Αρχική Ελλαδα Ψυχρός,βιολογικός πόλεμος και στη μέση η Ελλάδα και ελληνικό διαβατήριο!Mαφιόζος εμπλέκει Ερντογάν...

Ψυχρός,βιολογικός πόλεμος και στη μέση η Ελλάδα και ελληνικό διαβατήριο!Mαφιόζος εμπλέκει Ερντογάν σε φόνους και ναρκωτικά!

1837

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η πρωτοφανής επίθεση της Λευκορωσίας σε επιβατικό αεροπλάνο ,η απαγωγή και προφανώς η χείριστη μεταχείριση του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς είναι πρωτοφανής για τη νέα γενιά.Οχι για την παλαιότερη που γνωρίζει από ψυχρό μεν ,αιματηρό δε ,πόλεμο.

Το πρωτοφανές είναι η διαφαινόμενη διπλή εμπλοκή της Ελλάδας,αφού αφενός από την Αθήνα ξεκίνησε το αεροπλάνο της εταιρείας Ράϊαν Ερ,(RYANAIR)στο οποίο επέβαινε ο Προτάσεβιτς,παλιός γνώριμος και μαχητικός αντίπαλος του δικτάτορα της Λευκορωσίας Λουκασένκο.

Αφετέρου ένας απο τους άνδρες που κατέβηκαν στη Λευκορωσία και δεν συνέχισαν το ταξίδι προς Λιθουανία φαίνεται ότι είχε ελληνικό διαβατήριο.Πλαστό ή γνήσιο,δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα και τις αμέσως επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις ,αφού μπορεί να είναι και …καρα-Ελληνας και όχι ξένος με ελληνικό διαβατήριο.Εμφανίστηκε πάντως ένας καρα-Έλληνας και δήλωσε ότι θα πήγαινε Λευκορωσία μέσω Λιθουανίας και μια και το αεροσκάφος κατέβηκε απευθείας στη Λευκορωσία,είπε να μην…ξανανέβει και να φτάσει μια ώρα νωρίτερα στην φίλη του που ζει εκεί…Ο ίδιος εργάζεται κάπου στην Ολλανδία…Ετσι θα είναι αν έτσι ισχυρίζεται ότι είναι…

Ο άτυχος δημοσιογράφος βρισκόταν στην Αθήνα μαζί με την αρχηγό της Αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Τιχανόφσκα,η οποία είχε απο το βήμα των Δελφών είχε μιλήσει και πάλι για την δικτατορία της Λευκορωσίας.

Πάνω:Ο Προτάσεβιτς σε δικαστήρια της Λευκορωσίας το 2017.Τον θεωρούσαν πολύ επικίνδυνο…

Πήγαινε στη Λιθουανία ,όπου κατευθυνόταν το αεροπλάνο,αλλά στο αεροπλάνο μπήκαν μαζί του και πράκτορες της Λευκορωσίας-Ρωσίας.Η Βρετανία δημόσια λέει ότι η επιχείρηση οργανώθηκε απο τη Ρωσία,ενώ ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σερκέί Λαβρόφ μετά την συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια είπε ότι εφαρμόσθηκαν διεθνείς κανόνες και το αεροπλάνο οδηγήθηκε στη Λευκορωσία ,γιατί υπήρχε απειλή για βόμβα από την…Χαμάς!

Δηλαδή μια οργάνωση,διοίκηση της Γάζας με πολύ φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία…

Για τις συνθήκες σύλληψης του Ρόμαν Προτάσεβιτς γίνονατι έρευνες.Βέβαιο είναι ότι συνελήφθη (και ίσως θα βασανιστεί)για να αποκαλύψει όσα περισσότερα γνωρίζει τόσο ο ίδιος ο 26χρονος ,όσο και η 23χρονη ρωσίδα φίλη του.Απο το αεροπλάνο κατέβηκαν και 4 άτομα που εικάζεται ότι ήταν ρώσοι και Λευκορώσοι πράκτορες,οι οποίοι είχαν στήσει και έναν εικονικά τσακωμό για το αν υπήρχε βόμβα η όχι.

Προς το παρόν οι Λευκορώσοι έδωσαν και βίντεο στη δημοσιότητα με το οποίο φαίνεται ο Προτάσεβιτς να ομολογεί ότι οργάνωσε και θα οργάνωνε και άλλες ταραχές εντός και εκτός Λευκορωσίας.”Αδίκημα” που τιμωρείται με θανατική ποινή στη δικτατορία του Λουκασένκο.

Ένα ακραίο ενδεχόμενο θα ήταν ο Προτάσεβιτς να συνεργάζεται με τις λευκορωσικές αρχές σε βάρος της Αντιπολίτευσης εν όψει εκλογών πριν η μετά την σύλληψή του…

Αυτό το απέκλεισε ο πατέρας του, ο οποίος ζει στην Πολωνία και δήλωσε ότι στο βίντεο που έδωσαν οι Λευκορώσοι μοιάζει να είναι υπο εξαναγκασμό ο Προτάσεβιτς.Ο πατέρας του  δήλωσε ότι πιθανόν ο γυιός του(φωτογραφία κάτω) έχει σπασμένη μύτη και πρησμένο-πουδραρισμένο πρόσωπο.

