Αρχική Διεθνη Πόλεμος στο Καζακστάν!O Πούτιν πληρώνει τις “μαγκιές” και τη θηλιά φυσικού αερίου...

Πόλεμος στο Καζακστάν!O Πούτιν πληρώνει τις “μαγκιές” και τη θηλιά φυσικού αερίου στη Δύση με βαριές απώλειες …Το ελληνικό “μάθημα” στη “Μις Μολδαβία”!

1964

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αφού γράφουν,που γράφουν ορισμένοι αναλυτές,ικανοί και καλά πληροφορημένοι γιατί δεν γράφουν την αλήθεια για το πολεμικό χάος στο έως πριν μερικές ημέρες ήσυχο Καζακστάν;

Τα γεγονότα είναι απλά και ξεκάθαρα:

-Η Δύση,η Ευρώπη,η Ελλάδα περνούν δύσκολο χειμώνα αφού είναι θύματα οικονομικής λεηλασίας από τη Ρωσία του Πούτιν.

Οπως παλαιότερα η λεηλασία της Δύσης-Κίνας γινόταν μέσω του διαβόητου ΟΠΕΚ,δηλαδή της ένωσης χωρών παραγωγής πετρελαίου φέτος και επειδή το πετρέλαιο αντικαταστάθηκε από το φυσικό αέριο σε μεγάλο βαθμό το ρόλο του ΟΠΕΚ πήρε η Ρωσία.

Ενα μικρό σιγοντάρισμα από το βαθύ γερμανικό κράτος το είχε και το έχει και όχι επειδή έχει στις ρωσικές κρατικές εταιρείες φυσικού αερίου πρώην καγκελάριους(Σρέντερ),υπουργούς και στελέχη της Γερμανοαυστριακής σκηνής.Η Γερμανία έκρινε ότι μπορέι να αντέξει την οικονομική αφαίμαξη απο τη Ρωσία και την προτίμησε αφού αυτή θα βουλιάξει τις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Βρετανίας.Γιαυτό η πίεσή της προς την Ρωσία ήταν απλά συμβολική ,ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να βάλει σε “νόμιμη” λειτουργία τον περίφημο βάρειο αγωγό που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη απο τη Ρωσία με …Γερμανούς κουμανταδόρους!

-Η Ρωσία από την μια πλευρά μαζεύει δισεκατομμύρια,όπως παλαιότερα οι χώρες του ΟΠΕΚ,των οποίων οι πληθυσμοί(Ιράν-Ιράκ-Λιβύη κ.α.)πεινούσαν,οι ηγέτες κολυμπούσαν στη χλιδή και με δωροδοκίες δυτικών κατασκεύαζαν κρυφά πυρηνικά όπλα!

-Η Ρωσία από την άλλη πιέζει αφόρητα τη Δύση να μην στηρίξει την ουσιαστική ένταξη της Ουκρανίας στο Δυτικό στρατόπεδο και προετοιμάζει εισβολή αποκοπής ρωσώφων περιοχών της Ουκρανίας.

Η Δύση στην ουσία με την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου  εξασθενεί οικονομικά και ισχυροποιεί τη Ρωσία,η οποία με τα λεφτά της Δύσης χρηματοδοτεί και οικοδομεί καλύτερες σχέσεις με την Κίνα και την Τουρκία,δίνοντας χρόνο στην οικοδόμηση ενός ετερόκλητου μετώπου άσκησης πίεσης στη Δύση.

Το αχανές Καζακστάν είναι όχι απλά το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας,αλλά κύρια πηγή παραγωγής φυσικού αερίου και για τη ρωσία είναι τόσο αναγκαίο,όσο η …κοιλιά σε έναν άνθρωπο!

