Αρχική Αθλητικα Σαρώνουν οι Έλληνες στο εξωτερικο με το κυάλι τους ψάχνουν στην…Ελλάδα.Αποτελέσματα εντός-εκτός.

Σαρώνουν οι Έλληνες στο εξωτερικο με το κυάλι τους ψάχνουν στην…Ελλάδα.Αποτελέσματα εντός-εκτός.

640

 

Από τη μία έβλεπε κανείς στα κανάλια ποδόσφαιρο και μπάσκετ εξωτερικού και από την άλλη εσωτερικού.

Οπως η νύχτα με τη μέρα.Ευτυχώς που στο εξωτερικό λάμπουν Έλληνες και στην Ελλάδα ζει κανείς το σκοτάδι του “Αρη” Θεσσαλονίκης και τη…σωτηρία του Αλαφούζου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο βασικός άξονας της νίκης των πρωταθλητών επί των φιλόδοξων φέτος για πρωτάθληαμ Φοίνιξ Σάνς με 132-122 παρότι ήταν…τέταρτος σκόρερ της ομάδας του.Κάτι σπάνιο βέβαια.

Ο Κρις Μίντλετον με το καλύτερο φετινό ματς του έβαλε 44 πόντους,αλλά και όταν είχε 40 πόντους το μάτς ήταν στο καλάθι.Ο Γιάννης φορτωμένος με 5 φάουλ ξαναμπήκε στα 3 λεπτά πριν το τέλος και με 3-4 κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ και μια απίθανη τάπα έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να πάρει διαφορά ασφαλείας 6-7 πόντων και να πάρει πολύτιμη νίκη ψυχολογίας.

Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Μανώλης Σιώπης γίνονται πρωταθλητές …Τουρκίας με την Τραπεζούντα (Τραμζονσπορ) στην οποία αγωνίζονται..Στο ντέρμπι με την Φενέρ πήραν ισοπαλία 1-1 και οι 15 πόντοι διαφορά δεν καλύπτονται με τίποτα.

Ο Γιάννης έδωσε πρωτάθλημα στους Μπάκς μετά 10ετίες και το ίδιο κάνουν οι Μπακασέτας και Σιώπης στην Τραπεζούντα.

Παυλίδης,Χατζηδιάκος,Μαυροπάνος,Γιακουμάκης αγωνίστηκαν στις ομάδες τους(Αλκμααρ,Στουτγκάρδη,Σέλτικ οι οποίες νίκησαν.

Στην Αγγλία η Σίτυ έκανε με τα κρεμμυδάκια(4-1) την Γιουναϊτεντ ,η οποία έπαιξε χωρίς τον Κριστιάνο και εδώ και χρόνια παίζει χωρίς ιδιοκτήτες και αυτό έχει ως συνέπεια οι προπονητές της να είναι διακοσμητικά στοιχεία.

Οι ιδιοκτήτες είδαν την Γιουνάϊτεντ σαν επένδυση για χρήματα και “παρέες”γιαυτό και επι των ημερών τους έχει ξεχάσει τι θα πει πρωτάθλημα.

Πάνε και έρχονται προπονητές,παίκτες και απο το κακό στο λίγο καλύτερο και μετά ξανά στο χειρότερο κλπ

Ακριβώς ίδια σε μικρογραφία είναι η θητεία του Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό.Οπως είχαμε γράψει θα είναι ευχαριστημένος να παίζει ο ΠΑΟ για θέση μεταξύ 4-6 ,αλλά να προχωρήσει ο Βοτανικός για΄τι δεν είναι μόνο μεγάλη “μπίζνα”,αλλά και παρέες και πολλά ακόμα.

Το φετινό “σκοτάδι” στο πρωτάθλημα είναι ο Αρης.Και πάλι έπαιξε με 11 ξένους και μόνο δυο Έλληνες στον πάγκο.Ο Ολυμπιακός έπαιξε με αρκετούς αναπληρωματικούς και δεν χρειαζόταν τα καραγκιοζιλίκια του Κουέστα.

Ο ΟΦΗ θα κρατήσει την έκτη θέση που οδηγεί στα πλέϊ οφ αν ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν δικαιωθεί ,όπως ο Αρης και δεν πάρει πόσω τους 5 βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρος για τη δεύτερη θέση.

Αποτελέσματα:

Άρης – Ολυμπιακός 2-1 

Γκολ: 13′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), 52′ Καμαρά (Άρης), 79′ Γκάμα (Άρης)

Κίτρινες κάρτες: Κουέστα – Λαλά, Καρβάλιο

Κόκκινες κάρτες:

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Γκανέα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια (90’+1 Χαΐροβιτς), Μαντσίνι (71′ Πάλμα), Εντιαγέ (71′ Γκάμα), Ιτούρμπε (86′ Ντουκουρέ), Μαντσίνι, Καμαρά (86′ Μπεναλουάν).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Σισέ, Μπα, Κίτσος (83′ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (83′ Φαντιγκά), Καρβάλιο (43′ Καμαρά), Μασούρας, Ροντρίγκες (67′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1