Αρχική Αθλητικα Πρώτα ρεβάνς από τον Μέγα Νόβακ Τζόκοβιτς και μετά μετάλλιο για Τσιτσιπά!

Πρώτα ρεβάνς από τον Μέγα Νόβακ Τζόκοβιτς και μετά μετάλλιο για Τσιτσιπά!

28

 

O Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία και έχει την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς από τον καλύτερο όλων των εποχών τενίστα,τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι.

Κέρδισε με συντριβή 6-1 στο δεύτερο σετ των 18ο της παγκόσμιας κατάταξης(ο Στέφανος είναι 11ος) Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπάεζ και προκρίθηκε στο προημιτελικά,δηλαδή σε γύρο που δεν έφτασε ποτέ στην ιστορία Έλληνας τενίστας.

Στους 8 λοιπόν της Ολυμπιάδας θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα νικήσει εκείνος και θα πάρει ρεβάνς από τον αξέχαστο τελικό στο ίδιο γήπεδο για το ρολάν Γκαρός.

Τότε ο Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί 2-0 σετ και ήθελε ένα ακόμα για να  γίνει ο πρώτος  Ελληνας που κερδίζει ένα γκραν σλάμ και μάλιστα ένα απο τα δυο κορυφαία με δεύτερο το Γουίμπλεντον…

Ομως ο Τζόκοβιτς με απίστευτη γαλήνη στο προσωπο και στο παιχνίδι κέρδισε 3-2 και αμέσως μετά ήρθε διακοπές στην Ελλάδα και στην Ακρόπολη,δηλώνοντας για μια ακόμα φορά φιλέλληνας.

Αυτές τις ημέρες ο Στέφανος φαίνεται γυμνασμένος και αποδίδει πολύ δύσκολο για όλους τους αντιπάλους τένις.

Αυτό που πάντα μπορεί να παίξει απο τη…μέση και πάνω και δεν μπορεί όταν δεν προπονείται σε τετρακεφάλους,πόδια και ταχύτητα.

Με δεδομένο πια ότι ο μέγας Τζόκοβιτς έχει κάποια πολλά χρόνια παραπάνω ο Στέφανος με μάξιμουμ απόδοση και λίγη τύχη μπορεί να περάσει στα ημιτελικά και να διεκδικήσει Ολυμπιακό μετάλλιο.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Μεγάλες επιτυχίες και γιατην ελληνική κωπηλασία,η οποία προκρίθηκε σε 3 τελικούς σήμερα.