άρθρο”(να το κάνει ο Θεός άρθρο…) για το οποίο τον αδειάζει και το συγκρότημα Μαρινάκη στο οποίο κατέχει διευθυντική(!!!)θέση.

Το άρθρο έχει τον τίτλο “ΛΟΓΙΚΗ” και μπορείτε να το διαβάσετε:

Γράφει διάφορα για τα εγκλήματα στα Τέμπη,στις υποκλοπές κλπ και γιαυτό του επιτέθηκε με σφοδρότητα η “μάνα των Τεμπών”Μαρία Καρυστιανού,αλλά και προκάλεσε δυο φοβερά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες SPORTIME και ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Διάφορα ΜΜΕ τα αναπαράγουν.Εμείς όχι.Γιατί την…πατήσαμε.Πριν χρόνια δημοσιεύσαμε χωρίς σχόλιο το πρωτοσέλιδο μια εφημερίδας το οποίο αναφερόταν σε ένα άθλιο υποκείμενο το οποίο είχε θέση στο δικαστικό σώμα.

Και μας έκανε αγωγή και την κέρδισε γιατί με την δημοσίευση άνευ ουδεμιάς αναφοράς και ουδενός σχολίου τον δυσφημήσαμε!!!

Αυτό το πρωτοσέλιδο το είχαν δείξει εκείνη την ημέρα ΟΛΕΣ οι τηλεοράσεις και η κρατική που παρουσιάζουν,χωρίς φυσικά να υιοθετούν η προσυπογράφουν ΟΛΑ τα πρωτοσέλιδα.Φυσικά δεν έκανε αγωγή σε κανένα από αυτά…

Αυτή είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα-μπανανία για όσους -όπως εμείς-δεν ακήκαμε και δεν ανήκουμε σε ΚΑΝΕΝΑ “σύστημα”. Και χλευαστικά (έτσι ήθελε…)ο Πρετεντέρης αναφερόμενος ονομαστικά έγραψε “ο Ντάσκας Σπάρτακος”…

Το POLITICO,εντελώς δειγματοληπτικά αναφέρεται στα τρία τελευταία μεγάλα σκάνδαλα.

Με την αναφορά του δεν θυμίζει τον κυνικό (με τις ζωές των άλλων…)Πρετεντέρη.Εξευτελίζει την Ελλάδα των πολιτικών καραγκιόζηδων ως εξής,ενώ είναι απόλυτα βέβαιο ότι αυτοί που παριστάνουν στα ελληνικά δικαστήρια τους υπερευαίσθητους σε θέματα τιμής και υπόληψης δεν θα γράψουν ούτε λέξη στη διάσημη αυτή έκδοση:

“…Πρώτο είναι το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους φοιτητές, από το οποίο προέκυψαν βαθύτερες ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργία του κράτους.

Οι επικριτές μιλούν για συγκάλυψη, ιδιαίτερα για τοπ επίπεδο κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στους σιδηροδρόμους.

Αυτή η συγκάλυψη μερικές φορές παίρνει μια κυριολεκτική μορφή: Στο σημείο της συντριβής συσσωρεύτηκαν πέτρες, εμποδίζοντας τους ειδικούς να ερευνήσουν τη σκηνή, αφαιρέθηκαν τα κατεστραμμένα βαγόνια, καθώς οι οικογένειες των θυμάτων ήλπιζαν ακόμη να βρουν τα λείψανά τους. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος έδωσε αυτή την εντολή, παρόλο που συγγενείς των θυμάτων λένε ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του υπουργού και θα καταθέσουν στο δικαστήριο.

Αρκετές από τις λεπτομέρειες που είναι γνωστές σήμερα αποκαλύφθηκαν μόνο μετά από τεράστια προσπάθεια από τις οικογένειες με την υποστήριξη ανεξάρτητων ειδικών. Ένα κοντέινερ τρένου που έλειπε από το σημείο, για παράδειγμα, βρέθηκε 16 μήνες αργότερα σε ιδιωτικό οικόπεδο. Κανείς δεν έχει παραδεχτεί ότι γνωρίζει πώς κατέληξε εκεί.

Η κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, απέρριψε τη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που ζητούσε δράση κατά δύο πρώην υπουργών Μεταφορών. Ο Χρήστος Σπίρτζης από τον αριστερό Σύριζα κρίθηκε ύποπτος για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη ήταν ύποπτος για κατάχρηση κεφαλαίων.

Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, μόνο το κοινοβούλιο της χώρας μπορεί να διερευνήσει φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά από πρώην υπουργούς. Η εισαγγελία της ΕΕ λέει ότι ο κανόνας αντιβαίνει το δίκαιο της ΕΕ και έχει θέσει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε απάντηση, ο Μητσοτάκης κατηγόρησε την Ευρωπαία εισαγγελέα Laura Kövesi για παρέμβαση σε μια υπό εξέλιξη υπόθεση και υπέρβαση των εξουσιών της.

Τα ελληνικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι οι συνομιλίες μεταξύ του μηχανοδηγού και του σταθμάρχη από τη νύχτα του ατυχήματος ήταν συρραφές και προσφέρθηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το ατύχημα οφειλόταν αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος. Οικογένειες έχουν απευθύνει έκκληση στους ευρωπαϊκούς φορείς για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

«Το έγκλημα στα Τέμπη καταδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τη διαφθορά στους σιδηροδρόμους ως μέρος ενός γενικότερου διεφθαρμένου συστήματος», είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού, επικεφαλής του συνδέσμου οικογενειών.

Το σκάνδαλο spyware

Στην-όχι τυχαία- φωτογραφία προσέξτε ποιός διαχρονικός υπερασπιστής της…δημοκρατίας κάθεται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και φυσικά το ύφος του…

Το σκάνδαλο κατασκοπείας στην Ελλάδα — με το όνομα «Predatorgate» — εξερράγη το καλοκαίρι του 2022 όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, αρχηγός του αντιπολιτευόμενου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, ανακάλυψε παράνομο λογισμικό υποκλοπής spyware στο τηλέφωνό του σε απόπειρα υποκλοπής. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είχε επίσης παρακολουθηθεί από την κρατική υπηρεσία κατασκοπείας.

Το έπος από τότε μεταμορφώθηκε σε ένα εκτεταμένο κατασκοπευτικό θρίλερ στο οποίο το Predator ανακαλύφθηκε σε δεκάδες τηλέφωνα που ανήκαν σε υπουργούς, στρατιωτικούς αρχηγούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Αφορούσε επίσης την παράνομη εξαγωγή λογισμικού σε δικτατορικά καθεστώτα.

Δύο χρόνια αργότερα, οι δικαστικές αρχές απάλλαξαν όλους τους κρατικούς αξιωματούχους και τις κρατικές υπηρεσίες από αδικήματα σε αυτό που τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποκαλούσαν «ημέρα ντροπής».

Μια αναφορά από έναν αναπληρωτή εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι από τους 116 στόχους spyware, 28 τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονταν υπό νόμιμη κρατική επιτήρηση τη στιγμή των απόπειρων hacks. Αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το εύρημα ως «σύμπτωση» και τα αρχεία που περιείχαν το εν λόγω υλικό παρακολούθησης καταστράφηκαν.

Η βύθιση του μεταναστευτικού σκάφους

Τον Ιούνιο του 2023, μια τράτα από τη Λιβύη ανατράπηκε στις ακτές της Ελλάδας μεταφέροντας περίπου 750 μετανάστες. 104 διασώθηκαν και 82 σοροί περισυνελέγησαν. Οι υπόλοιποι θεωρήθηκαν χαμένοι.

Ένα χρόνο μετά, διεθνείς οργανισμοί σημειώνουν ότι ο ρόλος των ελληνικών αρχών δεν έχει ακόμη διερευνηθεί σωστά.

Επιζώντες κατέθεσαν ότι η ελληνική ακτοφυλακή έδεσε στη μηχανότρατα ενώ ήταν ακόμα όρθια και προσπάθησε να την τραβήξει, με αποτέλεσμα να ταλαντευτεί. Οι αρχές το αρνούνται κατηγορηματικά.

Η Frontex, ο οργανισμός ακτοφυλακής της ΕΕ, είπε ότι δεν έλαβε καμία απάντηση από την Ελλάδα αφού προσφέρθηκε να στείλει ένα αεροπλάνο για να παρακολουθήσει την τράτα. Ο υπεύθυνος θεμελιωδών δικαιωμάτων της Frontex, Jonas Grimheden, συνέστησε την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων του οργανισμού στην Ελλάδα. Οι οικογένειες των θυμάτων και των επιζώντων κινούνται νομικά εναντίον οποιουδήποτε στην Ελλάδα κρίνεται υπεύθυνος για το ναυάγιο…”

