Αρχική Ελλαδα Ο Πρετεντέρης και ο ‘Αδωνης,ο Λοβέρδος,ο Καλογρίτσας…Το ψέμα για τον Βαξεβάνη και...

Ο Πρετεντέρης και ο ‘Αδωνης,ο Λοβέρδος,ο Καλογρίτσας…Το ψέμα για τον Βαξεβάνη και οι(άσχετοι) μιζαδόροι πολιτικής και δημοσιογραφίας σε…δημοσκόπηση-χαστούκι!

2125

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μια εταιρεία δημοσκόπησης,η  Kapa Research έκανε μια “ειδική”σφυγμομέτρηση και τα αποτελέσματά της δεν είχαν ευρεία δημοσιότητα.

Από τις ηλικίες 17-24 και 25-39.Μόλις το 41% αισθάνονται Ελληνες και το 31% αισθάνονται ,λέει,πολίτες του κόσμου.

Δείτε δυο χαρακτηριστικούς πίνακες:

 

Μόλις το 4% πιστεύουν(εμπιστεύονται δηλαδή) ότι  τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί προασπίζουν τα συμφέροντα των πολιτών και όχι τα δικά τους.Μόλις το 1% έχει αντίστοιχη πίστη για τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αυτά δεν καμπανάκια,αλλά καταστροφικά αποτελέσματα των διαχειρίσεων ,όχι της γενιάς που τα πιστεύει,αλλά των προηγούμενων που τα κληροδότησαν.

Η προηγούμενη και προ-προηγούμενη κλπ γενιά είχε στο τιμόνι πολιτικούς που έμειναν ατιμωρητοι,αν και καταλήστευαν αποδεδειγμένα τα δημόσια ταμεία.ΟΛΑ τα Κόμματα που άσκησαν εξουσία πέρασαν ειδικούς νόμους απαλλαγής αυτών και των χρηματοδοτών τους.Και οι συνεργοί τους τραπεζικοί επίσης ξεπλύθηκαν και ξεπλένονται και σήμερα με νόμους.Ετσι θρασύτατα ο υιός Ψυχάρης κατέθετε στη Βουλή για “αέρα” στα δάνεια.Ποιός να τον ψέξει αφού η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο με το νομοθετικό πλαίσιο που έφτιαξαν πολιτικοί και ύμνησαν τα Μέσα Ενημέρωσης.

Βαρύτατες δικογραφίες με πολιτικούς,επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που έπαιρναν μίζες απο οπλικά συστήματα.Κι αυτές αρχείο και οι αχρείοι σήμερα κουνούν το δάχτυλο και διδάσκουν… πολιτική φιλοσοφία,φιλοπατρία και σωστή δημοσιογραφία.Αυτή που εμπσιτεύονται αυτά τα άθλια ποσοστά του 6% και του 1%.

Δεν έχουν πρόβλημα.Γιατί εξακολουθούν να “τα παίρνουν”μέσω των διαφημίσεων ,η ροή των οποίων ελέγχεται ακόμα και αν αφορά τεντζερέδια…

Ο Ψυχάρης είχε κάνα δυο πολύ δεξιά χέρια και μερικά άλλα πολύ αριστερά χέρια.

Ενα απο δαύτα είναι ο Πρετεντέρης.

Είναι αυτός που βλέπετε στη φωτογραφία να κόβει βόλτες με το σκάφος στη Μύκονο με τον μπαφΆδωνη συνεπιβάτη.Τα μαγιουδάκια τους και η ατμόσφαιρα δείχνει ότι δεν θα είχαν πρόβλημα για συστέγαση με τις οικογένειές τους.

Στο άρθρο του χθες ο ίδιος Πρετεντέρης εκφράζει την αγανάκτησή του που ένας εκδότης ο Χρ.Καλογρίτσας είχε τόσο φιλικές σχέσεις με έναν πολιτικό ,τον Ν.Παππά,ώστε να λέει στη Βουλή,ότι πήγαινε και έμενε ο ένας στο σπίτι του άλλου.

Διότι τότε ο Καλογρίτσας υποστήριζε ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι για τον Πρετεντέρη Κόμμα εγκληματιών.

Προφανώς εξαιρείται ο σύμβουλος του Αλ.Τσίπρα,ο Καρανίκας.Κι αυτός εξαιρέθηκε τώρα τελευταία.Οταν ο μπαφΆδωνης(εκ της προτεραιότητας στην επένδυση μπάφου…) του ζήτησε συγνώμη και μαζί προωθούν ως μεγαλεπήβολο επενδυτικό σχέδιο στην Ελλάδα τον μπάφο για ιατρικούς(ντεε…)σκοπούς.Ψάξτε τους επιχειρηματίες που θα αναλάβουν αυτές τις “επενδύσεις” και όταν θα τις αναλάβουν οριστικά θα σας γράψουμε αν είχαν ή έχουν στενές και άθλιες σχέσεις τους με την εξουσία.

