Αρχική Ελλαδα Ιδού το βιβλίο- βόμβα Παυλόπουλου για τα 575 δις που μας χρωστάει...

Ιδού το βιβλίο- βόμβα Παυλόπουλου για τα 575 δις που μας χρωστάει η Γερμανία.Ο μόνος που τόλμησε επίσημα…Ο Κυριάκος και το πανάκριβο γερμανικό συμβόλαιο!..

2459

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη η τότε γερμανική(οικονομικοπολιτική) εξουσία υπό τον Σόϊμπλε εξεδήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να “στείλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης για να ανασυνταχθεί οικονομικά”.Το διαβόητο GREXIT.

Οι εδώ “μπιστικοί” της γερμανικής εξουσίας ξεσάλωσαν.Τα ΜΜΕ και το τραπεζικό σύστημα έλεγε φανερά (ή δήθεν εμπιστευτικά) σε όλα τα “φόρα” ότι το grexit θα ήταν μεν πολύ επώδυνο,αλλά ήταν πια αναπόφευκτο οριστικά και αμετάκλητα για την Ελλάδα.Για να πεισθούν οι Ελληνες περι της ανικανότητάς τους ,αλλά και περι της μη ύπαρξης καμίας άλλης εναλλακτικής,ένας ανεκδιήγητος “μπιστικός”, (μακαρίτης σήμερα…) είχε προτείνει να συνδεθεί κάθε ελληνικό νοικοκυριό με ένα γερμανικό,ώστε το γερμανικό να δίνει οδηγίες και εντολές για το πως θα κινείται οικονομικά το ελληνικό νοικοκυριό!!!

Ολα έμοιαζαν τελειωμένα τον Μάϊο-Ιούνιο του 2015.Τραπεζικός μας είπε τότε  “εμπιστευτικά” ότι όλα τα στελέχη της Τράπεζας αποσύρουν τα ευρώ τους και πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο,έστω και αν το ποσό που ειχαμε ήταν πολύ-πολύ μικρό.

Εμείς την επομένη ημέρα γράψαμε ότι “παρόλα αυτά που συμβαίνουν πρώτα θα φύγει ο Σόϊμπλε απο τη θέση του Υπουργού ΟΙκονομικών ,μετά η Γερμανία απο την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση και ΜΕΤΑ η Ελλάδα από την ευρωζώνη”.

Και προσθέταμε ότι παρά τις αθλιότητες που προωθούσαν τότε γραφίδες  και γλώσσες “πρετεντερικές” η Ελλάδα ήταν σε ισχυρή θέση έναντι της Γερμανίας και δεν κινδύνευε με “κόκκινη κάρτα”.

Σήμερα έχουμε δυο διαφορετικές “πραγματικότητες”:

1-η γερμανική αυτή ηγεσία πάει σπίτι της αρχής γενομένης από την Μέρκελ φέτος και την -προ ετών-αποστρατεία Σόϊμπλε στη Βουλή.

2-εχει λάβει ουσιαστικότατο περιεχόμενο με το πιο επίσημο τρόπο η ισχύς της Ελλάδας,έναντι της Γερμανίας,λόγω των τεραστίων χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.Ο επίσημος τρόπος είναι η ευθεία και χωρίς περιστροφές διεκδίκηση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ απο την Γερμανία μέσω του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Αυτή την διεκδίκηση ο κ.Παυλόπουλος την έθεσε με τυπικό και ουσιαστικό χαρακτήρα προς την γερμανική ηγεσία και κατά την εδώ επίσκεψη της Μέρκελ και στο γερμανικό κράτος,ενόσω ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας(2015-2020) και φυσικά είναι ο κύριος και -ουσιαστικά- μοναδικός λόγος για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντιώθηκε στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για επανεκλογή Παυλόπουλου.

Σήμερα ο κ.Παυλόπουλος γίνεται ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , οποίος εκδίδει βιβλίο,επίσημο και με την υπογραφή του ,στο οποίο δημοσιεύει νομική μελέτη για τις οφειλές της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας.Εκτός του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος από το οποίο πέρασαν κατά σειρά  οι Στασινόπουλος,Τσάτσος,Καραμανλής,Σαρτζετάκης,Καραμανλής,Στεφανόπουλος,Παπούλιας,ούτε πρωθυπουργός διατύπωσε σε δικό του βιβλίο μετά την απόσυρσή του,έστω και απλή αναφορά στις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα!!!

Πριν λίγες ημέρες, από τις εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ, κυκλοφόρησε επίσημα το βιβλίο του κ.Πρ.Παυλόπουλου με τίτλο “ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ”.

Απο την σελίδα 83 αρχίζει το κεφάλαιο “Οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις απανορθώσεις των ζημιών της ναζιστικής θηριωδίας”.

