Αρχική Ελλαδα Παπαχελάς-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Τάϊμς Νέας Υόρκης: Φοβερή επίθεση στο Μητσοτάκη για “σκοτεινούς υπονόμους” και για...

Παπαχελάς-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Τάϊμς Νέας Υόρκης: Φοβερή επίθεση στο Μητσοτάκη για “σκοτεινούς υπονόμους” και για “αυταρχική εξουσία που θα κάνει τον Όρμπαν να μοιάζει με… γατάκι”!..

1163

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Να το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξ αρχής:

Ο Αλέξης Παπαχελάς είναι ο σημαντικότερος από πλευράς πληροφόρησης και επιρροής δημοσιογράφος της εποχής μας.

Το βιβλίο του για τα “σκοτεινά δωμάτια” της ελληνικής πολιτικής εξουσίας και τα πρακτοριλίκια των πολιτικών μας είναι μακράν το πιο σημαντικό βιβλίο στην Ελλάδα από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Σπεύσαμε να διαβάσουμε το άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 21/8/22, μια ημέρα δηλαδή πριν αρχίσουν οι διεργασίες έρευνας για την αυταρχική σε απίστευτο βαθμό εξουσία Μητσοτάκη, ο οποίος έφτασε στο – απίστευτο για τον αιώνα μας – σημείο να παραδεχθεί ότι η ΕΥΠ, στην οποία είχε βάλει αφεντικό τον ανηψιό του Δημητριάδη “παρακολουθούσε νόμιμα, αλλά λάθος” (!) τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Δεδομένου του μέσου στο οποίο δημοσιεύθηκε, αλλά και λαμβανομένου υπόψη ποιός είναι ο συγγραφέας του άρθρου έχει σημασία και μια άνω τελεία.

Όποιος το διαβάσει θα σχηματίσει σε πρώτη ανάγνωση την εντύπωση ότι είναι μια γενική τοποθέτηση για την ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων κλπ.

Εμείς όμως το πήραμε αλλιώς και απλά διαβάστε το για να καταλήξετε αν συμφωνείτε μαζί μας ότι είμαι μια σφοδρή επίθεση στο Μητσοτακικό καθεστώς ή αντίθετα είναι μια γενική τοποθέτηση, όπως προαναφέρουμε.

Ο Κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι έφυγαν οι “παλιοσυριζοανελ”, τους οποίους κανείς δεν εκτιμούσε στο εξωτερικό και ήρθε η κυβέρνηση των νοικοκυραίων. Ήρθε η κυβέρνηση της κανονικότητας, η οποία σκόρπισε ανακούφιση στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο γιατί σέβεται τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά κεκτημένα, την δυτική συμμαχία, τη νομιμότητα, την ηθική.

Τρία και πλέον χρόνια μετά την διακυβέρνηση θείου και ανηψιού, μας ξεφωνίζουν με τα χειρότερα λόγια όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του κόσμου και συνέκρινε το περίφημο BBC και η Ουάσιγκτον Πόστ την διακυβέρνηση Μηστοτάκη με τις πιο σκοτεινές εποχές της Χούντας. Όχι με την καθημερινότητα της χούντας, αλλά τις πιο σκοτεινές πτυχές της…

Ο Αλέξης Παπαχελάς σε κανένα σημείο του μικρού άρθρου του δεν γράφει ότι ο Μητσοτάκης κυβέρνησε και κυβερνά σύμφωνα με τις αρχές που υποσχέθηκε. Ούτε μια τόση δα λεξούλα πέρα από την ανακοίνωση μέτρων που έκανε ΤΩΡΑ σε σωστή κατεύθυνση. Όταν ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ τα μέτρα αυτά. Δηλαδή ΠΟΤΕ!

Αντίθετα γράφει ότι “η Ελλάδα έχει (σ.σ. ΤΩΡΑ με 3ετή διακυβέρνηση θείου – ανηψιού) ένα δομικό πρόβλημα. Οι “υπόνομοί της”είναι πολύ σκοτεινοί. Ενώ σε πολλά είμαστε Ευρωπαίοι, σε μερικά μοιάζουμε να έχουμε κολλήσει στον βαλκανικό μας εαυτό. Το ζήτημα είναι πως βγαίνεις από αυτό τον φαύλο κύκλο, πώς αντιμετωπίζεις το πρόβλημα, χωρίς να κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…”

Ξεκάθαρο συμπέρασμά του ότι η Ελλάδα είναι σε φαύλο κύκλο. Και τον φαύλο κύκλο τον δημιουργούν φαύλοι άνθρωποι, ή ηλίθιοι, ή ανίκανοι….