Ο Πρετεντέρης και οι συν αυτώ έγραφαν ,έλεγαν τα χειρότερα για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Του φόρτωναν και το προπατορικό αμάρτημα ,γιατί τόλμησε να βγάλει το DOCUMENTO.

Η εφημεριδα αυτή χτυπούσε αλύπητα την Διαπλοκή πολιτικών,επιχειρηματιών και δημοσιογράφων σε αυτόπ τον χορό που ο Κ.Καραμανλής ονόμασε “χορό των νταβατζήδων”και ανέθεσε στον Προκόπη Παυλόπουλο να σπάσει την διαφθορά με το νόμο για το Βασικό μέτοχο.Να μην μπλέκουν δηλαδή επιχειρηματίες,δημοισογράφοι με δημόσια έργα και δημόσιο χρήμα.

Στις 24 Νοεμβρίου 2008 η Ψυχαρο-Πρετεντεροεφημερίδα πανηγύριζε για την απόκρουση αυτού του νόμου.Το ρεπορτάζ της καθαρότητας υπέγραψε ένας λαμψερός δημοσιογράφος του συγκροτήματος.

 

Μετά 3 χρόνια ο Βαξεβάνης δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ και στα ονόματα που περιείχε η λίστα ήταν και το όνομα αυτού του λαμψερού δημοσιογράφου.Νόμιμος καθ όλα και αυτός  ο κοτερο-δημοσιογράφος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αντικαταστάθηκε,γιατί “δεν πολέμησε το πελατειακό κράτος” απο τον Κυριάκο με την συντρόφισα ενός πρώην δικαστή και μετέπειτα δικηγόρου,ο οποίος συνεργαζόταν(και) με το γραφείο που πολέμησε(επιτυχώς) για λογαριασμό των νταβατζήδων πελατών του στις Βρυξέλλες εναντίον του νόμου για τον Βασικό Μέτοχο!!!

H κοινή γνώμη λοιπόν βομβαρδίστηκε με την καταγγελία ότι ο Βαξεβάνης έβγαλε την εφημερίδα με χρήματα του Καλογρίτσα που αρχικά πήγαιναν για ΣΥΡΙΖΟκάναλο.

Ενα απο τα δεξιά χέρια του Ψυχάρη ,ο πρώην μισθωτός φτωχοΓιώργης Παπαχρήστος που τώρα το φυσσάει το παραδάκι έγραψε προχθές στην ίδια εφημερίδα που γράφει και ο εν λόγω Πρετεντέρης.

Σύμφωνα με τον Γιώργη Παπαχρήστο, τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εταιρείας των λιβανέζων επιχειρηματιών Χούρυ, δεν πήγαν σε κανένα Documento. Αφού δεν υπήρχε συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοράσεων ο λογαριασμός στην Τράπεζα Αττικής που ήταν στο όνομα του Βλαδίμηρου-Ιωάννη Καλογρίτσα, υιού του Χρήστου Καλογρίτσα, αποδεσμεύτηκε και τα χρήματα κατευθύνθηκαν, το μεν 1,2 εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό του ιδίου στην Εθνική Τράπεζα, τα δε υπόλοιπα 1,8 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό στην Τράπεζα Αττικής της εταιρείας Τοξότης της οικογένειας Καλογρίτσα.

Εγραψε επι λέξει ο Γιώργης Παπαχρήστος: «Ιδού η αποκάλυψη σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου χθες, πρωί πρωί, την ώρα που ο κυρ Χρήστος (Καλογρίτσας) κατέθετε και πάλι στην Προανακριτική Επιτροπή: -τα χρήματα από τι στιγμή που περιήλθαν στην κατοχή του «ιδιοκτήτη» του λογαριασμού, έρχισαν να… μοιράζονται. Εδώ και εκεί. Δεξιά και αριστερά, που λέει ο λόγος.

Πιό συγκεκριμένα, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας μετέφερε διαμιάς σε έναν λογαριασμό που κατείχε στην Εθνική Τράπεζα (και ενδεχομένως να κατέχει ακόμη…) το ποσό των 1.2 εκατομμυρίου ευρώ. Με web banking μάλιστα.

Τα δε υπόλοιπα, περίπου 1.800.000 ερώ, συν κάτι ψιλά που είχε στον λογαριασμό του στην Τράπεζα Αττικής, μεταφέρθηκαν σε άλλο λογαριασμό που διατηρούσε εντός της ίδιας Τράπεζας η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης της οικογένειας Καλογρίτσα».

Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου του 2020, αποκάλυψε πως τα €3 εκατομμύρια που εμφανίζονται να δόθηκαν για να δημιουργηθεί το Documento, στην πραγματικότητα ήταν δεσμευμένα από το ελληνικό Δημόσιο, μετά την αποτυχημένη συμμετοχή της οικογένειας Καλογρίτσα στο διαγωνισμό. Άρα δεν γινόταν να έχουν δοθεί για τη δημιουργία του Documento όπως καταθέτει ο Καλογρίτσας, αφού ήταν στα ταμεία του Δημοσίου. Όταν τον Ιανουάριο του 2017, με απόφαση του ΣτΕ, τα €3 εκατομμύρια της εγγυητικής επιστολής αποδίδονται στην εταιρεία της οικογένειας Καλογρίτσα, τότε, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, αυτά δεν πάνε σε κανένα Documento ή άλλη επένδυση, «αλλά πάνε στην τσέπη του μοναδικού μετόχου της εταιρείας, τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, με την μέθοδο της μείωσης μετοχικού κεφαλαίου». Συνεπώς τα €3 εκατομμύρια δεν πήγαν ούτε στο Documento του Καλογρίτσα, ούτε σε αυτό που εξέδωσε ο Κώστας Βαξεβάνης τον Μάρτιο του 2017…

Η Νέα Δημοκρατία  σε ανακοινώσεις της υποστήριζε ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του DOCUMENTO.

Το φιλικό της site IEFIMERIDAείχε τηνς εξής καταχώρηση στις 5 Ιουλίου 2020:

«Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατ. ευρώ στο Documento», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις Καλογρίτσα, «συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και καλεί τους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και Κώστα Βαξεβάνη να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento;
Πώς έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης;
Παράλληλα, η ΝΔ σημειώνει ότι η δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/nea-dimokratia-perimenoyme-apantiseis-gia-ta-3-ekat-eyro-sto-documento”

 

Σήμερα που είναι και Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και θα θυμηθεί για χρόνια πολλά τον Βαξεβάνη δεν βγάζει και μια ανακοίνωση για το θέμα,να δούμε αν επιμένει;

Είναι ένα καλό θέμα για να κρίνεται την αξιοπιστία πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ο Ν.Παππάς από την πλευρά του κατέθεσε σήμερα μηνυση στον Αρειο Πάγο,εναντόν του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της Επιτροπής,στην οποία κατέθεσε (και)ο Χρ. Καλογρίτσας

Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πολύ φίλος του μπαφΆΔΩΝΗ είναι ο Γιάννης Λοβέρδος της δημοσιογραφίας.

 

Χθες στη Βουλή υπερέβαλε και τους ακραίους μουσουλμάνους.

Οι τελευταίοι(ακραίοι μουσουλμάνοι) παντρεύονται 3-4 γυναίκες,τις ματώνουν κάθε τόσο στο ξύλο,έχουν και φιλενάδες και στο τέλος (αν χρειαστεί)πάνε στο δικαστήριο και παίρνουν τα παιδιά βεβαιώνοντας ότι “δεν άπλωσαν ποτέ χέρι στις γυναίκες τους και δεν έχουν καμία ερωμένη”.Και ας την έχουν μέσα στο σπίτι.Οι επίσημες καταγραφές μετρούν.Και σε αυτές δεν πρέπει να καταγράφεται ότι τις ξυλοκοπούν και τις απατούν.

Ο Λοβέρδος το ξεπέρασε.Είπε στη Βουλή ότι κάποιο αρσενικό (σ.σ.τέρας) μπορεί να ξυλοκοπεί τη συζυγό του και μητέρα των παιδιών,να έχει τις ερωμένες του,αλλά μπορεί να είναι ένας καλός πατέρας και άρα να έχει την συνεπιμέλεια!!!

Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για να κρίνει κανείς την αξιοπιστία των πολιτικών και των δημοσιογράφων.

Να αντιληφθεί  κανείς γιατί προτιμάμε να χάνουμε θέσεις στα ΜΜΕ, όταν μας πιέζουν να λάβουμε μέρος σε Κόμματα.Και δεν θα λάβουμε σε αυτή τη ζωή θέση σε κανένα Κόμμα…

ΥΓ Προσέξτε τη βρομικη ιστορία της λαίδης Νταϊάνα με το περίφημο BBC ,που είναι κρατικό και διάσημο.Ακόμα και το Μπάκιγχαμ επίσημα λέει ότι λυπάται για το θάνατο της λαίδης Νταϊάνα…Αυτόν ντε που βρήκε σε εκείνη τη γέφυρα στο Παρίσι.Ο γυιός της Χάρι δηλώνει ότι την μητέρα του οδήγησε στο θάνατο το Παλάτι,δηλαδή και ο πατέρας του.Και ότι από τον πόνο του βυθίστηκε στο αλκοόλ και σκεφτόταν πολύ να βυθιστεί και στα ναρκωτικά,από τα οποία τον έσωσε η Μέγκαν.

Πλείστα άλλα παιδιά δεν γλίτωσαν και τα ναρκωτικά  με πατεράδες σαν κι αυτούς που ο Λοβέρδος και οι ακραίοι μουσουλμάνοι(μια σκάλα καλύτεροί του στα επίσημα…) θεωρούν καλούς πατεράδες…