Πιθανόν οι Λευκορώσοι στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου ήθελαν να τον εμφανίσουν αμεσα και με ομολογία,ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα φανεί ο ακριβής ρόλος όλων όσων εμπλέκονται στο “διεθνές σκάνδαλο”,όπως το χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν

Επιβάτης που ζήτησε να μείνει ανώνυμος μετά την προσγείωση στη Λιθουανία με αρκετή καθυστέρηση δήλωσε:

“Δεν υπήρξε κάποια σύγκρουση, δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο πριν το αεροσκάφος πραγματοποιήσει στροφή, κανείς δεν ήταν θυμωμένος. Στο Μινσκ, όταν το αεροπλάνο ακινητοποιήθηκε, όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν αλλά ο Ρομάν Προτάσεβιτς, ο δημοσιογράφος, έμεινε λίγο παραπέρα περιστοιχιζόμενος από κάποιους άνδρες. Οι δικές του αποσκευές ερευνήθηκαν εξονυχιστικά πάνω στην πίστα του αεροδρομίου. Του φώναξαν “τι τρέχει;” αυτός μας απάντησε ποιος είναι για να προσθέσει “κινδυνεύω με θανατική ποινή σε αυτή τη χώρα”. Εκεί καταλάβαμε πως ο νεαρός συνελήφθη».

Στη Λιθουανία υποδέχθηκε τους επιβάτες η πρωθυπουργός της χώρας Ιγκριντ Σιμονίτε και δήλωσε ότι είναι επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης,η οποία αργότερα ανακοίνωσε ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο για όλα τα αεροπλάνα της Λευκορωσίας,μέτρο που είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για την χώρα αυτή.

Η Λευκορωσία είναι το τελευταίο “οχυρό” που ελέγχει η Ρωσία με διορισμένη κυβέρνηση,αφού μόνο σε ανέκδοτο μπορεί να αποδώσει κανείς τη “νίκη” Λουκασένκο,στις πρόσφατες εκλογές,τις οποίες η Δύση κατήγγειλε ως απόλυτα νοθευμένες.

Η επίθεση στο αεροπλάνο είναι πολύ πιο ήπια από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.Το 1983 ένα επιβατικό νοτιοκορεατικό αεροπλάνο που πήγαινε στις ΗΠΑ είχε στους επιβάτες “ειδικά”πρόσωπα που προφανώς θεωρούνταν πολύ επικίνδυνα για την τότε Σοβιετική Ενωση.

Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1983 με πύραυλο απο το έδαφος της (τότε)Σοβιετικής Ενωσης και δολοφονήθηκε όχι ένας,αλλά 269 άνθρωποι,επιβάτες και πλήρωμα.

Η Σοβιετική Ενωση αντιδρούσε σπασμωδικά,αλλα απλά καθυστέρησε άλλα 5 χρόνια την εκ των έσω κατάρρευσή της,λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της αντίδρασης των πολιτών της.

Στην μετα-Σοβιετική εποχή άλλα δυο αεροπλάνα καταρρίφθηκαν αν και ήταν πολιτικά και μετέφεραν εκατοντάδες επιβάτες.Το ένα καταρρίφθηκε πάνω απο την Ουκρανία στον φιλορωσικό τομέα,όπου υποτίθεται ότι περνούσε για να φωτογραφίσουν διάφοροι ειδικοί τις θέσεις των φιλορώσων.Ηταν μαλεσιανό.Ενα άλλο του ίδιου κράτους φορτωμένο με κινέζους και άλλους εξαφανίστηκε και συντρίμμια του βρέθηκαν χωρίς ιχνος επιβατών ανοιχτά στον ιδνικό ωκεανό.Εικάζεται ότι στόχευε την αμερικανική βάση-ατόλη Ντιέγκο Γκαρσία και πρόλαβαν και το κατέρριψαν πριν πέσει πάνω της και την διαλύσει…

Η Λευκορωσία προσπαθεί με τη βοήθεια της Ρωσίας να καθυστερήσει την πτώση Λουκασένκο και την εκλογή μιας φιλοδυτικής κυβέρνησης.Παρόμοια αιματηρά επεισόδια υπήρξαν και στην Ουκρανία,κατά την πτώση του τελευταίου φιλοΡώσου ηγέτη της και η Ρωσία παρέχει βοήθεια γιατί θεωρεί το χώρο ζωτικό για την διατήρηση της δύναμής της.Η Δύση που δεν αναγνωρίζει δικτατορικά καθεστώτα και δεν τα στηρίζει για καιρό θεωρεί ότι η Ρωσία με δικτατορίες προσπαθεί να επεκτείνει την τεράστια έκτασή της για να διατηρεί τον έλεγχο από τον Ειρηνικό και την χερσόνησο της Κορέας μέχρι τη Βαλτική.

