Αρχική Κοινωνικα Ρούλα Πισπιρίγκου-Μήδεια(;) της Πάτρας:Εάν αποδειχθεί ένοχη θα μείνει …ατιμώρητη!

Ρούλα Πισπιρίγκου-Μήδεια(;) της Πάτρας:Εάν αποδειχθεί ένοχη θα μείνει …ατιμώρητη!

1054

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Πριν απο καιρό ένας δικαστικός λειτουργός με εμπειρία και γνώση μας είχε πει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπεύθυνη για τον θάνατο των παιδιών της.

Σοκαριστήκαμε από το πρωτοφανές και χωρίς προηγούμενο και διατηρώντας το τεκμήριο αθωότητας δημοσιεύσαμε ένα ρεπορτάζ με αφορμή και άλλα εγκλήματα κατά παιδιών  απο μητέρες με τίτλο “τριπλή Μήδεια”.Με την ευχή να αποδειχθεί ότι ο θάνατος των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μανώλη Δασκαλάκη ήταν από παθολογικά αίτια.

Εν τέλει η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη με την κατηγορία ότι απο πρόθεση  με χορήγηση κεταμίνης δολοφόνησε την 9χρονη Τζωρτζίνα α λα Μυνχάουζεν.Εξακολουθεί η έρευνα για τον θάνατο της 2,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών ίριδας,κορίτσια όλα που απέκτησε με τον Μάνο Δασκαλάκη,ο οποίος δηλώνει άγνοια πςερι των πάντων και πεπεισμένος ότι οι κόρες του πέθαναν απο παθολογικά αίτια.Τέτοιοι θάνατοι δεν έχουν προηγούμενο στον κόσμο.Στρατηγοί ε.α. της Αστυνομίας ζητούν να ερευνηθούν ακόμα δυο θάνατοι.

Στην τραγωδία αυτή πέρα απο τις αθλιότητες των Ευσαγγελάτων έχουν σημασία δυο παράμετροι:

1.η αυθόρμητη αντίδραση της κοινής γνώμης.Μαζεύτηκαν ταχύτατα έξω απο το σπίτι της οικογένειας και αν δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη  ο “νόμος” του Λίντς πλησίαζε.

2.Αν κριθεί ένοχη μόνη η με συνεργό στο θάνατο της Τζωρτζίνας και των άλων δυο κοριτσιών θα μείνει ουσιαστικά ατιμώρητη.Είτε θα την κλείσουν πολυ καθυστερημένα σε ψυχιατρικό Ίδρυμα,είτε θα αποφυλακιστεί μετά 15 χρόνια.

Μακάρι να μην έχει(ουν)κάνει ούτε το ένα,οήυτε το τιπλό έγκλημα,αλλά αν το έχουν κάνει δεν θα έπρεπε με κανενός είδους ιατρική γνωμάτευση να αποφυλακισθεί ποτέ,έως τον θάνατό της,αφού θανατική ποινή που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ισχύει στην Ελλάδα.

Και αν ποτέ γιατροί δώσουν γνωμάτευση ότι “θεραπέυτηκε στο ίδρυμα”,όπως γίνεται συνηθέστατα σε παρόμοια,σε μια σοβαρή χώρα θα άρχιζε απο την θεραπεία της και μετά η έκτιση της ισόβιας κάθειρξης.Και μάλιστα σε μια σοβαρή χώρα για τριπλό έγκλημα αυτής της μορφής η ισόβια κάθειρξη θα ήταν τριπλή και κάθε μία θά άρχιζε απο το τέλος της προηγούμενης.Ετσι με τρεις 20ετίες θα έμενε 60 χρόνια φυλακή αν ζούσε ως τα 95 της.Και συνένοχος τα ίδια.

Στην καθ ημάς μπανανία 15 χρόνια κάθειρξη και έξω για όλα τα εγκλήματα…Ουσιαστική ατιμωρησία…