Αρχική Αθλητικα Πρωτάθλημα τυπου: Θλιβερά έκτροπα και είτε αλλάζουμε ,είτε βουλιάζουμε!..

Πρωτάθλημα τυπου: Θλιβερά έκτροπα και είτε αλλάζουμε ,είτε βουλιάζουμε!..

1189

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Είναι πολλοστή φορά που σε αγώνα “Πρωταθλήματος Τύπου ” παππούδες μεε μικρά παιδιά και μανάδες φεύγουν απο τα γήπεδα άρον-άρον, γιατί οι λέξεις που εκστομίζονται απο δημοσιογραφικά χείλη είναι της κατηγορίας που θεραπεύεται μόνο με δια βίου αποβολή .Αναφερόμαστε σε αυτό το “πρωτάθλημα” γιατί  είναι προρισμένο(είχε πετύχει εν πολλοίς επι Βαγγέλη Αλυσσανδράτου) να “φέρει κόσμον” ,να διασκεδάζει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους με συμμετοχή και αυτών.

Οχι μόνο δεν “φέρει κόσμον”,όχι μόνο δεν έρχονται οι οικογένειες και τα παιδιά δημοσιογράφων μαζικά ,αλλά σποραδικά όσοι το αποτολμούν έχουν συνέπειες.

Στα “παιχνίδια” SPORT FM-NTASKASPRESS ,ANTENNA-ACTION και ως ένα βαθμό και στο “παιχνίδι” ΑΤΡΟΜΙΤΙΣΤΑΣ-ΑΛΦΑ υπήρχαν στην κερκίδα και στα καφέ μανάδες με παιδιά ,παπούδες με παιδιά που έπαιζαν  παραδίπλα ακριβώς ή θα έπαιζαν,ή θα έκαναν βόλτα.Ασχετοι με το πρωτάθλημα Τύπου.Ηταν και μερικοί σχετικοί.

Δυο-τρεις γύρισαν για πολλοστή φορά σε μας και κουνώντας το κεφάλι μας είπαν
“αν αυτά ακούγονται και γίνονται μεταξύ δημοσιογράφων τι θα ακουστουν εκεί που δεν είναι δημοσιογράφοι”;

Πήραν τα παιδιά μακριά γιατί τα διαδραματιζόμενα ήταν ακατάλληλα για κάτω των …20 ετών.

Και μικρό  παιδί δημοσιογράφου καλούσε τον πατέρα του να φύγει απο το γήπεδο καταφοβισμένο με όσα γίνονταν και λέγονταν…

Στο πρώτο παιχνίδι που είμαστε παρόντες θα έπρεπε σε 5-6 (εκατέρωθεν)να απαγορευθεί δια βίου και η απλή παρουσία τους σε παιχνίδια “πρωταθλήματος Τύπου”.Και μεταξύ αυτών και γνωστοί δημοσιογράφοι…

Ομως επαναλαμβάνουμε και (ξανα)γράφουμε: είναι η πολλοστή φορά που γίνονται τέτοια και  επόπτης-επιστήμονας θλιμμένος γύρισε και μας είπε διαρκούντος του αγώνα: “θα είχε διακοπεί το πρωτάθλημα Τύπου προ πολλού ,αν εφαρμόζαμε τον κανονισμό,όπως στο …κανονικό ποδόσφαιρο.Θα είχαν αποβληθεί δια βίου τόσοι που δεν συμπληρώνατε ενδεκάδες”.

Ορισμένες ομάδες(π.χ. ntaskparess με τη φετινή της μορφή)συνέχισαν σαν να μην συνέβη τίποτα ακόμα και όταν “παίκτης” της τιμωρήθηκε με 9 αγωνιστικές λόγω βαρύτητας παραπτώματος!!!

Αναφερόμαστε στη δική μας(προσωπικά απέχουμε απο …πέρυσι) για να μην θεωρήσει κανείς ότι αν αναφερθούμε σε άλλη(και είναι πολλές…)το πράτουμε απο ιδιοτέλεια.

Γνωστές δημοσιογραφικές φωνές πρέπει να λείψουν δια βίου απο τα γήπεδα ,όταν ακούγονται με φωνή στη διαπασών να αναφέρονται σε γυναικεία και ανδρικά γεννητικά όργανα,ακόμα και όταν το πράττουν σε “διάλογο” με δικό τους “παίκτη”.Και αυτό συνέβη και πάλι.

Βίαιη επίθεση με δολοφονικό χτύπημα αντιμετωπίζεται με απλή…αλλαγή για να μην αποβληθεί δια βίου ο “γνωστός” και όταν το θύμα δεν αφήνει ιερό και όσιο άθικτο κάνουν όλοι ως να μην ακούνε…

Εθος,ήθος…

Π.χ.Στο πρωτάθλημα Τύπου συνεχίζουν άτομα που είχαν εμπλακεί σε επίθεση με …λιθοβολισμό.

Στο πρωτάθλημα τύπου παίζουν εντελώς άσχετοι με τα ΜΜΕ και το ωραίον είναι ότι είναι απο τους πιο ήσυχους ενώ δεν παίζουν παιδιά δημοσιογράφων ακόμα και όταν ο πατέρας τους ή η μητέρα τους έχει διαδρομή δεκαετιών στο -κατά τα άλλα-λειτούργημα…

Με αυτά που γράφουμε εν συντομία δεν θέλουμε να καταγγείλουμε κάποιον συγκεκριμένα,αλλά αφού διευκρινίσουμε ότι δεν κατέχουμε το σύνολο των πληροφοριών για όσες χυδαιότητες έγιναν και πρόσφατα και παλαιότερα να τονίσουμε ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά αυτή η θλιβερή εικόνα.

Οποιος ανοίξει το στόμα του ,οχι για να πει μπράβο,έυγε κλπ αλλά για βρισιές να σταλεί οριστικά σπίτι του,προς όποιον και αν απευθύνεται…

Το πιο ήσυχο “παιχνίδι” των προημιτελικών ήταν ΓΓΑ-Ηθοποιοί 5-1 με 4 γκολ του Παπαϊωάννου και ένα του Πικουλίδη που έπαιξε με βαρύ πένθος.Τα αποτελέσματα στα άλλα ήταν SPORT FM -NTASKASPRESS 2-1,ACTION-ANTENNA 5-4 στα πέναλτυ  ATROMITISTAS-ALPHA 4-0.

Αυτονόητο έιναι ότι δεν επανέλθουμε ξαναγράφοντας για “πρωτάθλημα Τυπου” κλείνοντας με αυτό το ρεπορτάζ την ενασχόληση ,εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και μηδενική ανοχή στα προαναφερόμενα φαινόμενα.

Ακριβώς επειδή κλείνουμε την ενασχόληση είναι ήπιο το ρεπορτάζ σε σχέση με όσα έγιναν.

Από την επόμενη χρονιά ,εάν η δική μας ομάδα λάβει μέρος(με άλλη σύνθεση αυτονόητα)θα ασχολούμαστε με τη δική μας .

ΥΓ.Η αθλητική δημοσιογραφία που ηγείται του πρωταθλήματος Τύπου ας προβληματιστεί με το πόσο μοιάζει αυτό το “πρωτάθλημα” με το λεγόμενο κατ ευφημισμόν “ελληνικό ποδόσφαιρο”,αυτό που δεν ντρέπεται να τελεί υπό κηδεμονία με την πιο ωμή και προσβλητική μορφή της…