Η κατάσταση είναι περίπλοκη και η εμπλοκή της Ελλάδας επίσης δεν είναι μονοσήμαντη επειδή είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σαφές με τη συμφωνία στη Γιάλτα έξω και απέναντι απο τη Σοβιετική Ενωση.

Η Ρωσία έχει προβλήματα στην Ουκρανία και με την Τουρκία.Γεγονός είναι ότι στο διάβα της ιστορίας η Ουκρανία διατηρούσε πάντα καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία,έναντι της Ελλάδας,λόγω των τατάρων και του πολέμου της Κριμαίας.Σήμερα με σαφή τρόπο υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας και πού σημειολογικά αυτό τονίστηκε στη συνάντηση των Δενδια-Λαβρόφ στο Σότσι σήμερα.

Την ίδια ώρα το τουρκικό δικτατορικό καθεστώς αρχίζει να τρέμει πιο σοβαρά,από όσο περίμεναν πολλοί.Με οργανωμένο τρόπο απο το Ντουμπάϊ,ένα πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Ερντογάν και απο τους “αρχηγούς” της τουρκικής Μαφία,ο Πεκέρ παρουσιάζει στοιχεία για συνεργασία της τουρκιής κρατικής μπανανίας με άτομα του σκοινιού και του παλουκιού για δολοφονίες αντικαθεστωτικών ,πλουτισμό με χρήματα απο διακίνηση ναρκωτικών,ανθρώπων κλπ

Και δεν έχει τη στήριξη της Ρωσίας,όπως πολλοί προεξοφλούσαν ότι θα είχε…

Στο διεθνές σκηνικό με την επίθεση στο αεροπλάνο ήρθε ταυτόχρονα και η αποκάλυψη απο τις ΗΠΑ γιαυτό που “φώναζε” από την αρχή.Οτι δηλαδή ο κοροναϊός είναι συνέπεια κινεζικών δραστηριοτήτων για βιολογικά μέσα σε ενδεχόμενο πόλεμο ανοιχτό ή μυστικό.

Η Γουόλ Στρητ Τζόρναλ έγραψε ότι 3 κινέζοι επιστήμονες παρουσίασαν συμπτώματα κοροναϊού  τον Νοέμβριο του 2019  και άρα είναι παραμύθι των κινέζων ότι ο κοροναϊός εμφανίστηκε στην αγορά  της Γιουχάν τον Δεκέμβριο του 2019.

Θυμίζουμε ότι ο  αμερικανός συγγραφέας Ντιν Κούντζ έγραψε βιβλίο λίγο πριν την κατάρριψη του νοτιοκορεατικού αεροσκάφους και υποστήριζε ότι θα ξεσπάσει βιολογικός πόλεμος  στην σοβιετική πόλη Κ.

Η σοβιετική Ενωση έπεσε το 1988 και αμέσως ο Κούντζ άλλαξε τη σελίδα εκείνη και έγραψε τότε ότι ο βιολογικός πόλεμος θα ξεσπάσει στην …κινεζική πόλη Γιουχάν το 2020.Απόλυτη επιτυχής …προφητεία!

Η Κίνα μετά τις κατηγορίες αμερικανών τον Φεβρουάριο του 2020 για κινεζικό εργαστήριο με ιούς βιολογικού πολέμου επίσημα δήλωσε (9 Μαρτίου 2020)ότι τον κοροναίό πήγαν στην Κίνα αμερικανοί στρατιωτικοί κατά την διεξαγωγή στρατιωτικών αγώνων στη….Γιουχάν!

Πάντως για νυχτερίδες και παγκολίνους δεν είπαν επίσημα ποτέ…Είπαν μέσω επιστημόνων ότι ΘΑ ήταν πιθανή πηγή.

Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Αμερικανός “Τσιόδρας” Αντονι Φάουτσι δήλωσαν όλα ερευνώνται και δεν έχουν πεισθεί καθόλου από τις κινεζικές εξηγήσεις…

Είτε με ψέμματα,είτε με αλήθειες ζούμε συνθήκες και νέου Ψυχρού πολέμου και βιολογικού πολέμου…

Και είμαστε στην αρχή ραγδαίων εξελίξεων από τη Βαλτική και τη Λευκορωσία(μάλλον θα έχει κρίσιμες εκλογές το φθινόπωρο αναγκαστικά…)μέχρι τον Ειρηνικό.

Στην Ελλάδα συρρέουν πράκτορες διαφόρων μεγάλων δυνάμεων καθώς η Μεσόγειος φλέγεται από τις ακτές της Ισπανίας με οργανωμένες εισβολές μεταναστών-προσφύγων μέχρι τη Γάζα…