Αρχική Αθλητικα Κυπελλούχος στο μπάσκετ ο ΠΑΟ-Για τα μπάζα και αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο…ΠΑΟΚ -Ευρώπη...

Κυπελλούχος στο μπάσκετ ο ΠΑΟ-Για τα μπάζα και αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο…ΠΑΟΚ -Ευρώπη 2ος!

933

 

 

Ο Μπασκετικός Παναθηναϊκός συνεχίζει να κρατάει τον κόσμο του ΠΑΟ κοντά στην ομάδα και δίνει βάση να μιλούν ακόμα για το δίδυμο των αιωνίων.

Κυριολεκτικά αν δεν υπήρχε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός θα μιλούσε κανείς για μια  ποδοσφαιρική ομάδα που κόντυνε το άλλοτε υψηλό μέγεθος του Γουέμπλεϊ σε επίπεδα 5ος-6ος στην Ελλάδα.

Ο εξαιρετικά ανταγωνιστικός Προμηθέας Πατρών στάθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό στο τελικό του Κυπέλλου σαν ίσος.

Με 2 αδέλφια εξαιρετικούς μπασκετμπολίστες(Γκράντ)και έναν εξαιρετικάο πορτορικάνο,τον Κλαβέλ παρακολουθούσε τον ΠΑΟ από κοντά ,ακόμα και όταν πήρε στιγμιαία διαφορά 15 πόντων.Την έφεραν πάλι στους 3 πόντους στο β μισό της τέταρτης περιόδου.

Ο Οντέντ Κάτας που σοβάρεψε και σκλήρυνε τον ΠΑΟ πολύ έστησε απένατι στα αδέλφια αυτά και τον Κλαβέλ 2-4 παίκτες.Τον Παπαπέτρου που διέπρεψε(25 πόντους πολυτιμότερος παίκτης)τον μαγικό Χεζόνια τους εκπληκτικούς και πάλι Σάντ Ρός και Μήτογλου.

Ετσι πήρε το 46ο κύπελλο Ελλάδας(66ος δικός του τίτλος!) με 12 πόντους διαφορά και αφού στο τέλος ο Χεζόνια έκανε ένα απίστευτο σλάλομ κάνοντας τα 3/4 του …γύρου του  γηπέδου με την μπάλλα,πέρασε τους πάντες απο 2-3 φορές και πέταξε με τη μπάλλα στο καλάθι!

Σίγουρα θα είναι μια φάση να την βλέπει κανείς για χρόνια ,όπως τα καλύτερα στιγμιότυπα των τελευταίων ετών.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 45-41, 68-58, 91-79.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Κάτας): Μακ, Παπαγιάννης 6 (4 ριμπάουντ), Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 25 (6/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χεζόνια 18 (4/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κασελάκης, Γουάιτ 6, Μήτογλου 17 (4/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπεντίλ 3, Σαντ Ρος 16 (4/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Προμηθέας (Γιατράς): Αγκμπελέσε 2, Τζεράι Γκραντ 18 (7/11 δίποντα, 4/5 βολές), Κλαβέλ 3 (6/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Λούντζης 9 (1), Αγραβάνης Δ. 5, Αγραβάνης Γ. 5 (1), Φορντ, Χριστοδούλου 17 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Γιαννόπουλος (0/4 τρίποντα), Μπαζίνας, Τανούλης.

Στο ποδόσφαιρο στον “τελικό” με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο ο ΠΑΟ με εξαίρεση τον Βιγιαφάνες και τον Χατζηγιοβάνη ήταν για τα μπάζα.

Μετά το αγώνα περίπου 100 οπαδοί του Τριφυλλιού αποδοκίμασαν έντονα παίκτες,προπονητή και Αλαφούζο και χρειάστηκε ειδικό σχέδιο διαφυγής για να μην υπάρξει βία…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλαφούζος έδειξε κατάπληκτος για τις αποδοκιμασίες,ίσως γιατί πίστευε ότι οι οπαδοί θα άναβαν κερί στο μπόϊ του αφού κατάφερε ο ΠΑΟ φέτος όχι μόνο να μην…υποβιβαστεί,αλλά και να μην παίξει στα πλέϊ …άουτ!..