Στην αρχή του άρθρου του αφού παρομοιάζει την παρούσα κρίση με την κρίση των Ιμίων (!), η οποία οδήγησε σε σωστή αντιμετώπιση των Ενόπλων Δυνάμεων, γράφει στη συνέχεια παρομοιάζοντας Μητσοτάκη με Ούγγρο Όρμπαν:

“… Έτσι και τώρα είναι ανάγκη να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Για έναν κυρίως λόγο. Να μην μπει στο μέλλον σε πειρασμό ένας -δεξιός ή αριστερός- πολιτικός ή αξιωματούχος να νιώσει ότι κατέλαβε την εξουσία και να εκμεταλλευθεί τις τρύπες και την έλλειψη δικλίδων ασφαλείας για να εγκαθιδρύσει ένα πραγματικά σκληρό, αυταρχικό σύστημα, που θα κάνει τον Όρμπαν να μοιάζει…”γατάκι”…”

Ναι, γενικά είναι διατυπωμένο. Αλλά εμείς γιατί βλέπουμε και στην παράγραφο αυτή μια τεράστια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη (ο πολιτικός) και του ανηψιού Δημητριάδη (ο αξιωματούχος) σε σχέση με τις παρακολουθήσεις του ΣΗΜΕΡΑ, οι οποίες είναι και αφορμή και αιτία συγγραφής του άρθρου αυτού, την συγκεκριμένη μάλιστα ημέρα που ανοίγει η Βουλή;

Διότι ο Παπαχελάς δεν γράφει λέξη επειδή απλά θέλει να περάσει την ώρα του.

Το ίδιο και οι περίφημοι “Τάϊμς της Νέας Υόρκης”, που φιλοξενούν ΣΗΜΕΡΑ ένα άρθρο με τίτλο “Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι τώρα ορατή σε όλους”.

Σκληρότατο άρθρο. Mε την υπογραφή του Αλεξάντερ Κλάπ. Του δημοσιογράφου ερευνητή που ήρθε στην Ελλάδα, ερεύνησε και κατέθεσε για το διαβόητο φορτίο ηρωίνης του ΝΟΟR 1.

H εφημερίδα θυμίζει τις υποσχέσεις Μητσοτάκη του 2018 για κυβέρνηση αρίστων. Τρία χρόνια αργότερα εταιρείες πήγαν στην Ελλάδα, μέσα σε ένα μπαράζ διαφημιστικό για τον τουρισμό.

Αλλά μέσα στην Ελλάδα μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα υπάρχει. Αναφέρεται με μια λέξη που παραπέμπει σε υπονόμους. Ομιλεί για διαφθορά ενισχυμένη από πολλές απόψεις. Το ελληνικό κράτος έφτιαξε βιτρίνα, αλλά στην καρδιά του η διαφθορά ενισχύθηκε και τώρα αποκαλύπτεται το δικό της “Γουότεργκεϊτ” με απίστευτης έκτασης παρακολουθήσεις. Αναφέρεται στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και στα συμφέροντα Ελλήνων τραπεζιτών που ερευνούσε.

Οι Τάϊμς περνούν γενεές δεκατέσσερις τον Μητσοτάκη και τον ανηψιό του και μιλούν για βόθρο παρακολουθήσεων πολύ περισσοτέρων, από όσες έχουμε ως σήμερα αντιληφθεί.

Οπως γράφουν οι Τάϊμς είναι μη αντιμετώπισημη η αντίφαση που παρουσιάζει ο κ.Μητσοτάκης στο εξωτερικό. Από τη μία ένα υπεράνω κριτικής και αναμφισβήτητα δημοκρατικό κράτος, του οποίου ο σεβασμός στο κράτος δικαίου θα πρέπει να ανταμείβεται με εταιρικές επενδύσεις και τουριστικό συνάλλαγμα. Από την άλλη είναι μια τελείως διαφορετική χώρα σήμερα, αυτή στην οποία προεδρεύει, από αυτή που περιγράφεται πιο πάνω.

Οι Τάϊμς τον χλευάζουν για την ομιλία του στο αμερικάνικο Κογκρέσο πρόσφατα. Γράφουν ότι εκεί γεμάτος αλαζονεία μιλούσε για 40 λεπτά για κοινωνική εμπιστοσύνη και δυνατούς θεσμούς.

“Οι αρχαίοι Έλληνες”, ανέφερε εν μέσω χειροκροτημάτων, “θεωρούσαν την αλαζονεία, τον εξτρεμισμό και την υπερβολή τις χειρότερες απειλές προς τη Δημοκρατία”.

Το ερώτημα (σ.σ. που βάζουν οι “Τάϊμς”) για τον κ.Μητσοτάκη είναι: Γιατί δεν πιστεύει το ίδιο με τους αρχαίους Έλληνες σήμερα;

 

Η εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία οι πιο πολλοί παλαιοί πολιτικοί παραμένουν σιωπηλοί και αποστασιοποιημένοι, προσπαθεί μέσα από διάφορα σαπιοκάναλα των ΜΜΕ να δικαιολογήσει τις αθλιότητες ΕΥΘΕΙΑΣ, ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ παρακολούθησης ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, με επιθέσεις κατά του… Προκόπη Παυλόπουλου, επειδή του ζήτησε να αναλάβει την απόλυτη ευθύνη που έχει. Και άρα να παραιτηθεί. Και με αθλιότητες κατά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι τον παρακολουθούσαν, γιατί είχε κανάλι επικοινωνίας φιλορωσικό και φιλοκινέζικο…

Αυτή είναι νέα, ανεπίσημη πάλι, βερσιόν.

