Αρχική Ελλαδα Τα απίστευτα εξώδικα των Πέτρου Φιλιππίδη και Κώστα Σπυρόπουλου,η υπόθεση Κλίντον-Λεβίνσκι και...

Τα απίστευτα εξώδικα των Πέτρου Φιλιππίδη και Κώστα Σπυρόπουλου,η υπόθεση Κλίντον-Λεβίνσκι και οι αισχροί νόμοι υπέρ επωνύμων και τραπεζιτών…

2518

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“Η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης…”

Η φράση περιέχεται σε εξώδικη δήλωση που έστειλε ο διάσημος στην Ελλάδα ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης και ζητά να μην δημοσιευθεί το όνομά του σε υποθέσεις ,εάν και εφόσον κλπ, σχετίζονται με το #Me Too ,το οποίο ξεκίνησε απο την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Προφανώς ο κ.Φιλιππίδης επικαλείται τους δημοκρατικούς κανόνες της Ελληνικής πολιτείας,όπως αυτοί θεσπίστηκαν και στηρίζονται στο Σύνταγμα και στο νομικό πλαίσιο το οποίο ορίζει ότι ουδείς ένοχος ,έως την αμετάκλητη καταδίκη του.

Με ίδιο περίπου περιεχόμενο έστειλε ανάλογη εξώδικη και ο επίσης διάσημος Κώστας Σπυρόπουλος,ηθοποιός,σκηνοθέτης , ο οποίος απολάμβανε μεγάλη δημοσιότητα,ιδιαίτερα με τους δεσμούς του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη,τη Δήμητρα Λιάννη.

Προφανώς και είναι απολύτως σεβαστό το νομικό πλαίσιο.Αλλά ποιά σχέση έχει με το #MeToo;

Μήπως είναι το ίδιο που προστατεύει ΚΑΙ τα θύματα και αναγνωρίζει την δημοσιότητα ως “συγκεκριμένη διαδικασία” ενημέρωσης της κοινής γνώμης και ενθάρρυνσης θυμάτων;

Αφορούν τα εξώδικα μια δυτικού Τυπου δημοκρατία ή την ελληνική,στην οποία ο Αρειος Πάγος με την υπ αριθμ 3/2016 απόφαση της Ολομέλειας έριξε χαστούκι στον πρώην δικαστή και υπουργό,ως θεσπίσαντα αντισυνταγματικό νόμο για ευνοϊκή μεταχείριση ΕΠΩΝΥΜΩΝ εκ των υστέρων σε “ειδικές περιπτώσεις”;

Αφορούν τα εξώδικα δυτικού τυπου δημοκρατία ή την ελληνική στην οποία και ΣΗΜΕΡΑ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει παραπέμψει νόμους -ρουσφέτια αισχρά και ανήθικα υπέρ τραπεζιτών και επωνύμων  ως αντισυνταγματικά και επαναλήψεις αυτού που ξήλωσε η ολομέλεια το 2016;

Αν αφορά δυτικού τυπου δημοκρατία δείτε στις φωτογραφιες που δημοσιεύουμε  την “συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία” του είδους που ακολουθείται γι αυτές σε αυτού του τύπου τη δημοκρατία.

Είναι ο Μπιλ Κλίντον να ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ σε ζωντανή μετάδοση όχι για παραβίαση νόμου με την Μόνικα Λεβίνσκι,αλλά για το αν είπε ψέμματα για την “ανάρμοστη σχέση” σε έρευνα αν  εκμεταλλεύτηκε τη θέση του κλπ

Αυτές τις ημέρες γίνονται πρωτοσέλιδες οι δηλώσεις της νεαρής γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είχε σεξουαλική σχέση μαζί της ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ανδρέας, ο οποίος αρνείται για να μην συνδεθεί το όνομά του με την υπόθεση του παιδεραστή Τζέφρι Επστάϊν.

Αναφερόμαστε στον Επστάϊν για τον οποίο ο δικηγόρος του δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τον σκότωσαν για να μη μιλήσει”

Είναι ο δικηγόρος Σοέν τον οποίο προσέλαβε τώρα ο Τραμπ για τη δίκη του στη Γερουσία σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο

 

Δεύτερος δικηγόρος είναι στην ίδια υπόθεση ο Μπρους Κάστορ, ο οποίος ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ο εισαγγελέας μιας κομητείας της Πενσιλβάνια. Από αυτή τη θέση αρνήθηκε, το 2005, να ασκήσει δίωξη στον ηθοποιό Μπιλ Κόσμπι, τον οποίο κατηγορούσε μια γυναίκα για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα επόμενα χρόνια, δεκάδες άλλες γυναίκες κατήγγειλαν τον Κόσμπι ο οποίος τελικά καταδικάστηκε, 13 χρόνια αργότερα. Ο ίδιος Κάστορ υπήρξε επίσης προσωρινός γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας. Όμως, εν μέσω του κινήματος #MeToo, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πολιτικές φιλοδοξίες του λόγω των επιλογών που έκανε στην υπόθεση Κόσμπι…

Στις 9 Φεβρουαρίου οι προβολείς θα πέσουν και πάλι επάνω τους, καθώς θα αναλάβουν την υπεράσπιση του Τραμπ, του μοναδικού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει παραπεμφθεί δύο φορές σε δίκη στη Γερουσία.

Πόσοι ηθοποιοί και δημοσιογράφοι και δικηγόροι,αφού απολαύσουν την θετική δημοσιότητα γίνονται και στη χώρα μας πολιτικοί;Γιατί τάχα τους πρέπει μόνο θετιή δημοσιότητα,αφού καθένας σε κάθε στάδιο αναφέρεται σε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και όχι σε ενοχή ,όπως την θέλει το νομικό πλαίσιο το οποίο επικαλούνται;

Γιατί να μην θεωρήσουμε ότι στη χώρα που φτιάχνει νόμους υπέρ των επωνύμων με τέτοια θρασύτητα και έλλειψη δισταγμού,όπως προαναφέρουμε με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και οι επώνυμοι αυτής της κατηγορίας επιθυμούν το σκοτάδι,ώστε και αν ακόμα υπάρξουν βάσιμες ενδείξεις να πετύχουν ό.τι πέτυχαν (και επιμένουν!!!)μέχρι τον αρειο Πάγο και ΣΗΜΕΡΑ για τους επώνυμους τραπεζίτες και θαλασσοδανεισμένους και ληστές δημοσίου χρήματος;

Ουδείς λοιπόν ένοχος μέχρι να βγει αμετάκλητη απόφαση…

Ιδού οι εξώδικες δηλώσεις και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΠΡΟΣ το Νομικό Τμήμα

Αθήνα, την 1η Φεβρουαρίου 2021

Πληροφορήθηκα από δημοσιογράφους, ότι τα τελευταία 24ωρα συζητείται το όνομά μου ως εμπλεκόμενου σε περιστατικά που αγνοώ. Με την παρούσα καλώ να απέχετε από οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρήση, αναπαραγωγή, ή αναφορά του ονόματός μου, της εικόνας μου και της φωνής μου σε σχέση με περιστατικά που είναι δεκτικά προσβολής της προσωπικότητάς μου και της επαγγελματικής διαδρομής μου, πριν αυτά καταγγελθούν σε αρμόδιες αρχές, ώστε να μου δοθεί νόμιμα το δικαίωμα να απαντήσω σε αυτές.

Mε λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακολουθείται ένα modus operandi ομαδοποίησης περιπτώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, χρόνο και πρόσωπα, με κοινό σημείο αναφοράς τη στοχευμένη απόδοση κατηγορίας. Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Ο εθισμός στην κατάρρευση, που απειλεί να ακυρώσει τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, είναι ένα είδος μιθριδατισμού: μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις, όμως την κρίσιμη στιγμή μπορεί να σε προδώσει.

Ξέρετε ποιός είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα.

Για όποιον δεν σεβαστεί αυτήν την ειλικρινή και αυθόρμητη τοποθέτησή μου, επιφυλάσσομαι ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου.

Πέτρος Φιλιππίδης, διά των πληρεξουσίων Δικηγόρων του.Σοφος και Συνεργάτες.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσής μου, στην οποία αναφέρομαι, θέτω υπ’ όψιν σας τα εξής: από τις 29.01.2021 το όνομα και η εικόνα του εντολέα μου παρουσιάζονται νυχθημερόν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, κατά τρόπο ικανό να δημιουργήσει στους τηλεθεατές την εντύπωση ότι ο τελευταίος έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα, ακόμα και σε επίπεδο κακουργήματος, κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Μάλιστα, χωρίς καν ο εντολέας μου να έχει καταστεί κατηγορούμενος ή έστω ύποπτος τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος, διεξάγεται μία ιδιότυπη τηλεοπτική προανάκριση, ακόμα και με on air λήψη «μαρτυρικών καταθέσεων» των οποίων η βασιμότητα δεν έχει διασταυρωθεί ούτε υποτυπωδώς, απλώς εκτοξεύονται σε βάρος του εντολέα μου κατά πλήρη παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας ειδησεογραφικών-πολιτικών αλλά και ψυχαγωγικών εκπομπών.

Η ανωτέρω πρακτική διασύρει τον εντολέα μου, ο οποίος για να αμυνθεί πρέπει είτε να συμμετέχει στο τηλεοπτικό κακουργιοδικείο που έχει στηθεί σε βάρος του, είτε να αποδεχθεί την ηθική του εξόντωση και τον πλήρη διασυρμό της προσωπικότητάς του, μέσα από διαδικασίες οι οποίες παραβιάζουν κάθε αρχή προστασίας του ατόμου και της προσωπικότητας αλλά και του τεκμηρίου αθωότητάς του. Οι πρακτικές αυτές ουδεμία ανάγκη ενημέρωσης ή προστασίας του κοινού εξυπηρετούν καθότι, εάν υφίστατο σχετική περίπτωση, θα είχαν ήδη παρέμβει οι αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τηλεδικίας αποτελεί η εμφάνιση οψίμως καταγγέλλουσας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN υπό την «προεδρία» της κυρίας Σίσσυς Χρηστίδου για να περιγράψει, χωρίς καμία διασταύρωση της είδησης, τις «σεξουαλικές χειρονομίες» που δήθεν υπέστη, εξαναγκάζοντας στην ουσία τον εντολέα μου, ως μοναδικό μέσο άμυνας, να συμμετάσχει σε μία σύγχρονη τηλεοπτική αρένα ρωμαϊκού τύπου όπου στο τέλος οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν κατά το δοκούν για την «ενοχή» του αποφασίζοντας ακόμη και για το ύψος της επιβλητέας «ποινής» του.

Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν του διασυρμού του ονόματος, της τιμής και της υπόληψης του εντολέα μου, τη δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος του, με ανώνυμα τηλεφωνήματα, απόδοση σε αυτόν βαρύτατων δυσφημιστικών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών, αλλά και απειλών τόσο κατά της ζωής τόσο  του ίδιου, όσο και προσώπων του στενού περιβάλλοντός του, ακόμα και ανηλίκων.

Για τους λόγους αυτούς σας ενημερώνω ότι ο εντολέας μου ρητά απαγορεύει την αναφορά του ονόματος σε οποιαδήποτε ραδιοτηλεοπτική εκπομπή, αλλά και τη χρήση της εικόνας του από τηλεοπτικούς σταθμούς. Σας καλούμε να εφαρμόσετε τους κώδικες λειτουργίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και σας καθιστούμε υπεύθυνους για ό,τι τυχόν συμβεί είτε στον ίδιο είτε στην οικογένειά του είτε στα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος.

Τέλος, ο εντολέας μου δηλώνει ότι, για την προστασία της ζωής του, του ονόματος και της τιμής του, θα προσφύγει στο ΕΣΡ, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τις απειλές που συνεχώς δέχεται και θα καταθέσει φάκελο με την καταγγελία του και όλα τα σχετικά αποδεικτικά του στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αθήνα, 01.02.2021

Με εκτίμηση

Αλέξης Γ. Στεφανάκης”

Μετά την δημοσίευση των εξωδίκων ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε εύστοχα:

“Όποιος συμβούλεψε τον #Φιλιππιδης να στείλει προκαταβολικά εξώδικο για να μην αναφερθεί σε καταγγελίες το όνομά του, δεν κρίνεται με βάση αν πιστεύει ή όχι στην ελευθερία του λόγου. Κρίνεται με το πόσο μπούφος είναι αφού στρέφει την προσοχή όλων ακριβώς στον Φιλιππίδη

Δεν μοιάζει με εκείνους που συμβούλεψαν τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει 2-3 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση και έχασε το δίκιο του,αφού όλοι έστρεψαν την προσοχή τους,στο εξοντωτικό για τον Τυπο ποσό και όχι στην ουσία;
Στην υπόθεση #Me Too παρενέβη-όχι τυχαία-και η ηθοποιός και μητέρα Πηνελόπη Αναστασοπούλου ,η οποία έγραψε: “Είσαι πιο ισχυρή από ό, τι γνωρίζεις και φοβούνται τη μέρα που θα το ανακαλύψεις”…