Η Δύση ως τώρα δεν έδειχνε ενδιαφέρον για το Καζακστάν ,στο οποίο η Ρωσία είχε εγκαταστήσει αμέσως μετά την πτώση του κομμουνιστικού συστήματος την οικογένεια Ναζαρμπάγιεφ,δηλαδή την οικογένεια ενός πιστού κομμουνιστή ηγέτη,ο οποίος μεταβαπτίστηκε σε…σουλτάνο της περιοχής ελέω Μόσχας.Στυγνός δικτάτορας κυβέρνησε για 30 χρόνια με τις μεθόδους των δικτατόρων και στο τέλος έβαλε μια μαριονέτα,η οποία παριστάνει τον πρόεδρο να του χτίζει κάθε ημέρα και ένα άγαλμα στις πόλεις και τα χωριά του Καζακστάν!Κάτι σαν τους Κιμ της Βόρειας Κορέας.Αποκορύφωμα ήταν η μετονομασία της πρωτεύουσας Αλμάτι σε “Νουρσουλτάν”,δηλαδή το μικρό όνομα του σουλτάνου Ναζαρμπάγιεφ…

Το λάθος της δικτατορίας ήταν ότι υποτίμησε την λαϊκή οργή.Οπως είχε γίνει και στα τελευταία χρόνια της σοβιετίας απο την σοβιετική δικτατορική κυβέρνηση.Ο Γκορμπατσόφ είχε όμως μάτια ανοιχτά και πρόσφερε τα μέγιστα στην ανθρωπότητα γκρεμίζοντας εκ των έσω την κομμουνιστική δικτατορία.Η Δύση κατάπληκτη είδε να πλημμυρίζουν τις χώρες της πανέμορφες μορφωμένες γυναίκες και να ζητούν οποιαδήποτε εργασία.

Η Μαφία της Δύσης τις μετέτρεψε σε “εμπόρευμα” οίκων ανοχής και οίκων ενοχής και τέτοιο ακριβώς ήταν το αδίκημα για το οποίο παραπέμφθηκε ο Έλληνας δικαστικός λειτουργός ,ο οποίος πρόλαβε πριν την παραπομπή για κακούργημα  να “απολαύσει” το εμπόρευμα στους θεσσαλικούς κάμπους ,να εισπράξει χρήματα απο εφημερίδες που τον “δυσφήμησαν”κλπ Ελλάδα και Ελληνική Δικαιοσύνη της εποχής μας…

Ακόμα αυτές οι γυναίκες βιώνουν την σκληρή αυτή μεταχείριση στα χέρια μαφιόζων της Δύσης και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση και σήμερα.

Πχ.το παιδί της πρώην “μις Μολδαβία” βρίσκεται στα χέρια …γείτονα παρά τη θέλησή της!Ελληνικό δικαστήριο με μια κατάπτυστη νομικά απόφαση αποφάνθηκε ότι αφού ο μικρός συμπαθούσε τον γείτονα σαν πατέρα του ας…πάει στα τσακίδια η μάνα,η οποία έχει καταθέσει μήνυση με σκληρές κατηγορίες για αποπλάνηση κλπ και η μήνυση εξετάζεται.

-Το χάος στο Καζακστάν θα έχει βαρύτατες συνέπειες για τον Πούτιν

και πάντως τα κέρδη του απο τη Δύση θα εξαφανιστούν στον αγώνα να κρατήσει το καθεστώς των σουλτάνων που έχει εγκαταστήσει.Και να το καταφέρει σε πρώτη φάση μέσα απο το λουτρό αίματος,στο οποίο ήδη βυθίστηκε το Καζακστάν η συνέχεια θα είναι εξίσου αιματηρή για την οικονομία της Ρωσίας και του Καζακστάν.

-Στρατηγικά η Ρωσία πρέπει να στρέψει την προσοχή της στην αντίθετη απο την Ουκρανία κατεύθυνση και αν οι ταραχές στο Καζακστάν τραβήξουν σε μάκρος ο συμβιβασμός στο ουκρανικό ζήτημα είναι μονόδρομος και θέμα χρόνου ,γιατί είναι απαγορευτικό για τη Ρωσία να χάσει το Καζακστάν και τα γειτονικά κράτη τα οποία ελέγχει ανάλογα.

Καθόλου καλά δεν αισθάνεται με τις εξελίξεις και το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία.Οι πολίτες του Καζακστάν βγήκαν στους δρόμους εξαιτίας της ακρίβειας όχι μόνο στο φυικο αέριο,αλλά και στα άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ακριβώς αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην Τουρκία και όταν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αρχίσει να μην έχει τα βασικά για τη ζωή δεν το σταματούν τα…τάνκς.