Η εταιρεία παρακολουθήσεων έιναι ιδιωτική και αυτή προμηθεύτηκε το μηχάνημα, αυτό που κάνει λάθη, όπως στην περίπτωσή μας το “Ντίνα ανάληψη”…

Η πιο παλιά, αρχική, ανεπίσημη βερσιόν:

Αναζητήστε γυναίκα ως αιτία της παρακολούθησης στην περίπτωση Ανδρουλάκη και τσιμουδιά για τον δημοσιογράφο Κουκάκη, ή τον Βαξεβάνη στο παρελθόν.

Ιδιωτικές, λέει, είναι και οι τράπεζες και οι τραπεζίτες που έψαχναν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι.

Άρα ιδιώτης πίσω απο τις παρακολουθήσεις…

Αφού τώρα παραδέχθηκαν επίσημα ΕΥΠ, να συμπεράνουμε ότι κάποιοι στην κυβέρνηση ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ για να εξυπηρετήσουν με τις παρακολουθήσεις ιδιώτες μέσω της ΕΥΠ;

Μπορέι να εννοεί και αυτό η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο Παπαχελάς με το “σκοτεινοί υπόνομοι”;

Πως γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι να είχαν αναπτύξει συστήματα παρακολούθησης στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι στα Σκόπια και στην Ελλάδα και εκεί να εξυπηρετούσαν κυβέρνηση και εδώ ιδιώτες μέσω της κρατικής μας ΕΥΠ;

Τον δημοσιογράφο τον παρακολουθούσαν όπως την Δάφνη και τον Γιάν στη Μάλτα και στη Σλοβακία, όπου και τους σκότωσαν;

Και εκεί για τραπεζίτες και επιχειρηματίες ιδιώτες μιλούσαν, αλλά τελικά αυτοί οι επιχιειρηματίες χρημάτιζαν τους πολιτικούς των χωρών αυτών και αυτό ερευνούσαν οι δολοφονημένοι δημοσιογράφοι…

Δολοφονημένους έχουμε και στην Ελλάδα… Ανεξιχνίαστα… Σε σκοτεινούς υπονόμους…

Ο Κυριάκος, ο πρωθυπουργός μας, στα ευρωπαϊκά και δυτικά σαλόνια δεν είχε υποσχεθεί ότι θα μας οδηγήσει, γιατί ο Τσίπρας μας είχε σε διάφορες πλατείες;

Εκεί είμαστε ή σε “σκοτεινούς υπονόμους”, όπου ο Όρμπαν μοιάζει με γατάκι;

Περιμέναμε να ακούσουμε κάτι σοβαρό γι’ αυτά απο την κρατική τηλεόραση…

Οχι. Είχαν ρεπορτάζ με πανηγύρια γιατί πήραμε 4 μετάλλια στους πανευρωπαϊκούς αγώνες και βγήκαμε… 4η χώρα της Ευρώπης.

Και στην Ολυμπιάδα του 2004 πανηγυρίζαμε γιατί είχαμε βγει 2η χώρα της Ευρώπης.

Και δεινοπάθησαν οι δικαστές μας να… αθωώσουν όλους τους πολλούς που κατηγορήθηκαν για ντοπάρισμα.

Τελευταίο χρυσό στο ακόντιο με την Τζένγκο. Ολες στον τελικό του ακοντισμού ήταν απο Λετονία, Λιθουανία, Τσεχία, Σλοβακία και ανατολικά. Εκεί βρέχει πολύ ταλέντο στο αγώνισμα αυτό και στις μεγάλες χώρες δεν υπάρχει κανείς που να ξέρει να κρατάει ακόντιο. Ούτε ο… Τοτός!

Η Σάκκαρη θα ήταν επίσης μια κάποια λύση για καλές ειδήσεις, αλλά απέτυχε στα τελευταία τουρνουά…

ΥΓ. Επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου η ΕΥΠ παρακολουθώντας έναν ρώσο της πρεσβείας διαπίστωσε ότι χρημάτιζε (ο ρώσος) δεξί χέρι του Κώστα Μητσοτάκη στη Βουλή.

Έστειλε τα στοιχεία στον Κ. Μητσοτάκη, αρχηγό της Αντιπολίτευσης τότε, ο οποίος απομάκρυνε αυτόν τον πολιτικό και ΔΕΝ έστησε δίκτυο παρακολούθησης…

Τα στοιχεία στη διάθεση του καθενός.

Οπως και το βιβλίο “Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ” του Μακιντάϊρ. Και εκεί παρακολουθώντας ρώσο έφτασαν στον αρχηγό της βρετανικής Αντιπολίτευσης Μάϊκλ Φούτ. Ούτε τους πέρασε από το μυαλό να τον παρακολουθήσουν… Ούτε καν να ενημερώσουν την πρωθυπουργό… Εξουδετέρωσαν τον ρώσο απλά.

Εποχή Ψυχρού Πολέμου…

Και εδώ οι θρασύτατοι θείος και ανηψιός μας λένε για “νόμιμη παρακολούθηση που ήταν λάθος”… Έτος 2022…