Αυτά όλα ο Πρετεντέρης θα βρήκε απολύτως σύννομα και λογικά.Αντίθετα δυο εφημερίδες,μια αθλητική και μια ερευνητική,η οποία τους εξευτελίζει με τον χειρότερο τρόπο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και δεν τολμούν να την ακουμπήσουν,εξευτελίζουν τον Πρετεντέρη για το άρθρο αυτό και του δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το νόμο Φλωρίδη και να πλουτίσει,έστω και αν τον απολύσουν από τον όμιλο,στον οποίο πέρασε πολλές δεκαετίες ως βασικότατο(σ.σ.:!!!)στέλεχος γράφοντας διάφορα εξίσουν ηχηρά και εξίσου παρόμοια…

Γιατί κινδυνεύει με απόλυση ο Πρετεντέρης;

Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα της …”λογικής” μετά δημοσίευμα του Ομίλου Mαρινάκη στον οποίο ανήκει ο Πρετεντέρης με τίτλο: “ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ” στο οποίο δημοσιεύει ολόκληρη την απάντηση Καρυστιανού στο κατάπτυστο άρθρο και είναι η εξής:

IN.GR:

“Αναλυτικά η τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού:

«Μαθήματα λογικής και ηθικής προς τους συγγενείς του εγκλήματος των Τεμπών…

Ενάμιση χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και χθες διαβάσαμε μια νέα τοποθέτηση σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε!

Ένας «δημοσιογράφος» αναφέρθηκε σε εμάς, τους γονείς που θάψαμε, όχι ότι απέμεινε από το παιδί μας αλλά ότι μας παραδώσανε άρον άρον και ενώ το μπάζωμα ήταν σε εξέλιξη και διερωτάται αν είναι πρέπον να εκφέρουμε δημόσια την γνώμη μας για τον πρωθυπουργό – ενορχηστρωτή της υπόθεσης και υποστηρικτή του πρώην Υπουργού Μεταφορών, παρακάμπτοντας την «δικαιοσύνη» που έχει αναλάβει το γνωστό της έργο.

Ο πρωθυπουργός που στο πρώτο 24ωρο απεφάνθη ως ειδικός, ότι όλα οφείλονταν σε ανθρώπινο λάθος.

Που μέσα στις πρώτες κιόλας ώρες βρήκε την ευκαιρία , να δώσει την απάνθρωπη διαταγή μπαζώματος και να πετάξει τα οστά των παιδιών μας σε όλη την γύρω περιοχή της Λάρισας.

– Ύβρις προς τους νεκρούς! και όχι μόνο – διεπράχθη μέσα στις πρώτες 24 ώρες!

Που έδωσε εντολή στη Περιφέρεια να αναλάβει το μακάβριο έργο της μετακίνησης και διασκόρπισης των χωμάτων και των σωρών ενώ εκείνος τριγύριζε δήθεν θλιμμένος και στεναχωρημένος… και μας μιλούσε για άπλετο φως στην υπόθεση…

600.000 εκταμιεύτηκαν αμέσως… Η πιο γρήγορη πράξη Δημοσίου στην ιστορία

Που γύριζε μαζί με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών σε προεκλογικές εκδηλώσεις, δηλώνοντας τη στήριξη προς το πρόσωπο του και την ώρα που εμείς φωνάζαμε για το μπάζωμα, εκείνος μιλούσε για εργαλειοποίηση του πόνου μας.

2 μήνες μετά των θάνατο των παιδιών μας!!!

Αχρειότητα είναι πολύ σεμνή λέξη για κάποιες πράξεις.

Αλήθεια, εσείς που ήσασταν τότε;;;

Που μέσω υπουργού του, ανέθεσε σε 2 υπαλλήλους της… Περιφέρειας(!!) να συντάξουν την τεχνική μελέτη και με την εντολή να μην γίνει έρευνα για την έκρηξη .

Αυτό, δεν σχολιάστηκε ούτε προβλημάτισε την «δικαιοσύνη» που τόσο θερμά υποστηρίζετε.

Εσάς μήπως έπρεπε να σας έχει προβληματίσει;

Εντολές για μοντάζ στα ηχητικά και πλήρης φίμωση των ΜΜΕ τα οποία ταΐζει πλουσιοπάροχα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να κρύβουν επιμελώς την αλήθεια και να βαυκαλίζουν όλες τις αποτυχημένες ενέργειες του ιδίου και των υπουργών του.

Πως λοιπόν να μην είστε ευχαριστημένος από το σύστημα αφού ανήκετε στους καλοταϊσμένους.

Αλίμονο για τους υπόλοιπους.