Οταν,λοιπόν ο ΠΑΟ, έμεινε πίσω στο σκορ φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου είτε να φάει 2ο γκολ ,είτε να ισοφαρίσει ο Χατζηγιοβάνης,ο οποίος θα το έκανε σε μία φάση,αν ο Τσιντώντας δεν έκανε την απόκρουση της χρονιάς και δεν ήταν κατά σύμπτωση δίπλα του ο Λόπεζ να βγάλει τη μπάλλα,η οποία παρά την απόκρουση θα πήγαινε τελιά στα δίκτυα.

Εκεί έγιναν δυο κινήσεις.

Ο Χιμένεθ ενίσχυσε την ΑΕΚ για το 2ο γκολ,αφού ο καλύτερος παίκτης της Μάνταλος ζήτησε αλλαγή.Ο παπου-Μπόλονι όμως τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση και του χάρισε το ντέρμπι.Εβγαλε πολύ νωρίς στο β ημίχρονο τη δεξιά πτέρυγα με Μολό-Χατζηγιοβάνη!!!Και ο ΠΑΟ έγινε ακίνδυνος.Στις καθυστερήσεις σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ ένας από τους πολλούς ανύπαρκτους ποδοσφαιρικά που παίζουν σε όλες τις ομάδες της Ελλάδας,έκανε ανόητο πέναλτυ στον Μακέντα.Ευτυχώς γιαυτόν και την ΑΕΚ ο Μακέντα το έστειλε στο δοκάρι και κόντυνε τον ΠΑΟ κι άλλο μετά τη δήλωση ότι ο Αλαφούζος τον κράτησε στον ΠΑΟ…Προφανώς ήθελε να πει κάτι εναντίον του ανύπαρκτου προπονητικά Μπόλονι,ο οποίος μετά τον Πογιάτος και σε συνεργασία με τον Αλαφούζο έκαναν τον ΠΑΟ να παλεύει με τον Αστέρα,τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ ΓΙάννενα για την εξάδα…Τον τελικό τον ξεκίνησε ο ΠΑΟ με τρεις  Ελληνες,Διούδη και Χατζηγιοβάνη,Καμπετσή και οι “μεγάλες” μεταγραφές εξέθεσαν την ιδιοκτησία του,φυσικά μαζί με τον προπονητή…

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 5 Ελληνες ενώ στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Αρης(2-0) ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 2 Ελληνες και ο αρης με έναν…

Η ΑΕΚ  πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο και με την “Αγιά Σοφιά” ως έδρα είναι σίγουρο ότι θα έχει πολύ καλύτερες ημέρες ποδοσφαιρικά.

Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ ,ο οποίος έδειξε με το 2-0 επι του Αρη ότι αφεντικό στη Θεσσαλονίκη και 2η ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη αυτήν την εποχή ομάδα στην Ελλάδα,ο Ολυμπιακός βάζοντας πολλούς νεαρούς Ελληνες έφερε 0-0 με τον Αστέρα και ο Μαρτίνς δήλωσε ότι οι νέοι είναι καλοί,αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίζει.

Εκτός Ελλάδας ο Λυκογιάννης έβαλε γκολ στο 1ο λεπτό ενός πολύ κρίσιμου ματς για την Κάλιαρι.Νικησε με 3-1 τελικά την Μπενεβέντο εκτός έδρας και μάλλον σώζεται από τον υποβιβασμό.Ο Κυριακόπουλος δεν έπαιξε στην εκτός έδρας νίκη της Σασουόλο ,επί της Τζένοα.

Ο Παυλίδης,ο Ρότα και ο Εμμανουηλίδης έπαιξαν στις ομάδες τους(Βίλεμ και Σιταρντ) στην Ολλανδία.