Αρχική Βίντεο Ο Πρ.Παυλόπουλος,ο Ι.Καποδίστριας,το Αρσάκειο των Μπαμπινιώτη-Λιγνάδη ,το άγος και η γάτα του...

Ο Πρ.Παυλόπουλος,ο Ι.Καποδίστριας,το Αρσάκειο των Μπαμπινιώτη-Λιγνάδη ,το άγος και η γάτα του …Προεδρικού Μεγάρου

1951

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να λάμπει όσο κανείς προκάτοχός του και μετά την αποχώρησή του απο το προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “κατέβηκε” στο Μεταξουργείο να βρει διευθυντή στο κρατικό Θέατρο και να πείσει τον…Δημ.Λιγνάδη να το αναλάβει ,αν και σε καμία περίπτωση δεν είχε τα προσόντα.

Ο Κυριάκος προφανώς είχε ακούσει καλά λόγια για τον Λιγνάδη από το  Αρσάκειο και στο Κολλέγιο και σκέφτηκε να μην χάσει το “κελεπούρι” που δίδασκε πολιτισμό και στα προαναφερόμενα σχολεία.Προφανές είναι εκεί στο Μεταξουργείο που “κατέβηκε” άκουσε ότι υπάρχει και μια …γάτα δικαστίνα,η οποία μπορεί να ισοφαρίσει την απώλεια της γνωστής “γάτας των Ιμαλαϊων” ,η οποία χάθηκε μαζί με τον Στ.Ψυχάρη απο τα “πράγματα”.

Ετσι λοιπόν επελέγη ο Λιγνάδης ,τον προώθησαν και για βραβεία από δεξαμενή σκέψης(…) όπου διακρίνεται η πρώτη εξαδέλφη  και το…αλαφουζέϊκου και ταυτόχρονα επέλεξαν και την δικαστίνα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κάτοικο Μεταξουργείο σε πολυτελή πολυκατοικία μετά εσωτερικής πισινός ως διάδοχο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προχθές πήρε το μάτι μας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να ομιλεί κάπου για την ευαισθησία που έχει στην κακοποίηση ανηλίκων,γυναικών κλπ.

Μας έδωσε αφορμή να ψάξουμε αν απο αυτή την ευαισθησία και με τους εξαιρετικούς συμβούλους που πήρε στο Μέγαρο(και μεταξύ αυτών και ο πρώην δικαστής και νυν δικηγόρος σύντροφός της…)έμαθε ότι όχι ένας και δυο και δεκαδύο απόφοιτοι(τες) του Αρσακείου,αλλά τετρακόσιοι μιλούν για μέγα άγος και βόθρο κακοποιήσης σεξουαλικής στο Αρσάκειο.Δηλαδή αναγκαστικά μασάζ σε μαθήτριες μέσα στην τάξη απο καθηγητή 9που …νυμφεύθηκε και μια απο τις μασαζαρισθείσες ο αθεόφοβος…) για πράξεις βίας κάθε είδους υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και τα τοιαύτα.

Ψάχναμε δηλαδή να βρούμε αν κάλεσε τους 400 καταγγέλλοντες ή έστω τον διάσημο καθηγητή γλωσσολόγο και πρώην Υπουργό Μπαμπινιώτη να πει μαζί του μπροστά στις κάμερες ότι αυτά είναι παραμύθια και ουδέν συνέβη…

Δεν βρήκαμε κάτι ακόμα…Που θα πάει…Θα ψάχνουμε…

Ψάχνοντας,όμως, βρήκαμε τον προκάτοχό της,τον Προκόπη Παυλόπουλο.Παρουσίασε το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια σε μια εξαιρετική έρευνα του Γιώργου Σαρρή στο ΟΠΕΝ.

Δείτε και ακούστε πως ο Ιωάννης Καποδίστριας έστησε αυτό το κράτος μας στα πόδια του,του έδωσε παιδεία,κρατική οντότητα,Δικαιοσύνη.Δείτε και ακούστε ποιός ήταν και πως άφησε πίσω του όχι πολυτελή πολυκατοικία μετά πισινός για να προσφέρει στην πατρίδα,αλλά μια απο τις 3-4 πιο επίζηλες θέσεις στον πλανήτη επι της εποχής του.

Κάπως έτσι έγινε και αυτό το Μέγαρο ,το προεδρικό.Ούτε που φανταζόταν ο Ιωάννης Καποδίστριας ότι θα δια-κοσμηθεί το αξίωμα και το Μέγαρο με τις φωτογραφίες που βλέπετε με τη νέα ένοικό του:

 

Η παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και καθηγητή του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου(μέσα στα 300 καλύτερα στον κόσμο και τώρα) είναι μετά το 36ο λεπτό: