Αρχική Αθλητικα Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα στα γήπεδα με γκολάρες-Νίκησε η Εθνική μπασκετ

Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα στα γήπεδα με γκολάρες-Νίκησε η Εθνική μπασκετ

653

 

 

Ω της ποδοσφαιρικής αθλιότητας!..

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο “ΠΑΟΚ” και ο “Αρης” έχουν κατεβάσει στο γήπεδο 20 ξένους και δυο Έλληνες και στους πάγκους των δύο ομάδων βρίσκονται 16 ξένοι και τρεις Έλληνες.Δικαίωμα των εταιρειών είναι αυτό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την αθλιότητα αυτή δεν κατήγγειλε μόνο ο έως προχθές Ομοσπονδιακός προπονητής Φαν Σχιπ ,αλλά και στην βραδυνη αθλητική του εκπομπή το κανάλι του …ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ  κ.Σαβίδη,το ΟΠΕΝ…

Το θέαμα που πρόσφεραν στον αγωνιστικό χώρο  και στο πρώτο και στο δεύτερο  ημίχρονο  ήταν  επιεικώς άθλιο. Μια δυο φάσεις και μια δυο αποκρούσεις δεν σημαίνει τίποτα…Οπως ήταν και στο “Καραϊσκάκης” στο Ολυμπιακός -Βόλος,όπου είχαν γίνει τα ίδια.Το επίπεδο της διαιτησίας είναι επίσης επιεικώς άθλιο.Οπως και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό.

Στο δεύτερο ο ΠΑΟ έβαλε 2 γκολ με τον Μακέντα,αλλά την προσοχή τραβούσαν στα άδεια γήπεδα άλλα πράγματα.Οπως το πανώ εναντίον του Αλαφούζου στην σχεδόν άδεια Λεωφόρο..

Το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα Τύπου είναι ασφαλώς πολύ καλύτερο,ιδιαίτερα στο ντέρμπι στο οποίο η ΓΓΑ με κόουτς τον Γιώργη Σταματάκο κέρδισε 1-0 την ομάδα του ΟVER FΜ των Γιώργου Χελάκη-Νίκου Κατσαρού.Και οι δυο ομάδες χρησιμοποίησαν αποκλειστικά Έλληνες και το ματς ήταν θρίλερ μέχρι το τελευταίο λεπτό που βρήκε νικήτρια την ΓΓΑ με 1-0.

Φυσικά μόνο Έλληνες χρησιμοποιήθηκαν και στο ντέρμπι IEFIMERIDA-Ntaskaspress/Avgi το οποίο επίσης ήταν θρίλερ ως το τέλος με νικήτρια την πρώτη με 2-1.Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και αναλογικά με τους θεατές στα άδεια γήπεδα του “Καραϊσκάκης” και της Λεωφόρου τα δυο αυτά ματς και τα άλλα στο Πρωτάθλημα Τύπου έχουν περισσότερους…

Ενας απο τους ξένους (μας διαφεύγει το όνομά του) έβαλε το γκολ του “ΑΡΗ” στο πρώτο ημίχρονο και στο “Καραϊσκάκης” σκόραραν οι γνωστοί ΕλΑραμπί και Βαλμπουενά ,ενώ μας διαφεύγει ο σκορερ του Βόλου που συγκρατήσαμε ότι δεν είναι κάποιος γνωστός,ώστε να το θυμηθούμε.

Αλλωστε είχαμε την προσοχή μας σε διπλανές οθόνες που είχε ματσάρες στα αγγλικά χιόνια και γαλλικά χιόνια.

Tην προσοχή μας δεν απέσπασε και το σύνηθες.Δηλαδή στις καθυστερήσεις και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ξένων που φορούσαν τις ιστορικές φανέλλες στην Τούμπα έγινε της…Τούμπας και το ματς διεκόπη στο 0-1

Ο Λιονέλ Μέσι οργίασε στο χιόνι στο Σεν Ετιέν και με τρεις δικές του ασιστ η Παρί των αστεριών γύρισε το 1-0 σε 1-3 με δυο γκολ του Μαρκίνιος και ένα του Ντι Μαρία.

