Αρχική Αθλητικα Εξοχος ΠΑΟ,τραγικοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ …

Εξοχος ΠΑΟ,τραγικοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ …

985

O Παναθηναϊκός συμπεριφέρεται αγωνιστικά ως να περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για να έρθει στον πάγκο του ο επι 13 χρόνια προπονητής και “βασιλιάς” των πράσινων τίτλων Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Χαμήλωσε το μπάτζετ πολύ με κορμό Ελληνες παίκτες και λίγους και με χαμηλό “κασέ” ξένους.Παράλληλα όλοι συμπεριφέρονται σαν σκυλιά στην άμυνα και στην επίθεση.Δείχνουν ως να μην έχουν άγχος γιατί κανείς δεν τους υπολογίζει φέτος και κανείς δεν θα τους χρεώσει αποτυχία,αφού δεν ξεκίνησαν ούτε ως φαβορί για την 8άδα.

Και όλα δείχνουν το ξεκίνημα και το χτίσιμο του Ομπράντοβιτς με κορμό Ελλήνων και λίγων ξένων,οι οποίοι σιγά-σιγά και με τους τίτλους ανέβαιναν ,είτε οι ίδιοι προσωπικά(π.χ. Μπατίστ) είτε με προσθήκες ακριβών,όπως  ο Πέτκοβιτς,ο Ρέμπρατσα κ.α.

Και ως τώρα ο Παναθηναϊκός ,εξαιρουμένου του “ειδικών συνθηκών” ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τρώει σίδερα και μοιάζει να είναι απο ατσάλι.

Εχασε απο δικές του “μικρολεπτομέρειες” μια μεγάλη νίκη στην έδρα της πανάκριβης Μπαρτσελόνα,η οποία και παρά αυτές τις “μικρολεπτομέρειες” θα έχανε με καμιά 15αριά πόντους διαφροά στο γήπεδό της απο τον ΠΑΟ,αν δεν είχε τον Καλάθη στο παρκέ…

Με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ ο Παναθηναϊκός έδειξε οτι μάχεται σκυλίσια,όχι γιατί νίκησε με 14 ποντους διαφορά,αλλά γιατί κράτησε τους διάσημους και πανάκριβους Ντε κολό,Βέσελι και Ουλανόβας με σύνολο 17 πόντους και οι τρεις μαζί.Τρεις Ελληνες του ΠΑΟ,οι Παπαγιάννης,Μποχωρίδης και Ογκαστ με συμβόλαια που απέχουν έτη φωτός απο αυτά των προαναφερομένων έβαλαν μαζί 22 πόντους…Και με τον Παπαπέτρου στην εξέδρα…Παρέα στα αδέλφια Αντετοκούνμπο,δηλαδή τους Γιάννη με το βρέφος γυιό του,τον πρώην παίκτη του ΠΑΟ Θανάση και τον Κώστα.Και οι τρεις χειροκροτούσαν πολύ κάθε καλή προσπάθεια του ΠΑΟ.

Ο Νέντοβιτς τον οποίο η Αρμάνι έδιωξε ως άχρηστο για να ανεβάσει το κασέ της έβαλε 28 πόντους μόνος του με τρίποντα απο εκεί που κανείς δεν δοκιμάζει ούτε στην απελπισία του.

Ο ΠΑΟ αν πάρει,όπως οι άλλο στα χαρτιά το παιχνίδι με τη βιλλερμπάν,το οποίο ματαιώθηκε με ευθύνη της,αν και εκείνος ταξίδεψε στη Γαλλία είναι κοντά στην…τετράδα στους 5 πρώτους αγώνες.Ολοι τον υπολόγιζαν στις 3 τελευταίες θέσεις…

Προφανώς γιαυτό το ελληνόπουλο προπονητής του οπ Γιώργος Βόβορας,βοηθός προηγουμένων και του Πιτίνο γεμάτος ενθουσιασμό δήλωσε μετά το παιχνίδι:

«Δουλεύουμε πολύ καλά από την πρώτη μέρα, χτίζουμε κάτι ομαδικό, σε άμυνα και επίθεση. Αυτό που λέμε είναι να βλέπουμε ως μια μικρή πρόκληση κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση. Έχουμε τη νοοτροπία που θέλουμε. Δεν καταφέραμε κάτι απόψε,(σ.σ.!!!) αλλά δείχνουμε ποιος θα είναι ο δρόμος μας για τη συνέχεια.

Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, το αμυντικό μας κομμάτι και η διάθεση ήταν σε πολύ υψηλό βαθμό. Όταν καταφέρνεις μια ομάδα με το ταλέντο της Φενέρμπαχτσε να έχει λιγότερους από 20 πόντους ανά δεκάλεπτο για τρεις περιόδους, το “credit” πηγαίνει στην άμυνα. Άλλα δύο σημεία που δείχνουν τη νοοτροπία μας είναι τα ριμπάουντ (για ακόμη ένα παιχνίδι είχαμε τον έλεγχο στις δύο πλευρές του γηπέδου) και τα “deflections”. (σ.σ. εννοεί το χέρι ενός μαυντικού του ΠΑΟ να διώχνει -αλλοιώνει τη μπάλλα σε χέρια αντιπάλων) Είχα πει πριν από το παιχνίδι, στα αποδυτήρια, ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να κάνουμε ρεκόρ στα “deflections”. Τα δυόμιση χρόνια που τα μετράμε, θέλαμε να κάνουμε ρεκόρ. Ήθελα να κάνουμε ρεκόρ για να πάρω τηλέφωνο τον κ. Ρικ Πιτίνο και να τον ενημερώσω. Δεν τα καταφέραμε, αλλά ήμασταν πολύ καλά, είχαμε πάνω από 30 και σίγουρα αυτό δείχνει την προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα».

