Αρχική Αθλητικα Πέθανε ο Πελέ,ένας απο τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ιστορίας!

Πέθανε ο Πελέ,ένας απο τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ιστορίας!

305

 

Ο Βραζιλιάνος Εντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο ,εν συντομία “Πελέ” πέθανε στα 82 του χρόνια και σημάδεψε με το πέρασμά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όχιμόνο την εποχή του,αλλά και τις μετέπειτα ποδοσφαιρικές γενιές.

Το όνομά του το τραγουδούσαν και το τραγουδούν(“κατεβαίνει ο Πελέ/με το σορτσάκι του το μπλε”) ακόμα και γυναίκες που δεν είχαν και στην εποχή του ή δεν έχουν ακόμα και σήμερα την παραμικρή ιδέα τι είναι το ποδόσφαιρο και γενικά και πολύ περισσότερο ειδικά.

Εκανε το άθλημα πολύ πιο λαϊκό και έδωσε φτερά σε φτωχόπαιδα να μπουν ακόμα και ξυπόλυτα(όπως ο ίδιος…)στα γήπεδα τα οποία γέμιζαν σιγά-σιγά και σε άλλα κράτη.

Στο θάνατό του συντηρητικές εφημερίδες του παγκόσμιου Τύπου δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη “βασιλιάς” για να τον χαρακτηρίσουν κορυφαίο του αθλήματος.

Μέχρι πριν 2 χρόνια δεν υπήρχει αμφιβολία ότι ήταν αξεπέραστος σε αριθμητικές και θεαματικές επιτυχίες στην καριέρα του.

Ο έχων την ίδια γλώσσα και την ίδια φτωχή εκκίνηση Κριστιάνο Ρονάλντο τον ξεπέρασε σε αριθμούς και θέαμα και μάλιστα σε εποχή στην οποία οι πδοοσφαιριστές δεν έφευγαν από τα…καφενεία και τα γραφεία τους για να παίξουν στις ομάδες τους,αλλά από σουπερ αθλητικά εργαστήρια και με συνθήκες ανταγωνισμού πολύ πιο δύσκολες.

Ο Αργεντινός Μέσσι,επίσης έκανε μια θεαματική διαδρομή,έχοντας όμως την πολιτική βάση της Μπαρτσελόνα,η οποία “βασίλευε” με την στήριξη της ισπανικής κυβέρνησης προκειμένου να κρατάει σε καταστολή το κίνημα της αυτονομίας των Καταλανών.

Σπουδαίος χειριστής της μπάλλας,σπουδαίος επιτελικός,σπουδαίος εκτελεστής,αλλά ούτε το γενικό αθλητικό του θέαμα ήταν κάτω και απο του Μαραντόνα και του φυσικά του Πελέ και του Ρονάλντο.

Η τεράστια προσφορά όλων τους στις χώρες τους ήταν ότι για την κορυφή της ιστορίας του ποδοσφαίρου “ψηφίζονται” με προσωπικές φυσικά απόψεις τέσσερις και απο αυτούς οι δυο είναι Αργεντίνοι και οι άλλοι μιλούσαν(ο Πελέ),μιλούν βραζιλιάνικα.

Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών των χωρών τους και των οικονομικών συνθηκών σε άλλες χώρες τεράστιος άθλος και των τεσσάρων και φυσικά του αποθανόντος Πελέ,του οποίου η εξόδιος ακολουθία θα γίνει με τιμές και λαϊκό προσκύνημα στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας,την πόλη της ομάδας που τον ανέδειξε,της γνωστής Σάντος.