Αφού αναφέρεται εκτενώς στο δεύτερο χειρότερο ολοκαύτωμα της κατοχής(Βιάννου Κρήτης-1943) με ημερομηνίες,πράξεις,ονόματα(αλήθεια πόσοι γνωρίζουν σήμερα ότι οι υπεύθυνοι του ολαυτώματος αυτού γερμανοί στρατηγοί  Μύλλερ και Μπράουερ εκδόθηκαν,δικάστηκαν,καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν στην Ελλάδα τον Μάϊο του 1947;) αναφέρει στο βιβλίο του:

” ΙΙ.Το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων της Γερμανικής κατοχής.

Διευκρινίζεται,ευθύς εξ αρχής,ότι έχουμε να κάνουμε με δυο εντελώς διαφορετικά,απο νομική άποψη,θέματα.Ήτοι:

Α.Το κατοχικό δάνειο.Πρώτον,με το κατοχικό δάνειο προς την Γερμανία,το οποίο συνήφθη υποχρεωτικώς-ορθότερα με καταναγκαστικό και εκβιαστικό τρόπο-μεταξύ της κατοχικής ελληνικής Κυβέρνησης και της Γερμανίας,προς συντήρηση των στρατευμάτων κατοχής.Εδώ πρόκειται,λοιπόν,από νομική σκοπιά για ενοχή εκ συμβάσεως.Άρα,η αντίστοιχη εκ συμβάσεως απαίτηση της Ελλάδας είναι ενδοσυμβατικής-και όχι αδικοπρακτικής-προέλευσης.

Ι.Το ύψος.Σε αυτήν την απαίτηση προστίθενται ποσά,τα οποία προκύπτουν απο συναφείς προς τη δανειακή σύμβαση αιτίες,όπως είναι ιδίως οι τόκοι υπερημερίας,λόγω μη έγκαιρης εξόφλησης.

2.Το απαιτητό.Για την απαίτηση αυτή δεν τίθενται ούτε θέματα παραγραφής,ούτε θέματα παραίτησης.Τίθεται μόνο θέμα συνολικού υπολογισμού της ως σήμερα.Ας σημειωθεί ότι η Ελληνική θέση γίνεται νομικώς τόσο περισσότερο ισχυρή,όσο η αποπληρωμή του δανείου είχε αρχίσει ήδη απο την κατοχική περίοδο.

Β.Οι αποζημιώσεις.Και,δεύτερον,με τις αποζημιώσεις λόγω ανθρώπινων θυμάτων και υλικών καταστροφών στην Ελλάδα από τις δυνάμεις κατοχής.

Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.Η απο ελληνικής πλευράς νομική βάση των αποζημιωτικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας,βρίσκει σταθερό έρεισμα κυρίως στις διατάξεις του άρθρου 3 της Δ’ Σύμβασης της Χάγης του 1907,οι οποίες κωδικοποίησαν και τις έως τότε διατάξεις του Δικαίου του Πολέμου…”

Στη συνέχεια ο κ.Παυλόπουλος αναφέρεται στις νομικές διατάξεις αναλυτικά και σημειώνει ότι αυτό το νομικό πλαίσιο έγινε αποδεκτό ,έναντι της Ελληνικής Κυβέρνησης,επισήμως το 1965,ο τότε Καγκελάριος Λούντβιχ Ερχαρτ…”

Ο κ.Παυλόπουλος ,αφού χαρακτηρίζει τη θέση αυτή της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας Εθνική και Αδιαπραγμάτευτη τονίζει :

“…Πολλώ μάλλον όταν την θέση αυτή ενισχύει,πλέον,καταλυτικώς η πρόσφατη γνωμοδότηση(2019)της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμεπιρογνωμόνων του γερμανικού Κοινοβουλίου(Bundestag),η οποία αφενός αναγνωρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης ή παραγραφής των αξιώσεων αυτών και ,αφετέρου,προτρέπει,”expressis verbis”,την Γερμανική πλευρά να αποδεχθεί την προσφυγή Ελλάδας και Γερμανίας στο αρμόδιο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Κατά τούτο μόνο προβληματισμό προκαλεί η απο 18.10.2019 απόρριψη της ,απο τον Ιούνιο του ιδίου έτους,ρηματικής διακοίνωσης της Ελλάδας-αλλά και μεταγενέστερες άμεσες ή έμμεσες απορρίψεις-αναφορικά με την προοπτική προσφυγής σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum,για την οριστική επίλυση της σχετικής διαφοράς,ως προς τις αξιώσεις της Ελλάδας αναφορικά με το κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές αποζημιώσεις…Η Ελλάδα δεν αποδέχεται την άρνηση της Γερμανίας,πράγμα που σημαινει ότι θα επανέλθει εν προκειμένω δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα νομικά-και όχι μόνο-επιχειρήματά της…”

Από όλα αυτά προκύπτει ότι:

1.Είναι το μοναδικό επίσημο βιβλίο πρώην προέδρου(και των πρωθυπουργών συμπεριλαμβανομένων),το οποίο θέτει με ευθύτητα το θέμα.

