Αρχική Αθλητικα Πρωταθλητής και κορυφαίος όλων των εποχών ο Σλούκας-Για ανατροπή-θαύμα ο Ντόντσιτς!

Πρωταθλητής και κορυφαίος όλων των εποχών ο Σλούκας-Για ανατροπή-θαύμα ο Ντόντσιτς!

11

Αρχίζοντας από το μαγικό ΝΒΑ όλα δείχνουν ότι οι περίφημοι “Σέλτικς” της “ελληνικής”Βοστώνης θα επιτύχουν αυτό που έχουν στόχο κάθε χρόνο ,αλλά τα τελευταία 18 χρόνια δεν το καταφέρνουν.Να πάρουν δηλαδή το πρωτάθλημα ΝΒΑ.

Εκαναν με μπρέϊκ στο Ντάλλας το 3-0 και ο περίφημος Ντόντσιτς,ο απόλυτος σταρ μεταξύ των δυο ομάδων,τα έδωσε όλα σε σημείο να αποβληθεί με φάουλ όταν πιά έπρεπε να διαλέξει σιδερένια άμυνα ή τα δικά του στατιστικά.Και προτίμηση την ομάδα-άμυνα.

Απόψε το βράδυ ο Ντόντσιτς μιμήθηκε ότι είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο Κώστας Σλούκας,ο αναμφισβήτητα καλύτερος Ελληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών!

Εβαλε 29 πόντους συνολικά εκ των οποίων τους 25 στο πρώτο μέρος.Και μετά ήταν απλά ο μαέστρος της νίκης.

Η ομάδα του με αυτή τη νίκη των 38 πόντων διαφοράς(122-84)έγραψε ιστορία καθώς είναι η τρίτη ευρύτερη σε σκορ σε τελική φάση και μάλιστα επι των Σέλτικς που έχουν τη δεύτερη ευρύτερη (131-92)επι των Λέϊκερς.Την πρώτη έχουν οι Μπουλς του Τζόρνταν με 42 πόντους (92-54)επί των Γιούτα.

Το σκόρ τώρα είναι 3-1 και ο Ντόντσιτς παλεύει για ανατροπή α λα Σλούκα με Μακάμπι και Ολυμπιακό.Μάλιστα το συνολικό ρεκορ πόντων παρά το 1-3 είναι υπέρ των Μάβερικς του Ντόντσιτς αφού τα άλλα τρία παιχνίδια τα έχασαν με μικρές διαφορές και αθροιστικά με 32 πόντους και στα τρία…

Το επόμενο παιχνίδι είναι στη Βοστώνη και η λογική λέει ότι οι Σέλτικς που φέτος έκαναν απίθαναη χρονιά με ελάχιστες ήττες εντός και εκτός έδρας θα πάρουν μετά 18 χρόνια πρωτάθλημα.Ιδωμεν…

Στα δικά μας ο Σλούκας με τρομερό παιχνίδι οδήγησε στην πλήρη ανατροπή και ο ΠΑΟ πήρε πρωτάθλημα με 3-2 στους τελικούς.

Ετσι ο Σλούκας που πήρε ως “μαέστρος” τριών διαφορετικών ομάδων(Ολυμπιακός,Φενέρ,Παναθηναϊκός) ευρωλίγκες και τα εγχώρια πρωταθλήματα με τις ίδιες ομάδες δικαιωματικά παίρνει τη θέση του καλύτερου ως τώρα Ελληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.Τέτοια κατορθώματα με διαφορετικές ομάδες καθορίζουν και τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή παγκοσμίως όλων των εποχών.Μεταξύ αρίστων φυσικά,οι οποίοι όμως πέτυχαν κατορθώματα με μία ομάδα,μία εθνική ομάδα…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που ήταν στο γήπεδο ΟΑΚΑ χθες έκανε τα απίστευτα στο ΝΒΑ όπου πήρε όμως ένα πρωτάθλημα,έστω και αν οι βαθμοί δυσκολίας είναι ασύγκριτοι.

Δικαιωματικά λοιπόν στο τέλος αναφέρθηκε στα…δικαιώματά του λέγοντας ότι “ευχαριστεί τους αδελφούς Αγγελόπουλους του Ολυμπιακού και τον κόουτς Μπαρτζώκα που τον αντιμετώπισαν με την αλαζονεία τους και τον έδιωξαν από τον Ολυμπιακό”.Προφανώς για να μην τους επισκιάσει…Και τον έστειλαν στον ΠΑΟ για να δείξουν το “ποιός Σλούκας;Αυτοί και ο Μπαρτζώκας είναι οι σταρ”.Αυτό το …”αυτός” που εκστόμισε ο άριστος προπονητής,αλλά κάθε άλλος παρά άριστος στη συμπεριφορά Μπαρτζώκας θα τους στοιχειώνει στην υπόλοιπη ζωή τους με τις συνθήκες υπό τις οποίες ελέχθη και δεν το χωνεύει ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού…Και για όλα αυτά προφανώς το γνωστό και ιστορικό και έγκυρο “ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ” στο σημερινό του πρωτοσέλιδο δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο τη νίκη πρωτάθλημα του ΠΑΟ…

Στον ΠΑΟ με την πολιτική του αθλητισμού με την Τουρκία(Αταμάν και Τερίμ,προσωπικοί φίλοι και του Ερντογάν)ο Εργκίν Αταμάν προκάλεσε στον απόλυτο βαθμό.

Οταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο μέσα στη χρονιά(ήττες του ΠΑΟ) έλεγε με στόμφο ότι θα πάρει και την ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα,και πολλοί είχαν αρχίσει να τον θεωρούν είτε γραφικό και επιπόλαιο,είτε Ερντογάν στις μεγαλοστομίες.

Αλλά τα κατάφερε όλα.

Η γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα SDNA.GR σταχυολόγησε τις 10 βασικότερες προφητείες του Αταμάν από την ώρα που ήρθε στον ΠΑΟ,το περασμένο καλοκαίρι και άρχισε να διαλαλεί ότι ο ΠΑΟ θα γίνει πρωταθλητής εντός και στην Ευρώπη.Και επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας.Ιδού:

“SDNA.gr

18 Ιουνίου 2023 – Συνέντευξη στο “A Spor”: «Για το νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού έχω σημαντική δουλειά. Μιλάω με τον πρόεδρο, θα κάνουμε σημαντικές αλλαγές, θα φτιάξουμε ρόστερ για Final Four και για να γίνει η ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης».

22 Ιουνίου 2023 – Συνέντευξη στο “beIN Sports”: «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν σοβαρή και μεγάλη ανησυχία. Ο Μπαρτζώκας μάλλον είναι και αυτός λίγο ανήσυχος, είναι πολύ καλός μου φίλος, αλλά θα τερματίσουμε την ηγεμονία τους στην Ελλάδα».

25 Ιουνίου 2023 – Συνέντευξη στη “Fanatik”: «Όταν πήγα στην Εφές, είχα βάλει στο στόχαστρο τη Φενερμπαχτσέ με τον Ομπράντοβιτς. Έφτιαχνα την ομάδα, την έφτιαξα σύμφωνα με τον ίδιο. Γιατί; Επειδή η Φενερμπαχτσέ ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνη την εποχή. Έπαιζε στο Final Four κάθε χρόνο, πήρε το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα στην οποία βασίζω την ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός. Αν καταφέρω να ξεπεράσω τον Ολυμπιακό, θα παίξω και στο Final Four και θα γίνω πρωταθλητής στην Ελλάδα».

25 Αυγούστου 2023 – Άφιξη στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα και όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους. Ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό και για μένα είναι το Final Four και από εκεί και μετά όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο με πολύ καλά ρόστερ όμως φτιάξαμε κι εμείς το ρόστερ μας για να παλέψουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο και για αυτό είμαι εδώ. Θέλω να αλλάξω την κατάσταση των τελευταίων δυο χρόνων. Σίγουρα, με μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, έχει πολύ καλή ομάδα όμως φέτος εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

18 Σεπτεμβρίου 2023 – Συνέντευξη στο SDNA: «Πιστεύω πως τίποτα δεν είναι αδύνατο και αυτό αφορά τον τίτλο της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια ήταν στις τελευταίες θέσεις. Θα είναι δύσκολο το έργο μας. Όμως, θεωρούμε πως η ομάδα θα είναι σε θέση να παλέψει εξ αρχής για τους μεγάλους στόχους που έχει θέσει. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Σε ό,τι αφορά τον τίτλο στην Ελλάδα, δεν θα έλεγα πως είναι αδύνατη η επίτευξη του στόχου μας. Υπάρχει μία μεγάλη πρόκληση, ένα challenge μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Την τελευταία διετία όλα πάνε καλά στον Ολυμπιακό, αλλά τώρα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα μας και θα πάρουμε το ελληνικό πρωτάθλημα».

21 Νοεμβρίου – Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της συνεργασίας με την εταιρεία “Aktor”: «Θέλω να πω στους φίλους μας να γεμίζουν κάθε φορά το γήπεδο αλλά και να κλείσουν τα εισιτήριά τους για τα επόμενα ματς αλλά και για το Final Four. Γιατί ο Παναθηναϊκός θα παλέψει μέχρι το τέλος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

19 Δεκεμβρίου 2023 – Αναχώρηση για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μονακό: «Αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην πιο δύσκολη έδρα για εκείνον, τότε μπορεί να κερδίσει καθέναν εκτός έδρας».

2 Ιανουαρίου 2024 – Αναχώρηση για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπασκόνια: «Δεν θα κάνουμε καμία προσθήκη. Έχουμε πολύ καλή χημεία αυτή τη στιγμή και δεν θέλουμε να τη χαλάσουμε. Περιμένουμε τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέψει και αυτή θα είναι η μόνη προσθήκη στην ομάδα».

18 Φεβρουαρίου 2024 – Συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό: «Έχω πει από την αρχή ότι αύριο δε θυμάται κανείς ποιος έχασε και ποιος κέρδισε. Ο Ολυμπιακός άξιζε να κερδίσει και κέρδισε. Είμαι εκνευρισμένος που χάσαμε τον τελικό. Ο στόχος μας είναι η Euroleague και το πρωτάθλημα».

23 Απριλίου 2024 – Συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 1 των πλέι οφ: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υποσχέθηκα σε όλους τους ανθρώπους εδώ ότι θα πάμε στο Final Four. Αν δεν πάμε στο Final Four, δεν θα είμαι στον Παναθηναϊκό του χρόνου».