Πολυτιμότερος του αγώνα ήταν ο Νέντοβιτς , ο οποίος αμέσως μετά είπε στην κάμερα της NOVA: «Νιώθω υπέροχα. Έπρεπε να βγω μπροστά και με βοήθησαν και τα υπόλοιπα παιδιά σ’ αυτό. Παίξαμε καταπληκτική άμυνα. Ο Παπαπέτρου είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για τον Παναθηναϊκό. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά με την εμφάνιση που έκανα, κυρίως όμως με τη νίκη της ομάδα μας».

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-30, 62-56, 82-68.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Βόβορας): Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 5 (3 ασίστ), Όγκαστ 9, Κασελάκης, Φόστερ 6 (1), Νέντοβιτς 28 (7), Σάικς 11 (3), Γουάιτ 7 (1), Μήτογλου, Μπεντίλ 2, Σαντ Ρος 6.

Φενερμπαχτσέ (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Μπράουν 17 (3), Μαχμούτογλου 6 (2), Ντε Κολό 5 (1), Πιερ 5 (1), Μπαρτέλ 2, Βέελι 6, Έντι 6 (2), Ντίξον, Ντουβερίογλου 15, Ουλανόβας 6.

ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ στην Πορτογαλία παρέταξε μια ομάδα -πολύφερνη νύφη απένατι στη Μπράγκα.Τα διάφορα παπαγαλάκια των ατζέντηδων μας ζάλισαν τα αυτιά για τους παικταράδες που πήρε και έχει η ΑΕΚ αναφερόμενοι στον Λιβάϊα,τον Ολιβέϊρα,τον Τσιγκρίνσκι,τον Σάκχοφ,τον Τάνκοβιτς,το Νεντελτσιάρου και δεν συμμαζεύεται.

Ολοι τους ήταν τραγικοί και χειρότεροι απο παίκτες ακαδημιών Κ15…

Ο Ολιβέϊρα έχασε τα άχαστα και εύκολα.Ο Λιβάϊα την ώρα που η ΑΕΚ πάσχιζε να ισοφαρίσει και έχανε βρέθηκε ανενόχλητος με τη μπάλλα στο κέντρο σε αντεπίθεση και είχε να τη δώσει σε 4 επιλογές ώς σε τετράγωνο και σε όποιον να την έδινε η ΑΕΚ θα είχε σουπερ προυποθέσεις,αφού ήταν ελεύθεροι και οι αντίστοιχοι της Μπράγκα ήταν λιγότεροι και σε μειονεκτικές θέσεις.

Ο Λιβάία έφταιξε το…τσουλούφι,το οποίο προσέχει περισσότερο απο τη μπάλλα και την έδωσε στον μοναδικό παίκτη της Μπράγκα που ήταν στο …κέντρο του τετραγώνου.Εκείνος του είπε “ευχαριστώ,πρόσεχε το τσουλούφι ξαναχάνει χιλιοστά και προχώρησε στην εστία της ΑΕΚ.Επρεπε να περάσει όμως αναγκαστικά πάνω απο τον Κρίστιτς,άλλο πολυδιαφημισμένο ξυράφι-παικταράς.Εκείνος έκανε στη μπάντα να περάσει ο πορτογάλλος .ετσι και έγινε και έδωσε ένα εύκολο δεύτερο γκολ στο 77 στον Παουλίνιο.

Στο 88 έγινε και το 3-0.

Τα ίδια ακριβώς ισχυουν με καρμπόν,αλλά διαφορετικά ονόματα για τον ΠΑΟΚ,ο οποίος νωρίτερα με 2 Ελληνες στη σύνθεση αντιμετώπισε την Ομόνοια Κύπρου.Η Ομόνοια προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μούργκ στο 56 και αυτό ήταν.Να μην επαναλμβάνουμε τι εστι ο παικταράς Τσόλακ,Σβάμπ,Ζίβκοβιτς Χ2 και τα ρέστα όλοι αυτοί ένας Πέλκας και Λημνιός…

Αυτονόητο είναι ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα με τους ξένους.Τους θέλουμε στο…σπίτι μας.Αλλά όχι  να κυριαρχούν στις ενδεκάδες των ομάδων μας ως παικταράδες,ενώ οι Ακαδημίες των ομάδων αυτών έχουν πολύ καλύτερους και πάντως πολύ μαχητικότερους…

Στα άλλα ματς με ελληνες (πάντα για το Γιουρόπα λιγκ-Ομίλους) ο Βλαχοδήμος έπαιξε στη νίκη εκτός της Μπενφίκα με 4-2 επι της Λάσκ,ο Μπάρκας επίσης στην ήττα της Σελτικ εντός με 3-1 απο τη Μίλαν του Ζλάταν και ο Χατζηδιάκος στη μεγάλη νίκη της Αλκμααρ στην έδρα της Νάπολι με 2-1 και στην οποία δεν έπαιξε καθόλου ο Μανωλάς.