Η Παρί πρόσφερε ωραίο θέαμα με τα αστέρια της Μέσι,Νείμαρ,Σερχιο Ράμος,Εμπαπέ,ντι Μαρία,Μαρκίνιος κ.α.αλλά και η σεντ Ετιέν αν δεν έμενε με 10 παίκτες λόγω αποβολής(ο Νεϊμάρ σφάδαζε για ώρα…)ενώ ήταν μπροστά στο σκορ τα πράγματα στο σχεδόν στρωμένο χιόνι θα ήταν διαφορετικά.Αλλωστε μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο γύρισε το σκορ από το 1-1 του ημιχρόνου.

Ιδια ποδοσφαιρική μαγεία κάτω απο το χιόνι που έπεφτε στην Αγγλία.Στο ντέρμπι ο υπηρεσιακός προπονητής Κάρικ άφησε στον πάγκο τον Κριστιάνο μέχρι τα μέσα του β ημιχρόνου.Η απόδοση της Γιουνάϊτεντ μέχρι το 50 ήταν επιπέδου …πρωταθλήματος Τύπου και της Τσέλσι διαστημική.

Απο ολέθριο λάθος του αρχηγού Ζορζίνιο που πρόσφερε το γκολ στο πιάτο και πάνω στο τραπέζι η Μάντσεστερ πήρε θάρρος και βγήκε μπροστά.Και το ματς έγινε υπερθέαμα!Τόσο που μοιάζει ματς σε παιδικές χαρές αυτό που προσέφερεται στα προαναφερόμενα ελληνικά γήπεδα.

Νέος προπονητής της Γιουνάϊτεντ θα είναι Ρανκιν,ο δάσκαλος των υπερπροπονητών Κλοπ και Τούχελ των Λίβερπουλ και Τσέλσι…Ετσι τα κρίσιμα πόστα στην Αγγλία θα βρίσκονται υπό γερμανική “κατοχή”…

Υπερθέαμα και στο Μάντσεστερ ,όπου ,αν δεν είχαν χρώματα γνωστά οι ομάδες θα μπέρδευε κανείς την Γουέστ Χάμ(4η στη βαθμολογία) που έχασε τελικά 2-1 στο τέλος,αλλά ο Λαντσίνι έβαλε ένα απίθανο γκολ ακριβώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο που αξίζει να το βλέπει κανείς 100 φορές.

Υπερθέαμα και στο Λέστερ.Το χιόνι είχε στρωθεί για καλά και τα 6 γκολ(4-2  την Γουότφορντ)ήταν πολλά κερασάκια σε πολλές τούρτες.

Ο απίθανος Κυριακόπουλος που δεν έκανε σε ελληνικές ομάδες πήρε τις ταυτότητες όχι μόνο του διάσημου Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς,αλλά και των επιθετικών αστεριών της πρώτης στη βαθμολογία Μίλαν και την γκρέιμσε απο την κορυφή.

Κερδισε(η Σασουόλο)3-1 στο Μιλάνο.

Προελαύνει και η Τράμζονσπορ με τον Σιώπη βασικό και τον Μπακασέτα στον πάγκο λόγω τραυματισμού.Κέρδισε 2-0 εκτός έδρας και πάει φουλ για πρωτάθλημα μετά δεκαετίες!

Και η Ουτρέχτη του Δουβίκα προελαύνει και ανέβηκε στην 3η θέση του Ολλανδικού πρωταθλήματος με νίκη στις καθυστερήσεις επι της “Ηρακλής”.

Ο Μανωλάς είναι στον πάγκο στο βραδυνό ματς της Νάπολι με τη Λάτσιο.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Εθνική μας ομάδα με την προσθήκη του Κασελάκη κέρδισε με 10 πόντους διαφορά(77-67) την Λευκορωσία για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου και διατηρεί τις ελπίδες της για την πρόκριση σε όμιλο με την Τουρκία και την Βρετανία επίσης.

Εκπληξη ήταν η νίκη του Βεγίου επι της Σερβίας 73-69.Στην 4η περίοδο η Σερβία έβαλε 6 πόντους και έφαγε …19!!!

Οι ομάδες παίζουν χωρίς αστέρια ευρωλίγκας και ΝΒΑ…