2. Ρηματική διακοίνωση είχε γίνει τον Ιούνιο του 2019 επι Προκόπη Παυλόπουλου και Αλ.Τσίπρα και αυτή, ενώ έγινε δεκτή απο το αρμόδιο γνωμοδοτικό συμβούλιο της Γερμανίας απορρίφθηκε από την γερμανική Κυβέρνηση.

Γιατί απορίφθηκε;

Ουσιαστικά απορρίφθηκε διότι “τα λεφτά είναι πολλά”.Και αν η Γερμανία αποδεχθεί τα ποσά,τότε οι ρόλοι αντιστρέφονται.Η Ελλάδα θα είναι η πλουσία χώρα που θα μπορεί να δανείζει τη Γερμανία και αν δεν τα βγάζει πέρα η Γερμανία,ασφαλώς στη Γερμανία δεν θα βρεθεί …ελληνοτσολιάς να υποδείξει στους Γερμανούς πολίτες να συνδεθούν με ένα ελληνικό σπίτι για καλή διαχείριση…

Προφανώς επειδή τα λεφτά είναι πολλά πρώτη προτεραιότητα της Γερμανίας ήταν να βουλώνει το στόμα κάθε ελληνικής ηγεσίας με το καλό η με το ζόρι και να μην θέτει το ζήτημα αυτό.

Η περίπτωση του καθηγητή της Νομικής Προκόπη Παυλόπουλου ήταν πολύ ιδιαίτερη.Ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάγερ και νομικά προώθησε το θέμα και εντός της Γερμανίας,κάτι που ενόχλησε σφόδρα την δεξιά και ακροδεξιά πτέρυγα της γερμανικής πολιτικής σκηνής,η οποία έθεσε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας την άμεση απομάκρυνσή του από την προεδρία της Δημοκρατίας,γιατί το θέμα έπαιρνε με τον πιο επίσημο τρόπο(ρηματική διακοίνωση,θέμα στις συναντήσεις αξιωματούχων κλπ)ουσιαστικό περιεχόμενο.

Πολιτικά είχε τις βάσεις που του έδωσε η προυπηρεσία  συμβούλου δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο προεδρικό Μέγαρο.

Επομένως και συμπερασματικά είναι προφανής η επιλογή των Γερμανών “να φύγει ο Παυλόπουλος και κάθε άλλος καλύτερος θα είναι για μας…”

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε μια έστω μικρή τυπική δικαιολογία για την μη ψήφιση Παυλόπουλου ενισχύει την εκτίμηση ότι στην πράξη εκτέλεσε -εκών,άκων- ένα πανάκριβο γερμανικό συμβόλαιο.

Γιατί πανάκριβο;

Μα από το ύψος των γερμανικών οφειλών αναδεικνύεται το μέγεθός του.

Ποιό είναι αυτό το ύψος;

Αντι να το θέσουμε εμείς με βάση ελληνικές πηγές και υπολογισμούς παραθέτουμε το ύψος όπως το προέβαλε η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ(πάνω η “ψυχή” της) στις 23 Ιουνίου 2011:

“…Ο Ζακ Ντελπλά εξηγεί σε σημερινή συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Les Echos ότι η στάση της Γερμανίας έναντι του προβλήματος χρέους της ευρωζώνης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση της Ελλάδας. «Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη» δηλώνει ο Ντελπλά.

Ο ίδιος προτάσσει την έννοια της οικονομικής αλληλεγγύης, όχι μόνο για την αποφυγή της εξάπλωσης της κρίσης αλλά και για ιστορικούς λόγους. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δισ. ευρώ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ό, τι οι Έλληνες στη Γερμανία. Και εν τέλει κατοικούν και οι δύο στο ίδιο οικοδόμημα. Αν καταρρεύσει θα πέσουν όλοι», τονίζει.Ο Ντελπλά, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της ,το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε. Όμως σε αντάλλαγμα η υπόλοιπη Ευρώπη της ζητά πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη.”

Αυτά έγραφε το ΒΗΜΑ,αλλά στη συνέχεια τα …ξέχασε και αυτό και όλοι στην Ελλάδα.Ακόμα και μια επιτροπή που έκανε η Ελλάδα(Καρακούσης και λοιποί) άφησαν ανοιχτό το ύψος για πάνω απο τα 300 δις…

Το δυσθεώρητο χρέος της Ελλάδας(ουδέποτε αποδειχθέν με ονόματα και ημερομηνίες…)των 330 δις ήταν πολύ εύκολα αντιμετωπίσιμο αν η Γερμανία πλήρωνε τα δικά της χρέη στην Ελλάδα…

Η εδώ πολιτική,επιχειρηματική ,δημοσιογραφική διαπλοκή πάντως έφτασε στο σημείο να φέρνει γερμανικά κανάλια να μάθουν στους Ελληνες δημοσιογραφία σε αυτό το κρίσιμο διάστημα…

Την υστάτη στιγμή οι ΗΠΑ,όπως γράφει ο Ομπάμα στο βιβλίο του,πίεσαν ασφυκτικά και έβγαλαν την γερμανική θηλιά από το λαιμό της Ελλάδας…