Αλήθεια που βρίσκετε την ομοιότητα με το δυστύχημα στην Γαλλία και την συμπεριφορά του Μακρόν? Στο δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους από υπερβολική ταχύτητα;

Αυτά που συνέβησαν εδώ είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Για όποιον έχει στοιχειώδη συνείδηση και αξιοπρέπεια. Έχει δηλαδή εξελιχθεί.

Τι σας λέω τώρα…

Δεν σας ενόχλησε όμως τίποτα από όλα αυτά!

Δεν μας εκπλήσσει.

Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για την λογική, την «δικαιοσύνη», την ηθική αλλά και για την «δημοκρατία».

Η δική σας οπτική γωνία είναι απ’ την πλευρά των βολεμένων, η δίκη μας είναι από την πλευρά του δικαίου και της αλήθειας.

Στην χώρα όπου κανένα μα κανένα έγκλημα, ανεξάρτητα αν υπάρχουν νεκροί και πόσοι, δεν αποδίδονται οι ευθύνες στους υπεύθυνους και εσείς θα έπρεπε να είχατε προβληματιστεί και αντιδράσει.

Θεωρείτε εντελώς τυχαίο να υπάρχει πλήρης ατιμωρησία και οι μισοί υπεύθυνοι να αθωώνονται ενώ οι υπόλοιποι να εξελίσσονται επαγγελματικά.

Τίποτα δεν συμβαίνει όμως τυχαία στα εγκλήματα. Διαφθορά ονομάζεται

Γνωρίζετε ότι είμαστε η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης;

Αυτό γιατί δεν σας έχει εξοργίσει όπως εμάς;; Όπως κάθε Έλληνα;

Δεν γνωρίζετε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την «δημοκρατία» όταν η Ανώτατη η Δικαστική εξουσία διορίζεται από την κυβέρνηση;

Στην Ελλάδα από το νούμερο 17 στην ιεραρχία, η κα Αδειλίνη εκτοξεύτηκε ως πρώτη επιλογή.

Προφανώς στην «δικαιοσύνη» που εσείς αναφέρεστε δεν μετράνε η ηθικότητα, οι γνώσεις, η εμπειρία αλλά η διάθεση για τυφλή υπακοή , οι περιορισμένες ικανότητες, ο χαμηλός ουδός ηθικής και ενσυναίσθησης σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φιλοδοξία.

Μετά λοιπόν το χθεσινό μάθημα προς εμάς, μάθετε και εσείς τούτο.

Έχει αποκαλυφθεί πλήρως η ανεπάρκεια της «δικαιοσύνης» και του συστήματος που υπηρετείτε και εκπροσωπείτε.

Η ανεπάρκεια των πολιτικών εν γένει αλλά και όλων των δήθεν δημοκρατικών μηχανισμών που ισχύουν όπως αυτός της εξεταστικής επιτροπής.

Μιας επιτροπής που εμπιστεύονται μόνο οι ένοχοι καθώς αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να ξελασπώσουν…

Αρκετά. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε παραπλανητικά αφηγήματα από εντεταλμένους «δημοσιογράφους».

Η προάσπιση των αξιών που διέπουν ένα Κράτος Δικαίου θα έπρεπε να είναι ο πυρήνας της ενασχόλησης σας και να είστε δίπλα στα θύματα.

Αντ’ αυτού καθοδηγούμενοι από το σύστημα χαρακτηρίζετε τα θέματα δικαιοσύνης για τα οποία διαμαρτυρόμαστε ως κινήσεις αντιπολίτευσης για να βοηθήσετε την κυβέρνηση να κρυφτεί από τις ευθύνες της και να μειώσετε την σημασία των όσων τραγικών συμβαίνουν γύρω μας.

Πλέον η ανοχή μας τερμάτισε για οποιοδήποτε τολμάει να τα βάζει με τα θύματα – ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ –

Οι λέξεις ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ και αντιπολίτευση στην ίδια πρόταση όπως πρώτο ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό προεκλογικά, αποδεικνύει την χαμηλή ηθική σας και την δουλοπρέπεια που σας διακατέχει .

Εν κατακλείδι μαθήματα λογικής, νομικής και ηθικής από έναν δημοσιογράφο πού σταθερά υπερασπίζεται συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι άκυρα επειδή στερούνται της απαραίτητης δημοσιογραφικής αμεροληψίας.

Χάρισμα που δεν είχατε και ούτε θα αποκτήσετε».

Δείτε την ανάρτηση: